Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

“Cermin Diri Tu Dulu” – Redza Rosli Tempelak Peminat

9-1-2018 03:47 PM|Oleh: Suzy | Dilihat: 12846| Komen: 244

Itulah orang tua-tua pesan, minat tu biarlah berpada-pada, kan dah kena ‘sound’.  Begitulah nasib seorang peminat setia pelakon Redza Rosli apabila mencipta konstroversi tanpa diundang. 

Semuanya bermula apabila tersebar gosip bahawa Ayda Jebat sering ke lokasi penggambaran Redza Rosli kerana cemburu.


Cerita itu menjadi hangat apabila peminat mendakwa pihak produksi tidak mempromosikan watak utama drama tersebut iaitu Elvina Mohamad. Kehadiran penyanyi Ayda Jebat di lokasi drama Isteri Untuk Diiktiraf menimbulkan rasa tanda tanya kepada pengikut drama itu mengenai status pelakon wanita utama.

Terbaru, produser Isteri Untuk Diiktiraf, Sheila Rusly memuat naik satu kapsyen di Instagram mendakwa merasa hairan mengapa ada pihak yang membangkitkan mengenai keberadaan Ayda di set tersebut sedangkan dia sebagai produser dan suaminya Jinggo selaku pengarah drama pun tidak mengatakan apa-apa.


Bagaimanapun, seorang pengguna Instagram memberi komen bahawa dia menerima DM pertanyaan sama ada pelakon wanita utama Isteri Untuk Diiktiraf ialah Ayda Jebat dan bukannya Elvina Mohamad. 

Dia mendakwa, kekerapan Ayda di set penggambaran menyebabkan orang ramai keliru siapa sebenarnya pelakon utama drama itu.

Seterusnya Sheila membalas komen peminat  tersebut dengan mendakwa peminta tersebut tidak menyukai Ayda Jebat.


Bagaimanapun, Redza telah bertindak di luar dugaan dengan menempelak pemilik akaun Instagram tersebut. Didapati peminat tersebut merupakan peminat setia Redza Rosli.

Harap artis lain tidak meniru perbuatan ini. Artis boleh gunakan pendekatan yang lebih lembut tetapi tegas dalam menyuarakan pendapat. 

Tidak perlu menyakiti peminat, mereka adalah pengguna yang akan membeli dan menyokong produk anda. Jika begini layanan anda pada peminat, pasti bakat tidak ke mana. Peminat pun haruslah minat secara berpada-pada ya.- CARI  


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
4
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
4
Bosan
2
Komen: 243
Komen

Previous : Persenda Kematian Artis Kpop, Sharifah Sakinah Dan Janna Nick Buat Ramai Marah

Next       : Gambar Dan Nama Diguna Tanpa Izin, Aishah Mengamuk Di Instagram

Komen Terbaru

Quote gummygummy 16-5-2018 02:31 PM
bayangkan, kat opis awek ko menempel. kwan2 pon muak

Lain-lain Komen

Quote wadiunong 9-1-2018 03:55 PM
iols notice sejak couple dgn AJ ni, RR ni dah banyak berubah jadi lebih poyo etc. iols dah lama unfollow dia.
Quote K_Lily 9-1-2018 03:55 PM
ehh... redza ni ensem di mata I...
kalau I jadi Ayda Jebat pun, I rajin sekodeng pakwe I kat set.
Quote fcl29 9-1-2018 04:00 PM
K_Lily replied at 9-1-2018 03:55 PM
ehh... redza ni ensem di mata I...
kalau I jadi Ayda Jebat pun, I rajin sekodeng pakwe I kat set.

bf iols pon kate reza ni hensem sbg seorg lelaki.. bkn jambu look...
Quote lililen 9-1-2018 04:00 PM
mcm saje je buat kontroversi nak up kan drama ni
Quote kiah_mai_pulak 9-1-2018 04:03 PM
2017 ternyata tahun sendu buat AJ.. smpaikn ada masa nk menempel kat set bf
Quote onexox97 9-1-2018 04:04 PM
rupa dah macam sharnaz ahmad
nak loud macam sharnaz jugak ke
Quote nooriesz 9-1-2018 04:07 PM
muke redza ade skit mcm nepal kt econsep umah iolls..
Quote Aduradura 9-1-2018 04:09 PM
Edited by Aduradura at 9-1-2018 04:10 PM

So nyawa sis berjaya la ni tactic nk promo drama sendu baru .... hmmmm ~

Konon gf dtg set bf...bukan ke anak anak nyawa sis selalu dtg set ke....heh~ another cheap publicity ~
Quote mieymiey 9-1-2018 04:11 PM
Dah takder job sangat ker AJ sampai rajin menempel kat set bf?
Quote tanak-balik 9-1-2018 04:15 PM
tp apesal RR jwb cmtu kat peminat die?? Skerinye kalau jd peminat die..garang semacam..
Quote haryatie 9-1-2018 04:17 PM
apa lah nak heran..
org tengah hangat bercinta biasa la tu
kat luar ni pun ramai jerk masing2
asyik menempel  mcam da x bleh nak berpisah
sok da duk bersama hari2 ngadap jgn boring sudaaaa...
Quote EhhEtonLahh 9-1-2018 04:17 PM
meluat.....
Quote aciik 9-1-2018 04:26 PM
Sampahhh....
Quote fushimi 9-1-2018 04:27 PM
Takut RR cinlok kah

budak yuki tu bukan main kipas RR hujung hujung kena sound sooooooooooooooo kesiannnnnnnnnnnnnnnnnnn
Quote salmon-suki 9-1-2018 04:28 PM
Very rude jawapan c redza tu.. #boikot drama c redza ni..dulu minat gk tgk dlm cite amsyar kt tv9 tu,tp asal dia jd rude cmni??ke senarnya c aydamataris y reply?yelaaa..msti da kena control c redza ni..
Quote mixed 9-1-2018 04:35 PM
wadiunong replied at 9-1-2018 03:55 PM
iols notice sejak couple dgn AJ ni, RR ni dah banyak berubah jadi lebih poyo etc. iols dah lama unfo ...

mmg aku npk redza sjk dgn AJ jd gedik
geram iols unfollow terus


Quote Redhead 9-1-2018 04:37 PM
peragai pprt sgt ye smua.. masing2 rasa diri dah hebat sgt la tu..
Quote tomaz 9-1-2018 04:38 PM
Why so poyo? Ajet2 sgt skrg. Kalau fans sndri boikot baru tahu. Mendapat la time tu
Quote Shinichikudo 9-1-2018 04:39 PM
Sharnaaz ahmad 2.0 in the making sangatt ko dek

Lihat semua komen(244)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055105s Gzip On
To Top