Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Macam Syok Sendiri Katanya, Gandingan Ajak Dan Janna Nick Dikecam Hambar

8-1-2018 12:44 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 4722| Komen: 71

Ajak dan Janna Nick yang merupakan hos baru Melodi bagi tahun 2018 mendapat cemuhan netizen apabila dikatakan hambar mengacara rancangan popular tersebut buat pertama kali.

Foto: IG Melodi

Foto: IG Ajak Shiro




Pelbagai respon diberikan oleh netizen di laman sosial dan tidak kurang juga yang memuji dan masih banyak perlu diperbaiki. Turut memberi komen adalah Siti Nordiana, penyanyi lagu 'Terus Mencintai' di laman Twitter.




Ada yang mengatakan gandingan keduanya tidak menarik dan Melodi 2018 kelihatan bosan. Janna juga dikatakan ‘kayu’ ketika mengacara.

Terdapat juga netizen yang masih tidak ‘move on’ dengan cara Awal Ashaari dan AG mengacara sehingga membandingkan mereka dengan cara penyampaian pengacara baru Melodi 2018. 


Melodi 2018 kini juga berkonsep baru dengan mengurangkan cerita terkini mengenai artis dan lebih fokus kepada wawancara artis jemputan. Waktu siaran juga ditukarkan menjadi 1 jam 30 minit.

Rasanya terlalu awal dan tidak adil untuk mengkritik gaya pengacaraan Ajak dan Janna Nick yang dikatakan ‘masuk air’ itu memandangkan itu adalah hari pertama mereka digandingkan.

Harap netizen bersabar dan terus beri sokongan untuk Ajak dan Janna. Lama-lama nanti mesti Melodi makin menarik! - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 71
Komen

Previous : Boy Iman Pula Jadi Penyanyi! Tak Sabar Nak Launch Lagu Malas Nak Layan

Next       : Video Masakan Faradhiya Jadi Perhatian, Kuali Hitam Pun Kena Kecam

Komen Terbaru

Quote yangsemb 9-1-2018 06:26 PM
Yeah...too early to condemn{:cryrun

Lain-lain Komen

Quote hyie 8-1-2018 01:11 PM
All i need cumalah host professional katanya... Profesional camna pon tak tau la noks...kau acah2 hebat sangat kan bila mengkritik orang...choiiii
Quote cascutes 8-1-2018 01:17 PM
masih ade yg tengok melodi rupanya.....
Quote ainie_1008 8-1-2018 01:20 PM
nasib janna tak terjerit2 mengilai..
bg aku okylah utk percubaan pertama kali.
Quote CardiGans85 8-1-2018 01:25 PM
Smlm tertengok kejap, sy rs ok je.
Quote zaziot 8-1-2018 01:29 PM
mmg rs mcm ntah pape sket, riuh mcm pasar malam
or maybe konsep 2018 sj bikin style kecoh cmtu agaknye
x tgk concentrate lak smlm sbb rs mcm murahan
Quote virgo19 8-1-2018 01:37 PM
ada je nak komen netizen ni. penting sgt ke pengacara tu? asalkan content rancangan bagus cukup la. hlive tu pun bukan hebat sgt pun pengacaranya, takde pun org nak ambil pot?
Quote fushimi 8-1-2018 01:43 PM
melodi buat aku turn off semalam

very the bosan  
Quote kiah_mai_pulak 8-1-2018 01:46 PM
Meolss terganggu dgn imej cat nippon janna.. kosserlahhh,,
Quote mummyina 8-1-2018 01:48 PM
cari partner baru untuk ajak.  janna nick is no no no
Quote Didi_dido 8-1-2018 02:02 PM
Mmg bosan pun
Quote shahirakay 8-1-2018 02:13 PM
sebenarnya i setuju dengan pendapat janna nick try hard. serious lah weh dengan tangan tergawang gawang macam hosting nona.

bosan gila. bosan teruk sampai aku rasa nak pekup kepala dengan bantal. we need someone yang more energetic lah untuk melodi. tak semestinya mulut kena hansuang.
Quote shahirakay 8-1-2018 02:14 PM
virgo19 replied at 8-1-2018 01:37 PM
ada je nak komen netizen ni. penting sgt ke pengacara tu? asalkan content rancangan bagus cukup la.  ...

h live kan ala ala E news. so far host h live best je.
Quote kucingitam 8-1-2018 02:19 PM
baru 1st show kan...rileks2 je dulu...
Quote BookerT 8-1-2018 02:23 PM
mak suka je dia orang ni mengacara dari ag dan awal yang terlampau lama muncul kat tv3 tu nyah...tak kuasa mak nak tengok sepasang dua orang lelaki mengacara melodi nyah...seorang pantang nak cerita pasal penyanyi mulalah nak tunjuk skill karoke..yang seorang lagi tak hehabis membebel macam bini dia......ok apa ajak dan janna..seorang cerita seorang lagi memang dah pernah mengacara rancangan gosip...sekian daripada mak...
Quote BookerT 8-1-2018 02:24 PM
mummyina replied at 8-1-2018 01:48 PM
cari partner baru untuk ajak.  janna nick is no no no

yang kau dengki sangat dengan mak hayam janna kenapa nyah..kau nak mak hayam ogy balik ke nyah?
Quote BookerT 8-1-2018 02:25 PM
virgo19 replied at 8-1-2018 01:37 PM
ada je nak komen netizen ni. penting sgt ke pengacara tu? asalkan content rancangan bagus cukup la.  ...

entah kan nyah...sebenarnya hater tu nyah...
Quote BookerT 8-1-2018 02:26 PM
zaziot replied at 8-1-2018 01:29 PM
mmg rs mcm ntah pape sket, riuh mcm pasar malam
or maybe konsep 2018 sj bikin style kecoh cmtu agak ...

rancangan macam tu memang kena riuh nyah..lagi elok daripada mak hayam gemuk syerry dan zulin the dugong tu nyah...
Quote BookerT 8-1-2018 02:27 PM
CardiGans85 replied at 8-1-2018 01:25 PM
Smlm tertengok kejap, sy rs ok je.

mak geli hati ajak buat lawak...nama bakal anak lelaki siti nurhaliza bakal dinamakan dengan nama bermula huruf a...ajak terus cakap.."kalau macam tu ajak la" tergelak mak hayam siti dengar...
Quote MayaDelaRosa 8-1-2018 02:47 PM
Ok what Diorg 2 smlm...x la suram pun.... Yg pnting isi melodi tu...brita2 panas yg kita tunggu...ni rancangan melodi.....alahai....

Lihat semua komen(71)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061229s Gzip On
To Top