Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Apa Guna Bertudung Kalau Tak Solat?"- Respons Pedas Adik Neelofa Ini Buat Netizen Tergamam

Oleh: Abdul|5-1-2018 04:05 PM |Dilihat:4891| Komen: 58
Gara-gara memuat naik gambar sejadah di laman sosial, adik kepada Neelofa, Ameera Khan terus menerima kecaman dari netizen yang mempertikaikan mengapa dia solat walaupun tidak bertudung.

Tersentak dengan kritikan tersebut Ameera kemudian membalasnya dengan menyifatkan dakwaan itu tidak berasas sama sekali.


Menurut kenyataan dari laman Twitternya, "Adalah lebih baik sekiranya saya bermula dengan sembahyang dan kemudian berhijab. Apa guna bertudung kalau tak solat"?"

Nah baca dan nilai.


Pendapatnya itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen.

Boleh dikatakan ramai yang tidak bersetuju dengan pendapatnya kerana kedua-duanya adalah perkara yang wajib ditunaikan.

Ini antara komen dari mereka:



Kalau lawan cakap begini, masing-masing mestilah nak menang kan? Apa yang pasti matlamat tak  menghalalkan cara betul tak?

Ada betulnya apa yang dikatakan netizen tapi tak eloklah pula menegur dengan cara kasar begitu kan? 

Buat Ameera, diharap ambillah teguran tersebut secara positif ya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 58
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote minahmanja 14-2-2018 05:02 PM
wanzhm93 replied at 5-1-2018 08:32 PM
Apa2 pun aku tetap anti Orang berpurdah.. Hipokrit sungguh

ade sorg budak berpurdah ni, up status kat fb siap tulis bodoh, bengap, bangang, etc.... so aku terpanggil la nk tegur n leave komen.. dia reply fb dia, suka ati dia la nk post apa.. n kwn2 berpurdah dia pun sama sokong dia...yes i know its yr fb, but calling someone like that in public sgt2 tk elok kot.. dh la kau tu konon2 public figure, ramai bdk2 muda terinspirasi ngan citer dia kawin muda ngan sorg ust... pastu up status mcm tu pulak... since then mmg aku kureng la skit respek geng2 purdah ni..

Lain-lain Komen

Quote bungarose 5-1-2018 04:07 PM
Elehh..macam ler ko solat
Quote CardiGans85 5-1-2018 04:22 PM
Win-win la..ade yg btudng tp x solat tp kes dia x btudung tp solat..Cuma lg elok klu btudung n solat.

Siapa sy nk judge dia. Parents pun ada lg yg nk nasihatkan dia.
Quote Lolzer 5-1-2018 04:34 PM
itu soal dia dgn Allah lah kan. Tapi lidah tu jangan main gigi, berterabut dah gigi. Huduhhhh
Quote yangsemb 5-1-2018 04:38 PM
Hok aloh...{:dot
Quote nisako 5-1-2018 04:59 PM
hmmmmm mcm mcm dia ni.........
Quote CiliPadiSedap 5-1-2018 05:15 PM
dua2 wajib sebagai contoh :

apa guna makan kalau tak minum?
apa guna minum kalau tak makan?
dua2 wajib untuk hidup.

sometimes adik neelofa ni otak  kat lutut
Quote ~boolean 5-1-2018 07:17 PM
Bila bimbo acah intelektual dan deep...
Quote MisXoXo 5-1-2018 07:26 PM
semoga dipermudahkan ya dikkk
Quote RatuDunia94 5-1-2018 07:58 PM
Apa guna main kalo x klimaks?
Apa guna klimaks kalo cepat sgt?
So dua2 penting utk kesedapan.
Quote umbut 5-1-2018 08:01 PM
RatuDunia94 replied at 5-1-2018 07:58 PM
Apa guna main kalo x klimaks?
Apa guna klimaks kalo cepat sgt?
So dua2 penting utk kesedapan.

Amboi ko.. sempat
Quote HannahMontana 5-1-2018 08:28 PM
Aku nak ckp mcm ni

"Jgn selalu kata  pakai tudung ada yg jahat  juga..."


Allah perintahkan tuutp aurat ..pakailah hijab a.k.a tudung atau kaedah apa janji tutup penuh aurat yg Allah eprintahkan ditutup itu. Ko jahat ke ....ko baik perasan baik ke ko kena taat peirntah Allah.


Jadi mak neelopak ni gagal bentuk didik anak2 permepuan dia lahkan....maklumlah  terasa duit bykkkkk syurga pun mampu beli

cuba kena sepak tepi parti dgn suami dia sekarang  xke mak Katek tu  jual budu balik


metsi semua duit jualan tudung mmg duit bapak Bangla  tiri yg  mrk.
Quote wanzhm93 5-1-2018 08:32 PM
Apa2 pun aku tetap anti Orang berpurdah.. Hipokrit sungguh
Quote amyza 5-1-2018 09:21 PM
I kalau tengok kain kotak2 tu teringat bantal busuk mase kecik2.

Pape jer lah, pandai lah dia nak berubah nanti.
Quote amyza 5-1-2018 09:25 PM
wanzhm93 replied at 5-1-2018 08:32 PM
Apa2 pun aku tetap anti Orang berpurdah.. Hipokrit sungguh

I pulak kagum tengok diorg. I pakai mask sekejap pun rasa tersekat pernafasan. Diorg pulak pakai seharian.
Quote Potpouri 5-1-2018 10:11 PM
Edited by Potpouri at 5-1-2018 10:13 PM

Sape la yg sibuk2 tu nak sound2 org..ntah2 mmg dia tak solat pun.. mesti terasa bagai dihiris sembilu..   Org yg memahami islam akan buat benda2 baik je.. cakap pun berlembut mcm nabi.. ni mesti idola dia syaitonirrajim.. jenis menghukum org je..
Quote kittypong31 5-1-2018 10:20 PM
your opinion don't matter.. no contribution to the country whatsoever
Quote hyie 5-1-2018 10:32 PM
sibuklah dengan aurat orang...x abes2
Quote mjla 5-1-2018 10:36 PM
Sangap btg ke minah ni
Quote IsobelMelody 5-1-2018 10:55 PM
dia kat cakap kakak sendiri kew tue?

Lihat semua komen(58)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.132402s Gzip On
To Top