Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Rita Rudaini Tanggung Anak Seorang Diri, Nafkah Belum Dilunaskan Bekas Suami?

4-1-2018 02:52 PM|Oleh: Suzy | Dilihat: 11771| Komen: 265


Ibu kepada Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna, Rita Rudaini merupakan seorang selebriti yang tidak takut untuk berkongsi kisah hidupnya di media sosial. 

Walaupun sebelum ini pernah beberapa kali netizen menghentamnya dengan kenyataan yang pernah dikeluarkan, ia tidak menghalang Rita untuk terus bercakap benar. 


Baru-baru ini ketika kanak-kanak mulai memasuki alam persekolahan, Rita tidak terkecuali berkongsi momen-momen tersebut di laman Instagram miliknya. Aksi anak-anaknya di sebuah sekolah swasta di ibu kota dirakamkan dan dimuatnaik di ig Rita. 

Bersama-sama kiriman gambar-gambar tersebut, Rita turut berkongsi kapsyen seolah-olah meluahkan rasa hatinya yang bersusah payah menanggung anak-anaknya tanpa bantuan orang lain.

Luahan hati Rita Rudaini.
Menjadi ibu tunggal bukannya mudah, semua urusan rumah tangga diuruskan seorang diri. Oleh kerana itu, menurut Rita dia perlu bekerja keras supaya dapat memastikan keperluan dia dan anak-anaknya mencukupi. 

Dia merasa gembira kerana apa yang diperolehinya adalah hasil usahanya dan bukan atas bantuan orang lain ataupun ‘dibela’ oleh sesiapa. 


Membaca luahan rasa tersebut, netizen merasakan Rita Rudaini adalah wanita kuat kerana menanggung anaknya seorang diri. Ramai ibu-ibu tunggal yang menyokong kenyataan Rita serta memberikan kata-kata semangat kepadanya. 

CARI juga doakan semoga Rita Rudaini tabah menghadapi dugaan ini kerana dia tidak berseorangan, ramai ibu tunggal yang senasib dengannya ataupun mungkin nasib mereka lebih buruk.- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 265
Komen

Previous : ‘Tanya Dia Sendiri, Saya Bukan Kaunter Pertanyaan’ – Erra Fazira

Next       : Throwback Zaman Muda-Muda! Elyana Dan Iqram Dinzly Di IG Live, Gamat Jadinya

Komen Terbaru

Quote lhrunderground 18-1-2018 10:17 PM
Sian rita ni. Tabah lah.

Lain-lain Komen

Quote yangsemb 4-1-2018 02:56 PM
Bertabah ya Rita, i know i are a strong
woman/mother. Cuma she likes to share some personal moments kat medsoc just like many of us.{:iwant
Quote sheqim 4-1-2018 03:03 PM
Iols bkn nk kecam ke ape.. iols xpaham kenapa kita nk kena hantar anak skolah swasta sedangkan ade sekolah gomen?
Quote besarkecik 4-1-2018 03:05 PM
yolahhhhhh
Quote BoongaKertas 4-1-2018 03:05 PM
bakalan hensem anak2 sheols ni tgk gayanya
Quote ainie_1008 4-1-2018 03:14 PM
bertabahlah rita.. kat akhirat nnti menjawablah ex laki ko klu betul dia tak bg nafkah.
Quote MH3707 4-1-2018 03:15 PM
sundal ni tak abis2 lagi ke pasal x-husband?...

aku suka je si aidil tu ceraikan dia...padankan muka ajelah yg boleh den ucapkan...

seee, sampai skrg tak dak sapa nak kat sundal ni,,sbb apa?? lu pikior lah sendiri bak kata nabil...
Quote barfi 4-1-2018 03:16 PM
Kenapa post rita macam fasha.. asyik self-claimed.
Farah lee pun sama.

