Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Persenda Kematian Artis Kpop, Sharifah Sakinah Dan Janna Nick Buat Ramai Marah

9-1-2018 01:26 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 7139| Komen: 114

Kematian vokalis utama Shinee, Kim Jong-hyun memang benar-benar menggemparkan ramai hingga menimbulkan pelbagai kontroversi.

Peminat dari seluruh dunia turut berkabung dan bersedih dengan kematiannya. Sudah reda dengan cerita berkenaan, ia kembali menjadi sebutan apabila Sharifah Sakinah dikatakan mempersendakan kematiannya.

Foto: IG Sharifah Sakinah
Semuanya bermula bila Sharifah Sakinah memuat naik satu video di Instagram miliknya. Dalam video tersebut, dia dan Janna Nick sedang berada di dalam sebuah salon rambut.




Disebabkan warna rambut Janna sama dengan warna rambut mendiang Jong-Hyun, Sakinah secara spontan berkata, "Wow, ini yang mati tu kan?"


Janna pula tergelak besar bila mendengar pertanyaan tersebut.

Foto: IG Janna Nick
Namun gara-gara gurauan tersebut, ia telah menimbulkan kemarahan ramai pihak yang tidak senang dengan mereka berdua.


Susulan dari kontoversi tersebut, Janna telah tampil memohon maaf. Sementara itu, Sakinah nampaknya tidak ada mengeluarkan kenyataan apa-apa.




Tidak mengapalah sekurang-kurang Janna sudah minta maaf. Gurau ada batasnya, mungkin lain kali boleh lebih berhati-hati sebelum mengeluarkan kata-kata. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 114
Komen

Previous : Daphne Iking Pegang Anjing, Halal Atau Haram? Penjelasan Ini Buat Netizen Berbalah

Next       : “Cermin Diri Tu Dulu” – Redza Rosli Tempelak Peminat

Komen Terbaru

Quote jeligoreng 22-1-2018 04:53 PM
limesherbet replied at 14-1-2018 12:33 PM
bosannya janna nick jadi host melodi.....dah la sebelum ni pun melodi sememangnya bosan...dgn hos2 y ...

Setuju. Sangatlah bosan chuols... Selalunya jadi guest je kan, tapi hmm. Dia sounded rude cara bercakapnya. Ajak tu ok lah. Lagi lagi sekarang ni sejam setengah, bosan gila.

Lain-lain Komen

Quote susukambingbest 9-1-2018 01:32 PM
alahh apa yg nak pelik apa yg kluar dr mulut senget minah bodo tu. smua yg kluar dr mulut n prbuatan sheol kbelakangan ni smuanya sampah
Quote azimodin 9-1-2018 01:44 PM
minat x minat tu masing2 punya taste tapi xpayahla buat lawak pasal orang mati. biar bodoh, asal jangan kurang ajar. Masa chester mati ramai yang tumpang sedih, tapi bila kpop terus kena hencap. memilih bulu sungguh
Quote buragazz 9-1-2018 01:45 PM
Klu aku jadi kinah aku terus je "oo ini yang ada buat doa selamat tu kan"..
Quote besarkecik 9-1-2018 01:45 PM
ohh macam tu...
Quote Lolzer 9-1-2018 01:52 PM
bukan ke janna ni ada post stori pasal depression pastu buat joke gelak gelak orang mati. Bodoh jugak yeeee pompuan ni, samalah dgn kinah tingtong.
Quote samasam90 9-1-2018 01:56 PM
hahaha lawak tul kinah ne.. dont change kinah
Quote Yongpallie 9-1-2018 02:10 PM
Semua benda nak dijadikan main2 kinah ni. Suka ler tu bila netizen puji2 dia lawak, sempoi, cool etc padahal no manner.

Bukan nak doakan, tapi kalau one day ada family member ko yg mati sebab depression kinah, jangan marah kalau ada orang jadikan bahan lawak yach
Quote Telolet 9-1-2018 02:18 PM
bosan la asyik nak target kpop je.
cer ko buat lawak camtu pasal chester, mau terlompat2 meleis mengamuk gamaknya.
but the bigger issue here bukan sebab kpop, ko main2 la buat lawak pasal kematian orang kan. elok sangat perangai
Quote Tweety_Senrose 9-1-2018 02:22 PM
what makes people mad kat orang yang persendakan kematian Jong Hyun tu sebab dia suicide because of depression. Depression is a big thing tapi lack of awareness. Uneducated people je yang ambil ringan tentang depression ni. They think depression ni stress which is a whole different situation. Malas nak explain panjang2, google jahh tentang depression ni.

Whats weird is asal orang marah je kepada yang buat lawak pasal kematian Jong Hyun ni mesti di label 'Kpop fans'. Ada je non kpop fans yang marah because of common sense, sympathy and empathy especially orang yang pernah lalui depression ni. I cannot respect anyone yang make jokes about mental problems. Its not something thats easy to overcome.
Quote stars83 9-1-2018 02:23 PM
Bukan kinah ting tong namanya kalo x bodoh..cerdik lg org utan dari minah ni..
Quote MH3707 9-1-2018 02:27 PM
batak sundal tul peminat2 kpop ni...Kim Jong-hyun dah mampos...Kim Jong-hyun dah mampos...Kim Jong-hyun dah mampos
Quote MH3707 9-1-2018 02:28 PM
kali ni aku sokong janna nick dan sakinah...u go girl
Quote jemahjacjon 9-1-2018 02:42 PM
MH3707 replied at 9-1-2018 02:27 PM
batak sundal tul peminat2 kpop ni...Kim Jong-hyun dah mampos...Kim Jong-hyun dah mampos. ...

Hahahahah!!

Quote irwansuhadi 9-1-2018 02:46 PM
karipop oh karipop...
Quote MH3707 9-1-2018 02:49 PM
hawat lah ko gi mintak maaf janna oii...ko tak salah apa pung2...kalau aku jangan harap nak minta maaf...lagi aku ejek adalah...

Kim Jong-hyun dah mampos...Kim Jong-hyun dah mampos...Kim Jong-hyun dah mampos Kim Jong-hyun dah mampos...Kim Jong-hyun dah mampos...Kim Jong-hyun dah mampos yahooooooooooooooooooooooo

Quote edoraixora 9-1-2018 02:58 PM
mempersenda orang mati is not cool okehhhh
Quote awanearisu 9-1-2018 04:02 PM
Untuk kali ini, kita rasa Janna ikhlas bila dia mengaku dia tak dapat tangkap maksud kata-kata Sh. Sakinah.

Melihatkan isu Janna sebelum ini seperti isu Dunkirk, Janna barangkali lemah dalam mengikuti perkembangan semasa, dan tidak perasan akan kematian artis antarabangsa tersebut.

Barangkali Janna ingat perkataan itu merujuk kepada watak dalam sesebuah drama atau filem. Harap Janna lebih berhati-hati dengan reaksi berkaitan dengan kematian selepas ini.
Quote jin_lampu 9-1-2018 04:06 PM
peminat K pork bodoh,peminat K pork bodoh
peminat K pork bodoh,peminat K pork bodoh

aku nak ejek kematian mamat K pork ni sejuta kali..bodoh
mati bunuh diri pun nak sanjung..bongok sial
Quote mieymiey 9-1-2018 04:14 PM
Dah nama pun bimbo

Lihat semua komen(114)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064933s Gzip On
To Top