Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Video Masakan Faradhiya Jadi Perhatian, Kuali Hitam Pun Kena Kecam

8-1-2018 03:08 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 5827| Komen: 118

Siapa yang mengikuti Faradhiya di Instagram memang tahu benar dia suka sangat memasak pelbagai jenis lauk pauk.

Siapa kata perempuan cantik tak pandai memasak? Pelakon inilah buktinya.


Foto: IG Faradhiya
Kadang-kadang terliur juga tengok gambar dan video makanan yang dimuat naik olehnya.

Walau bagaimanapun satu video masakan ayam sambal baru-baru ini hangat menjadi bualan ramai.

Ini semua disebabkan kuali yang digunakan itu dikatakan sudah buruk dan hitam.

Kuali pun nak dijadikan bahan kecaman juga?


Menjawab isu itu, pelakon ini kata dia memang selesa menggunakan kuali tersebut, bukannya tidak mampu membeli yang lain.

Tambahnya, dia juga merupakan seorang pengumpul kuali.

"Biar kuali buruk jangan hati busuk dan buruk. Kuali pon jadi isu,pelik betul manusia zaman sekarang," tulisnya di Instagram.

Pedulikan sahajalah apa kata netizen, memang mereka tak pernah puas hati. Betul tak? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
Komen: 118
Komen

Previous : Macam Syok Sendiri Katanya, Gandingan Ajak Dan Janna Nick Dikecam Hambar

Next       : “Makan Banyak Mungkin Sebab Mengidam” – Fazura

Komen Terbaru

Quote Pixie902 13-1-2018 08:03 AM
Faradhiya ni cuma ada lagu bertakhta di hati tu jer ke? ke ada lagu lain?  

Lain-lain Komen

Quote balakkampung 8-1-2018 03:09 PM
kuali dia camtu tandanya dia rajin memasak...bukan beli kuali pakai sekali setahun...
Quote beautifulliar 8-1-2018 03:14 PM
Ahahah tkde keje la netizen smpai kuali org pn perasan itam ke putih.
Tp tbh,meols pn tk buleh klo karat2 itam kt kuali or puyuk wlpon sikit..mesti gigih nk sental ngn ubat gigi kasik putih licin.Nk gantung2 kt dapur pn rasa cantik je bontot putih tu.
Quote umbut 8-1-2018 03:18 PM
Masakan dia nampak sedap, dan dia masak utk pak, abg dia.. walhal dia diet
Kalau aku x kuat godaan mkn ni
Quote kosukeconan 8-1-2018 03:19 PM
tandanya kuali selalu kena pakai la
apa lah nak kesah kuali org itam or putih
Quote ekselen 8-1-2018 03:21 PM
Kuali itam kt belah dlm tu mebi sbb grg sambal nya garing so dah lekat kt kuali..dulu gue pun selalu menghadapi mcm tu sbb kuali cpt lekat then lepas tu berus lah sampai hilang...zaman skang ni pakai yg non-stick pan je tp xbest sgt mcm kuali huhu
Quote Cece1234 8-1-2018 03:23 PM
beautifulliar replied at 8-1-2018 03:14 PM
Ahahah tkde keje la netizen smpai kuali org pn perasan itam ke putih.
Tp tbh,meols pn tk buleh klo  ...

Iolls pakai yg non stick je sng..xreti pakai kuali biasa ni..Kalo goreng ikan guna kuali biasa ni abis melekat2 smpai putus kepala ikan tu..hihihi..
Quote namieamuro 8-1-2018 03:28 PM
dh hagak dh mesti komen acik bawang yg tego FD xmampu beli kuali laen jd bahan cedokan carirepots

acik bawang tu xpnh berasap le kot dapo nye sbb tu xtau punce kuali jd gitu
Quote namieamuro 8-1-2018 03:29 PM
ekselen replied at 8-1-2018 03:21 PM
Kuali itam kt belah dlm tu mebi sbb grg sambal nya garing so dah lekat kt kuali..dulu gue pun selalu ...

aura kuali dgn nonstickpan laen kan uols..yg penting masakan sedap..lantok la pakai kuali jenis ape
Quote salmon-suki 8-1-2018 03:32 PM
Kuali salu kena ketuk ngn senduk tu..sbb tu ada mcm hitam2..kuali ai ada laa camni 2,3 bijik,be it wok ataupn pan..sbb ai suka ketuk2,especially kalau bawang2 atau sos melekat  senduk..hihi
Quote makton 8-1-2018 03:36 PM
tu kuali fav dia. lantak dia laa.. dia rajin masak, so kuali tu nampak la selalu digunakan.

serabut betul la makcik2 bawang ni. smua benda nak dibawangkan.
Quote AshkieLa 8-1-2018 03:45 PM
kuali mcm tu laa masakan tambah sedap... netizen yg BBNM(budak baru nak masak) ape tau...
sama gak kalau masak dgn dapur gas compare dengan dapur kayu dulu2...
contoh lain kalau hancurkan bahan guna batu tumbuk/ batu giling compare dengan blender...
rasa umpphh dia lain woohhh... kalau org yg sama masak pun tetap tak sama rasa dia...

Quote BohsanAKU 8-1-2018 03:47 PM
Ya ampunnnnn....get a life makcik bawang, ko dh kenapa? Smpai kuali dia pn ko nk tegur. Itu la...org ada ig, ko pn nk buat ig jugak...last2 tak tau nk komen apa...komen kuali org pn jadi la.
Quote lazim 8-1-2018 03:49 PM
iola ada satu kuali mcm tu. siap senget gelong lagi sebab jatuh. tp kuali tu paling selesa bila masak, cuma bila dh senget tu kena hati2 ejas kedudukan takut jongkang jongkit
Quote ahnjaehyun 8-1-2018 03:51 PM
   Tunjuk la lagi kat socmed. dah memang keje  acik2 bawang nih tukang jaga socmed, acik2 kepam bodgos plak tukang carut . pastu report  masuk melodi pulak  . standard gosip wartawan la nih cedok dari komen2 acik bawang.    kuali hitam tu sebab selalu guna tapi tak berapa rajin nak menyental bersih2
Quote snazzydaisy 8-1-2018 03:53 PM
alaa netizen ni... kepoh terlebih... tu kan ke kuali "busyuk" dia...
feveret dia, of coz laaa dia guna selalu  
Quote virgo19 8-1-2018 03:54 PM
pandai dia ni masak lauk kampung,i wonder sapa la yg ajar dia masak, padahal mak dia omputeh, dah cerai pulak tu..
Quote September14 8-1-2018 03:54 PM
Itu kuali yg telinga 2 tu kn.. mmg slesa n senang masak pkai kuali tu.. x suke tefal bgai tu.. suke tgk fd ni msak x feeling2 pun nk mkn western aje wlupun sheols mixed mat saleh
Quote SepatUngu 8-1-2018 03:54 PM
amboihh tajamnyaa mata netizen ni..sampai tu pun jd modal


lol
Quote paz 8-1-2018 03:58 PM
Kuali orang hitam pun sibuk. Netizen ni horror betul lah.

Lihat semua komen(118)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059934s Gzip On
To Top