Takleh ke diam2 lek2 tanggung anak tu. Tak perlu diulang2. Awak tak bagitau pun org tetap kagum..
Quote jargon 4-1-2018 03:18 PM
Betina garik ni mmg suka up status yg menambahkan acik bwg cerca org lain...cth komen atas tu perghh puji2 ank garit then cerca ank zarema biadap...yg bln2 jedel bg 3k tu ape sundal????
Quote friedfishsoup 4-1-2018 03:19 PM
Menjemput utk meriahkan thread

@beautifulliar @OrenTheReturn @blekkep
@perembes @mixed @meteorspeed
Quote ahlisihircute 4-1-2018 03:20 PM
Aku lagi respek..ibu tunggal yg kerja kg..menoreh getah atau yg keje biasa2 jer..yg ada anak berderet2 yg yg ditanggung...yg nak disekolahkan...
X de lak ibu2 tunggal nie duk canang kat socmed kesusahan hidup dorang besar kan anak sorang2...tu baru supermom...
Setakat keje belakon jer..sekali payment...massyuukkk....mmg aku x pandang ler...
Sembang kencang...pong pang..pong pang je lebih minah nie....bukannya susah mana pon...
Quote Atata 4-1-2018 03:23 PM
Dia ni kan hampir tiap post dia mesti akan ckp yg dia x da suami, dia ibu tunggal, dia single bla bla3, ayat lbh kurang, sedih gile tinggalkn kucing, kene cerai laki pun x sedih mcmni. Like euww perlu ke asyik2 nak highlight yg kau x berlaki? Chil2 boleh? Nampak mcm sangap
Quote friedfishsoup 4-1-2018 03:25 PM
jargon replied at 4-1-2018 03:18 PM
Betina garik ni mmg suka up status yg menambahkan acik bwg cerca org lain...cth komen atas tu perghh ...

I baru nak tag uols masuk thread ni, tapi u dah jemput diri uols dulu
Quote aleesyasofia 4-1-2018 03:34 PM
smga ritrud terus tabah dan kuat dlm mmbesarkn anak2..
Quote mieymiey 4-1-2018 03:34 PM
Kalau la sheols jadi berlakikan sperma kacuk Jepun haritu, takderlah sheols meratap hiba pasal xda laki
Quote OsHiN_hOnEy 4-1-2018 03:35 PM
tak berapa nak simpati dgn ibu tunggal secara memilih sendiri utk mengalas segalanya

konon superwoman, tapi merintih merayu mcm kodong kaki tangan kena cari nafkah utk besarkan anak2, entah anak2 dah besar baca dpt mak jenis merempan kat socmed ni apa perasaan dorang agaknya, mcm beban yg teruk kena galas.padahal tu AMANAH dari Allah

nak tunjuk how berwibawa tapi actually lembik mcm agar2 tak set lagi.

ex laki hang tu elok ja dgn bini baru dia yg tengah preggy dok layan ngeteh kat serata mamakJb ni haaa..takda nmpk dia sekejap2 laki bini dok melepak kat CB mcm hang. mcm marhein ja padahal gaji beriban kot ex laki ampaa tu. takda nak perasaan orang have2 lepas tu merintih mcm ampaaa, zarema tu comel sgt langsung tak sombong. harap ampaa jgn makan hati naaa

faham?
Quote esteryen 4-1-2018 03:37 PM
Dulu kan si pandapino tu PA dia, tolong jagakan anak2 dia n tolong kat kedai kueh tu tapi sejak kes royani ngan aqasha tu, tetiba royani n geng "matikan" pandapino tu..
Quote manehnya 4-1-2018 03:37 PM
Atata replied at 4-1-2018 03:23 PM
Dia ni kan hampir tiap post dia mesti akan ckp yg dia x da suami, dia ibu tunggal, dia single bla bl ...

dia mmg sangap la...
sbb tu ayat2 post cmtu, kalu idak x dak la post nk anak mix jepun ngan laki orang


Quote she 4-1-2018 03:39 PM
Korang kena jadi ibu tunggal dulu baru rasa berat bahu tu

Sedangkan ade somi pon mesti tgh malam uolssss meratap hiba nangis air mata meleleh kt bantal mengenang sikap somi yg pemalas nk tlg jg anak

Betul tak? Tak baik tauuuu menipu
Quote tasha 4-1-2018 03:40 PM
Atata replied at 4-1-2018 03:23 PM
Dia ni kan hampir tiap post dia mesti akan ckp yg dia x da suami, dia ibu tunggal, dia single bla bl ...

Ayat sundal nk menikah... Mana2 jantan tolonglah pergi pinang janda garik sekor ni... Tersumbat lubang bawah baru mulut tu boleh diam..

Lihat semua komen(265)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057040s Gzip On
To Top