Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Gambar Dan Nama Diguna Tanpa Izin, Aishah Mengamuk Di Instagram

9-1-2018 05:49 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 5161| Komen: 52

Penyanyi Aishah bengang bila mengetahui ada syarikat makanan tambahan mengambil kesempatan menggunakan nama dan wajahnya dalam mempromosi dan melarikan produk mereka.

Juara Gegara Vaganza musim keempat itu terkilan dengan tindakan syarikat terbabit yang disifatkan tidak bertanggungjawab dan tidak meminta keizinannya dulu.

"Ini bukan kes salah faham tapi kes pandai-pandai gunakan gambar orang lain tanpa izin untuk promosi produk kamu.

"Kalau peminat tak bagi tahu, senang-senang saja kamu gunakan gambar untuk melakukan (jual) produk itu,"
tulisnya di laman Instagram.

Aishah atau Wan Aishah Wan Ariffin, 52 memuat naik status di Instagram, meluahkan rasa marahnya kerana wajahnya digunakan dalam iklan laman sosial.

Dia juga menambah jika  mahu melantik selebriti menjadi duta produk, mereka perlulah menyediakan kontrak yang sah.

Tindakan memberikan produk percubaan bukan tanda seseorang selebriti itu terus sah menjadi duta kepada jenama tersebut.

"Rupanya merata gambar testimoni saya ini. Korang suka-suka saja jaja nama saya buat testimoni palsu, dengarnya dari masa saya menang GV4. Ini kesalahan serius!.

"Ini bukan fasal nafsu amarah, ini tindakan yang sepatutnya dibuat untuk membetulkan testimoni menipu tu.

"Hampir sebulan iklan dimuat naik oleh entah berapa orang penjual. Memaafkan itu satu benda lain, tapi membetulkan info itu juga penting."

Foto: Foto: IG  Aishahjmm
Memang ramai orang yang pentingkan diri sendiri sekarang ni. Sabarlah Aishah. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 52
Komen

Previous : “Cermin Diri Tu Dulu” – Redza Rosli Tempelak Peminat

Next       : "Tak Suka Boleh Jalan,"- Abam Bocey Nak Jadi Kurus Pun Dikutuk

Komen Terbaru

Quote MissNigga 19-1-2018 08:31 PM
dinopower2 replied at 19-1-2018 03:32 AM
ni nak bgtau encem la nih...

cc @Vokuro @chazey @MissNigga

hahaha....

Lain-lain Komen

Quote besarkecik 9-1-2018 05:55 PM
go ecah!
aku pun mengamuk jugak bila gambar aku yang tersebar dekat tumblr.
lepas tu guna gambar aku buat dp & mintak duit orang.
Quote yangsemb 9-1-2018 06:01 PM
Tak malu tul taking advantage, now hv to apolagize but u do it with no style at all...booooo{:stress
Quote kiah_mai_pulak 9-1-2018 06:11 PM
Ayooooo patutlah rasa bergegar je KL tadi. Kak ecah kita yg mengamuk rupanya
Quote syikin_akik 9-1-2018 06:13 PM
http://npra.moh.gov.my/index.php ... racun-berjadual2017

Magic Cream brand ni ada merkuri . Lebih baik jangan jadi duta

Quote samasam90 9-1-2018 06:55 PM
besarkecik replied at 9-1-2018 09:55 AM
go ecah!
aku pun mengamuk jugak bila gambar aku yang tersebar dekat tumblr.
lepas tu guna gambar a ...

ayoooo gambar chuolls kena cedok oleh top mencanak ke? selayaknya chuolls report kat tumblr biar tutup terus blog dia. .
Quote rogayahtop 9-1-2018 07:27 PM
alah nok nanti owner company tui pegi je umrah post2 selfie kat fb ok dah.


biasalah stgh org meniaga ni mmg ambil berat halal haram kecuali bayar windows 10 ke ms office ke. ye lah komputer kan yahudi yg buat takkan nak sokong yahudi gitu. nikan pulak bayar artis buat promo.
Quote missDollie 9-1-2018 07:33 PM
Kahkahkah..cash la kena dengan legend..salah paham konon..saman jangan tak saman
Quote Jorja 9-1-2018 08:42 PM
Semua orang sibuk berjualan online sekarang ni
Quote tumpanglalu74 9-1-2018 08:45 PM
Bior yang lain tu ketor telor..
Quote BuBuComey 9-1-2018 09:13 PM
Padan muka!! iols menyampah betoi kalau kes2 camni. Saman plis {:run
Quote RatuDunia94 9-1-2018 09:13 PM
Kann.. Suruh retis tu pegang produk sambil tunjuk thumbs up terus letak caption "Tengok ni artis A pon minum produk kita"....
Quote borrow 9-1-2018 09:18 PM
Hmm cam kes pacit Amy .

AMY.png
Quote borrow 9-1-2018 09:20 PM
Atok Vida pandai. Sheol hadiahkan produk kat pentas , pastu suh retis komen
Quote babycc 9-1-2018 09:39 PM
syikin_akik replied at 9-1-2018 06:13 PM
http://npra.moh.gov.my/index.php/archives/press-release/1224-enyataan-akhbar-ketua-pengarah-kesihata ...

Ya Allah.. bile baca effect merkuri terus seriau sbb die effect jgk dkt anak yg belom lahir..
Quote onexox97 9-1-2018 09:42 PM
nampak kurus dah dia ni
Quote aleesyasofia 9-1-2018 09:52 PM
ntah2 produk tak brkesan mana pon tp bkn main lg testimoninya.. bhaya btul.. suka2 jer guna gmbr org xde izin.. go go kak ecah..
Quote haruslah 9-1-2018 10:18 PM
Aku pelik skrg mcm2 brand keluar mcm
Produk makeup
Produk kurus
Produk cantek2 seri
Produk kesihatan konon2
Buang bulu
Tambah rambut
Segala tok nenek nak guna nama magic

Pastu jual memahal kemain kalah jenama oberc
Konon2 mahal sbb natural
Quote lonso 9-1-2018 10:20 PM
Jgn main2 dgn legend kak ecah
Quote sayawifenikmie 9-1-2018 10:32 PM

... bukan produk skincare jenamaini ke yg dia buat review baru2 ni? ke bukan?

dia dah kurus sikit ke?

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057468s Gzip On
To Top