Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

KL Wangan Tersebar Di FB Live, Pekin Ibrahim Kecewa Teruk

4-1-2018 05:15 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 4224| Komen: 58

Filem arahan Pekin, KL Wangan telah tersebar di laman Facebook dan sudah pasti perkara ini amat mengecewakan dirinya.

Melalui Instagram, dia hanya mampu berharap agar pihak berkuasa dapat mengambil tindakan yang sepatutnya.

"Tidak mampu berkata apa... Biarlah pihak berkuasa yang mengambil tindakan. Sabar, perjuangkan filem Malaysia, hentikan FB live," tulisnya.

Pekin juga turut memuat naik gambar laporan polis yang telah dibuat.

Merujuk laporan tersebut kejadian berlaku pada 3 Januari lepas. Filem tersebut telah ditayangkan secara Live melalui Facebook.

Rata-rata pengikut turut melahirkan simpati dengan apa yang sudah berlaku. Ramai yang meminta agar pihak berkuasa segera menangani jenayah siber ini.

"Kenapa masih lagi ada yang tak sedar walaupun ramai dah produser dan pengarah buat laporan tentang kes cetak rompak FB live ni. Tolonglah faham hasil kerja anak seni yang bersusah payah untuk hasilkan satu karya. Bukannya senang nak bersengkang mata pagi ke malam. Cuba bayangkan yang cari rezeki tu ahli keluarga anda sendiri untuk bagi anak-anak anda makan. Selagi perkara ni tak ambil tindakan keras selagi tu masih ada pekara sebegini. Keep strong bro," antara komen yang diterima.

Foto: Pekin Ibrahim
Filem yang berkisarkan dunia permotoran itu telah menelan belanja hampir RM5 juta dan masih ditayangkan sejak 21 Disember 2017. -CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 58
Komen

Previous : “KL Wangan Gagal Bikin Gempak? Ada Cubaan Sabotaj”- Pekin Ibrahim

Next       : Drama Rantaian Promosi Pedofilia?

Komen Terbaru

Quote Seeni21 26-5-2018 01:08 AM
HERE IS MY TESTIMONY ON HOW I GOT A RICH SUGAR MUMMY CONNECTION.... We offer Sugar Mummy all over Malaysia. These ladies they are divorced and single ladies there is no risk involve we have per-time services and longterms hookup terms hookup. Applicant can make above RM40,000 Per month. Sugar Mummy have change the life of many young boys and girls in Malaysia Mummy pay you RM4,000 each time you meet her our hookup venture in 100% legal risk free. we are one true legitimate agency in Malaysia for urgent hookup CONTACT SERVICES CENTER (whatsaapp +601160954351) For more INFO...

Lain-lain Komen

Quote MisXoXo 4-1-2018 05:20 PM
bertabahlah pekin. semoga dipermudahkan
Quote LoveSungmin 4-1-2018 05:48 PM
busuknya la abe pekin ni.. {:nose
Quote sepitsiput 4-1-2018 05:51 PM
itu wajah kecewa peking kah?

gaytoohhh

#KepamSangat
Quote sepitsiput 4-1-2018 05:52 PM
anyways..meols x faham bbnu yg  fb live kt wayang... bukan dpt duit pun
Quote besarkecik 4-1-2018 05:56 PM
cerita apo tu??
muka heols macam kepam sikit. kecewa mungkin.
Quote Ferr_Remy 4-1-2018 05:57 PM
Rest in peace KLwangan
Quote Aduradura 4-1-2018 06:03 PM
Tak tau nk cakap, walau tersebar dkt fblive pun belum tentu nk tengok
Quote Aduradura 4-1-2018 06:04 PM
sepitsiput replied at 4-1-2018 05:52 PM
anyways..meols x faham bbnu yg  fb live kt wayang... bukan dpt duit pun

Dpt traffic la tokpit....skrg ni style org buat duit guna fblive....buat iklan dkt fblive....
Quote sepitsiput 4-1-2018 06:19 PM
Aduradura replied at 4-1-2018 06:04 PM
Dpt traffic la tokpit....skrg ni style org buat duit guna fblive....buat iklan dkt fblive....

aiyo..pakai FB personal pun?
Quote grouper 4-1-2018 06:20 PM
Konsep tgk movie kat fb live ni ngan gmbor blur ni sebiji konsep asal berlaki
Quote yangsemb 4-1-2018 06:23 PM
Jenayah siber yg xberkesudahan...sian Pekin
Quote damian_lee 4-1-2018 06:27 PM
Even aku xberkenan sangat ngan pekin
Xkose la nak carut bakal suami model antarabangsa ni
Sbb aku faham harta intelek tu apa

Cewaahhhh
Quote BookerT 4-1-2018 06:40 PM
dah filem kau tu layak ditonton fb live je nyah..tak kuasa nak bluray nyah...
Quote BookerT 4-1-2018 06:41 PM
yangsemb replied at 4-1-2018 06:23 PM
Jenayah siber yg xberkesudahan...sian Pekin

tak penah download movie ke nyah? ya robbana berkatnya hidup kau nyah...
Quote BookerT 4-1-2018 06:43 PM
grouper replied at 4-1-2018 06:20 PM
Konsep tgk movie kat fb live ni ngan gmbor blur ni sebiji konsep asal berlaki

pengalaman ke tu nyah?
Quote Phytoflea 4-1-2018 07:18 PM
Ape la bestnya tengok movie kat fb live tu.. tunggu jela sikit lg raya dia tayang la kt astro
Quote melnanzz 4-1-2018 07:27 PM
Dapat negative reviews satu hal, ni kena cetak rompak pulak. Sudah jatuh ditimpa tangga. Bertabahlah, Pekin.
Quote alien88 4-1-2018 08:32 PM
ala kalau lalu dkt wall fb iolls, idok la nk tgk
apa2 pon Pekin, semoga bertabah ye
Quote Knowlee 4-1-2018 08:34 PM
Org kat panggung tu tak pantau ke masa tayangan?

Lihat semua komen(58)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.038321s Gzip On
To Top