Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Disangka Hantu, Rupanya Pengunjung Kelab Malam

4-1-2018 12:49 PM |Dilihat:2509| Komen: 23
Nettizen Indonesia heboh apabila gambar seorang wanita bermuka hitam dan berambut panjang dengan tidak sengaja terakam semasa sepasukan polis membuat serbuan di sebuah pusat hiburan Jakarta.

Dalam gambar tersebut, mata 'makhluk' berkenaan kelihatan bersinar sekaligus menyebabkan orang ramai membuat spekulasi bahawa ianya adalah jin atau hantu.

Menurut laporan Liputan6, disebabkan cerita tentangnya telah mengundang pelbagai reaksi, polis Daerah  Probolinggo Kota, Alfian Nurrizal telah tampil memberi penjelasan.

Menurutnya, ia bukanlah hantu seperti didakwa sebaliknya adalah seorang wanita yang menutup mukanya menggunakan selendang hitam.


Foto: Liputan6
Ketika pemeriksaan ada dua wanita yang cuba menutup wajah mereka daripada dirakam seorang anggota polis menggunakan kamera telefon bimbit.

Seorang wanita itu menutup mukanya dengan selendang hitam bermotif bunga yang jarang ketika anggota kami merakamkan gambar.

Matanya yang kelihatan bersinar itu adalah kesan lampu luar kamera di telefon bimbit."

Dia juga meminta agar orang ramai supaya berhenti menyebarkan berita yang tidak sahih. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 23
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote haryatie 9-1-2018 11:04 AM
...mmg mcm hantu..
hantu mcm tu ker..aku pun x tauuu..
adoiii...

Lain-lain Komen

Quote yangsemb 4-1-2018 02:50 PM
Ahahahahaaa...tipah tertipu ngeh3x {:nose
Quote giyomi 4-1-2018 06:26 PM
haha...ada gak citer segini. Salah selendang gamaknya. tapi mmg menakutkan.
Quote dani-rox 4-1-2018 07:09 PM
tengok sekali memang skeri pun. btw akak rasa akak ada selendang see thru sebegitu rupa, nak cuba gak lah.
Quote kluangman 5-1-2018 09:20 AM
Ummat nusantara (baca indo) dengan tahyul berpisah tiada.
Quote paz 5-1-2018 11:29 AM
Memang macam hantu
Quote kucen_miang 5-1-2018 11:30 AM
kahkahkah..indon dan bangang berpisah teda @EJALTI
Quote mieymiey 5-1-2018 11:39 AM
HAHAHAHAHAHA. Patut masuk bod lawak jenaka
Quote Modngengade 5-1-2018 11:43 AM
kalau tak ada effect selendang dan lampu pun memang muka indon rata2 mcm gondorowo
Quote berusjamban 5-1-2018 11:43 AM
Hensem gak pak polisi tersebut iya
Quote prettyuglybabe 5-1-2018 12:14 PM
bagusnya.. masuk club pun pakai selendang
Quote ladyflower 5-1-2018 12:17 PM
prettyuglybabe replied at 5-1-2018 12:14 PM
bagusnya.. masuk club pun pakai selendang

nak letak kat bahu....sejukkkk
Quote DayangKirana 5-1-2018 12:39 PM
takyah mengata indon, ummah malay pon same..
tengok yang dishare kat fb je cukup...
mulalah keluar fatwa, hadis..masing2 mode ustaz ustazah..
even yang dishare tu merapu belaka..
Quote EJALTI 5-1-2018 02:14 PM
kucen_miang replied at 5-1-2018 03:30 AM
kahkahkah..indon dan bangang berpisah teda @EJALTI

Kehkehkehkeh....bangsa indon jongos palat dan tolol tongong memang tak ada limit nya uols.

Memang dasar keturunan ummah jongos babu palat lahanat bangang abadi katanya. Kehkehkehleh...
Quote Artemesiaa 5-1-2018 02:19 PM
Sekali pandang agak menyeramkan tapi bila dilihat betul2 nampak je dia tutup mukanya tu dengan selendang
Quote onexox97 5-1-2018 02:23 PM
penjelasan yg logik
Quote cecari 5-1-2018 03:39 PM
Modngengade replied at 5-1-2018 11:43 AM
kalau tak ada effect selendang dan lampu pun memang muka indon rata2 mcm gondorowo

hina pencipta ke?

Quote ReginaGeorge 5-1-2018 10:01 PM
Sesak aku dibuatnya.  Nakal sungguh!
Quote ultra78 5-1-2018 11:34 PM
Memang kelakar
Quote raihaneem 5-1-2018 11:50 PM
Haha
Mmg nampak mengerikan

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084121s Gzip On
To Top