Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Bangun You, Solat!"-Mesej Lelaki Acah Alim, Tapi Bila Jumpa Suka Meraba

Oleh: Aimi|8-1-2018 12:32 PM |Dilihat:4249| Komen: 38
Nak memikat hati perempuan, kadang-kadang lelaki perlu mencuba pelbagai cara.

Kalau kena dengan gayanya memang terbaiklah, tapi kadang-kadang ada juga yang menimbulkan rasa tidak senang.

Perkongsian di Twitter oleh seorang wanita dikenali sebagai Lidya ini agak menarik kerana dia menceritakan pengalamannya berdepan dengan seorang lelaki yang acah-acah alim tapi hakikatnya...

Dalam perbualan, lelaki tersebut sering kali menasihatinya agar mendirikan solat tetapi bila jumpa depan-depan habis semuanya diraba.


Sumber : Twitter
Bagi Lidya lelaki ini hipokrit kerana kali pertama mereka berjumpa dah berani pegang tangan, dan berlaga-laga siku sekaligus membuatkan Lidya rasa tak selesa.

Bukan setakat itu sahaja, selepas Lidya memuat naik perbualan mereka, berduyun-duyun perempuan lain menyatakan mereka mendapat mesej serupa dari lelaki yang sama.


Sumber : Twitter
Selepas 'kantoi', terus lelaki tersebut minta maaf dan harap Lidya padam semua yang dimuat naiknya. Itulah, masa buat tak fikir, bila dah jadi begini baru nak fikir maruah dan air muka. 

Sumber : Twitter
Ramai netizen bersetuju dengan cara Lidya mendedahkan perkara tersebut, lelaki jenis begini memang perlu diajar!

Sumber: Facebook
Memang elok jika dapat mengenali lelaki yang sentiasa mengingatkan kita tentang solat tapi kalau begini, apa masalah dia sebenarnya kan? 

Berhati-hatilah. Diharap orang di luar sana ambil pengajaran ya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 38
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sinalegna 17-2-2018 09:35 AM
Pabila iman senipis kulit bawang

Lain-lain Komen

Quote Themilo 8-1-2018 12:24 PM
sama macam kawan meols. bila time alim tu, tak tinggal solat langsung. hujung-hujung, check in hotel juga dengan skandal..
Quote umbut 8-1-2018 12:44 PM
Kejut org solat subuh, lps whatsapp dia tidor balik cam vavi.. acah3 alim konon hakikat setan gondol
Quote krustykrab 8-1-2018 12:47 PM
sbb tu aku menyampah tgk org duk post repost anything yg bajet alim...
perangai super setan tp acah2 wali

Quote cicicumel 8-1-2018 01:15 PM
So kisahnya si lidya ni x solat langsng or sbb dia period? Hahaha
Quote mieymiey 8-1-2018 01:22 PM
cicicumel replied at 8-1-2018 01:15 PM
So kisahnya si lidya ni x solat langsng or sbb dia period? Hahaha

Husnuzon yang dia period
Quote beautifulliar 8-1-2018 02:57 PM
Hahahaha mmg ramai pn jate gini..keliling meols ni pn sama ada hat tok laki org tp scandal keliling pinggang.Time wife beranak merasa la bujang sbb hntr wife balik berpantang kt kampung.Si jate aman2 kluar karaoke peluk2 siap check in otel ngn scandal yach.Tu belom lagi hat kaki betina kaki minum tapi kt fb asik la suk share2 hadis n ayat2 quran.Meols gelak je la
Quote haliamerah 8-1-2018 03:08 PM
ade je manusia jnis mcm ni.,..baik lelaki..perempuan...yg kapel2 tu..kemain kt wasap duk nasihat suh solat la ape la...ujung2,,kuo bdua buat jgk bnd x elok...
Quote shernazz 8-1-2018 03:40 PM
umbut replied at 8-1-2018 12:44 PM
Kejut org solat subuh, lps whatsapp dia tidor balik cam vavi.. acah3 alim konon hakikat setan gondol

Cm retis tu khenn
Quote chinta89 8-1-2018 04:03 PM
lidya tu pun dh kenapa boleh je bongok bgtau ko x solat? x kira la ko period atau mmg ko jenis tgal solat... tp perlu ke????
Quote Miss.Rara 8-1-2018 05:45 PM

Hahhaha... highlight tang jantan tu jerr yang umat maleis suruh berhati hati..

tapi tang lidya yang mengaku tak solat langsung tak pulak umat maleis kecam..

huhuhu
Quote hudalarva 8-1-2018 07:29 PM
Jangan sampai kena mandrem sudah la dek...
Quote ~boolean 8-1-2018 07:59 PM
Miss.Rara replied at 8-1-2018 05:45 PM
Hahhaha... highlight tang jantan tu jerr yang umat maleis suruh berhati hati..

tapi tang lidya  ...

Antara setan bertanduk dan setan bersongkok, lebih baik berhati-hati dengan setan bersongkok

Hat bertanduk tu terang2 bagitahu dia setan..
Tapi hat setan bersongkok kena cabut songkok baru tahu rupanya setan...
Quote Miss.Rara 8-1-2018 09:09 PM
~boolean replied at 8-1-2018 07:59 PM
Antara setan bertanduk dan setan bersongkok, lebih baik berhati-hati dengan setan bersongkok

Ha ...




oooo kiranya umat meleis tak nampak laa manusia yg telah mengaku dirinya setan bertanduk

yang dia nampak setan bersongkok jerr..
Quote ~boolean 8-1-2018 09:27 PM
Miss.Rara replied at 8-1-2018 09:09 PM
oooo kiranya umat meleis tak nampak laa manusia yg telah mengaku dirinya setan bertanduk

...

Apa pula tak nampak...mestilah nampak, sebab tu lah tahu dua-dua tu setan.

Tapi hina lagi setan menunggang agama.

Hat setan tak sembahyang tu kita boleh doakan berubah, apa lagi dosa dia tak libatkan orang lain, hanya dia dan Allah.

Tapi hat setan tunggang agama tu, buat dosa libatkan anak orang, meraba-raba orang, menipu orang, menipu agama...

Konsep senang dikkk..tapi terpulanglah nak tengok dari sudut mana.

Quote AbukRokok 8-1-2018 09:32 PM
solat wajib... maksiat xwajib
Quote AbukRokok 8-1-2018 09:33 PM
walau sejahat mana pun kamu..... pandai korang sambung sdri
Quote AbukRokok 8-1-2018 09:34 PM
msg paling alim pernah aku bagi...awak bangun... sahur
Quote whitePoison 8-1-2018 10:18 PM
hahaha..bersepah je orang perangai macam ni.. yang perempuan pun ada, depan bf sopan alim, suruh jadi imam bagai.. belakang bf mulut 24jam mencarut, kaki pub, menyundal dengan lelaki lain..
Quote adikfatin 9-1-2018 12:11 AM
Aku perati je budak asrama bercinta...sweet la konon pakwe dorang kejut subuh{:teatime hahahhahahahahhahahahahhahaha celaha mana sweet tatau la

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057131s Gzip On
To Top