Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Tanpa Ada Pertalian, Budak Itu Yang Tolong Pakaikan Kasut. Anak Sendiri Tak Tahu Di Mana?

Oleh: Whitney|12-1-2018 12:28 PM |Dilihat:1776| Komen: 6

Bila sebut tentang marah, macam tak logik pula ada orang yang tak pernah marah sepanjang hidupnya. Bukan tidak boleh nak marah-marah, tapi bertempat la. Ini tidak, salah sikit terus marah orang. Tidak ke kecil hati orang yang kena marah tu?  

Apabila membaca kisah yang dikongsi oleh Khairul Hakimin Muhammad ini di laman facebooknya, ingatkan pakcik tersebut dibuang anak dan isteri, rupanya sebaliknya. 

Sikap pakcik yang sangat baran itu membuatkan dia tidak mendapat kasih sayang daripada anak-anaknya hatta ketika dia sakit, ketiga-tiga anaknya tidak mampu menjaganya di hospital. 


Betul tu, kalau hal remeh pun dicari salah, siapa yang sanggup dimarahi berterusan. Sehinggalah pakcik ini menyesal dan sedar Tuhan telah menjauhkan dirinya daripada kasih sayang anak-anak dan tidak memberi peluang untuk mereka menjaganya ketika sakit akibat sikapnya yang baran.



Rupanya ramai netizen yang mempunyai sikap baran. Baguslah kalau netizen sendiri yang mengaku dan sedar yang diri itu suka marah-marah. Baik cepat-cepat berubah sebelum ramai orang benci. 


Biasanya seorang ibu terkenal dengan sifat penyayang pada anak-anak, tetapi ramai juga netizen yang bergelar ibu ini tidak dapat mengawal kemarahan dengan karenah anak-anak. 

Memang ramai agaknya anak-anak yang selalu kena marah dengan ibu mereka. Kasihan kan?


Jomlah kita belajar untuk kawal kemarahan. Marah-marah ni tak elok sebab sifat syaitan. 

Sebab itu masa kita marah, segala caci maki akan keluar dari mulut tanpa kita sedar. Siapa suka marah-marah? Baik korang mengaku.  - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
0
Komen: 6
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mamapea 19-1-2018 11:35 AM
aku setuju...bila aku marah anak aku yg bongsu mesti dia ckp "xnak syg mama dah"...
bila aku ckp elok2 dia dengar ckp & dtg peluk cium2 aku...
sifat marah ni mmg x elok...kekdang x blh nk control...kalau rasa nk marah cepat2 istighfar...
mcm family terdekat aku jugak...si bapak suka marah2 anak2...skrg si bapak x brp sihat sbb dh terlalu tua...tp anak2 xnk jenguk sbb anak2 ckp takut kena marah...xtau la anak2 ni jauh hati dgn si bapak ke tak...tp si bapak ni rindu anak2...

Lain-lain Komen

Quote orked44 12-1-2018 03:50 PM
TQ TT.smlm ak marahkan ank kecik ak..rase bersalah smpai skrg..ak deman sb tuh mood xstabil.
Quote azie999 12-1-2018 04:18 PM
saya pon mudah jugak nak marah2 orang. kadang tu tak boleh nk cover, tertunjuk dgn riak muka
Quote kroit92 12-1-2018 06:11 PM
azie999 replied at 12-1-2018 04:18 PM
saya pon mudah jugak nak marah2 orang. kadang tu tak boleh nk cover, tertunjuk dgn riak muka {:mlfai ...

kau punye reply dengan profile picture minguk nangis kena
Quote Jorja 12-1-2018 08:14 PM
Bila marah marah tu cuba ingat mati.. try
Quote lhrunderground 18-1-2018 10:19 PM
Apeni xphm
Quote mamapea 19-1-2018 11:35 AM
aku setuju...bila aku marah anak aku yg bongsu mesti dia ckp "xnak syg mama dah"...
bila aku ckp elok2 dia dengar ckp & dtg peluk cium2 aku...
sifat marah ni mmg x elok...kekdang x blh nk control...kalau rasa nk marah cepat2 istighfar...
mcm family terdekat aku jugak...si bapak suka marah2 anak2...skrg si bapak x brp sihat sbb dh terlalu tua...tp anak2 xnk jenguk sbb anak2 ckp takut kena marah...xtau la anak2 ni jauh hati dgn si bapak ke tak...tp si bapak ni rindu anak2...

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058538s Gzip On
To Top