Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Evolusi Percintaan Diraja, Meghan Markle & Putera Harry

3-1-2018 05:18 PM |Dilihat: 2061| Komen: 21

Sejarah bakal berulang. Puteri Diana, bonda Putera Harry terkenal sebagai legenda puteri rakyat. Kini giliran Meghan Markle,  seorang aktres dari permulaan yang sangat sederhana sedang menuju ke gerbang perkahwinan diraja. Apakah skrip seterusnya?
  
Meghan Markel bakal mencatat sejarah menjadi aktres pertama berkahwin dengan seorang raja kanan British. Sungguh menarik! ini merupakan satu evolusi percintaan keluarga diraja!

Meghan Markle akan menjadi pengantin diraja Inggeris tidak lama lagi, tetapi ini bukan kali pertama dia berjalan di laluan pengantin. Pelakon ini pernah berkahwin dengan Trevor Engelson sebelum bertemu dengan Putera Harry.


Markle dan Engelson menghabiskan hampir satu dekad hidup bersama. Dari pertemuan pada tahun 2005 dan berkahwin enam tahun kemudian. Perkahwinan mereka diadakan di Jamaica 2011. Dua tahun kemudian mereka bercerai. 

Status janda itu  tidak menghalang hasrat Putera Harry menyuntingnya. Putera Harry bukan yang pertama berkahwin dengan janda, ayahanda Putera Charles dan Camilla, kedua-dua bercerai dari pasangan pertama mereka sebelum berkahwin pada tahun 2005.

Markle seorang pelakon yang popular dalam siri televisyen, telah diumumkan oleh Kensington Palace sebagai tunang Putera Harry. Pelakon berusia 36 tahun dilahirkan dalam keluarga perkahwinan campur, dan tidak menafikan ibunya keturunan Amerika Afrika. 

Filem `A Lot Like Love (2005), Markle memainkan  watak gadis panas dalam komedi romantis yang  berpasangan dengan pelakon kacak  Ashton Kutcher. Dia juga turut terlibat dalam beberapa  drama siri tv  tapi tapi sayang penampilannya kurang menjadi dan namanya tidak tersenarai sebagai aktres hebat Hollywood.  


Namun drama "Castle" (2012) Markle diberi kesempatan memainkan peranan puteri. Watak yang jadi tumpuan plot drama tersebut.  Dalam episod drama ABC itu  Markel sebagai Sleeping Beauty yang terancam dan akhirnya membunuh rakan-rakannya. Dia tidak menyangka peranan itu menjadi realiti dalam kehidupannya. 

Markle bertemu dengan suaminya pertama, Trevor Engelson,  penerbit filem `Remember Me( Markel sebagai pelakon utama) ,  lalu jatuh cinta dan berkahwin.  Selepas dua tahun berkahwin, ternyata tidak ada persefahaman dan hidup berjauhan demi kerjaya masing-masing. Akhirnya  tahun 2013, mereka  bersetuju untuk bercerai. 

Filem 'Daters Handbook atau Buku Manual temujanji (2016) yang diterbitkan saluran Hallmark, Markle berperanan sebagai Cass, seorang ahli perniagaan yang berjaya yang mempunyai masalah mencari cinta. Tetapi jangan bimbang, dia lakukan selepas menggunakan manual temu janji tersebut dan kemudian membuangnya. Tidak lama selepas  tamat penggambaran filem itu, Markle benar-benar menemui cinta sejatinya dengan Putera Harry.



Foto Carian internet
Pasangan itu dilaporkan bertemu pada Julai 2016. Kemudian membuat penampilan bersama di Invictus Games pada September 2017 di Toronto, Kanada.  Acara multi-sport yang dilancarkan oleh Putera Harry untuk pegawai servis ketenteraan yang cedera, cedera dan sakit untuk bersaing. Dan pada  November 2017, Putera Harry dan Meghan mengumumkan pertunangan mereka secara rasmi.  

Kita tunggu perkembangan seterusnya... 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Reply: 21
Komen

Komen Terbaru

Quote Blackbra 19-1-2018 04:24 AM
Meolls rasa bakal biras MM yg Kate lagi lawa.. tapi apa2pom, diharap MM dan PH ni kekal selamanyaaaaaa... gituuuu

Lain-lain Komen

Quote yangsemb 3-1-2018 06:19 PM
Shes soooo attractive {:thief{:love
Quote noraidil_06 3-1-2018 06:35 PM
Hi megan. U hv a very lovely skin color
Quote husie91 3-1-2018 06:39 PM
first time tfok dia dalam cerita suits. ke suit tah. Hot betul dia dlm tu. Tapi tulah dalam movie tak nampak sgt darah jamaica tu. Dalam pic atas ni baru terserlah
Quote Jorja 3-1-2018 08:35 PM
Wow american kahwin british royal. Baguslah prince harry dah tak depress ya
Quote DeeHanania 3-1-2018 09:50 PM
X zabar nak tunggu majlis kawen Putera Harry&Megan...
Megan ada aura menawan kalo dpandang berkali2
Berbanding Catherine,isteri Prince William..
Quote chikumanis 4-1-2018 11:25 AM
Filem `A Lot Like Love (2005), Markle memainkan  watak gadis panas dalam komedi romantis yang  berpasangan dengan pelakon kacak  Ashton Kutcher. Dia juga turut terlibat dalam beberapa  drama siri tv  tapi tapi sayang penampilannya kurang menjadi dan namanya tidak tersenarai sebagai aktres hebat Hollywood.  


bila plak dia yang berlakon? bukan itu amanda peet ke?
Quote greantea 5-1-2018 12:34 AM
x kenal langsung. nmpk biasa2 jek
Quote nadie90 5-1-2018 09:39 AM
Utg MM....siapa sgka dia bleh tgkap cinta dgn PH nie....dia bkn plkon yg popular kat Hollywood tu...tp dpt putera raja....MM cntik
Quote onexox97 6-1-2018 12:02 AM
baca kisah ni buat saya terpegun
Quote HannahMontana 6-1-2018 08:41 PM
Harry ni anak pemain besball tu


dia bukan anak benih Charles


satu masa pernag Q Elizabeth  kata  kebenaran tu bukan sesuatu yg kita cari  kadangkala nya.

Diana ni  stress dgn Charles sebab Charles    curang skandal dgn Camella Parker  Mangkuk Hayun

teruk kehidupan org xde pedoman ni ,,,,benih main tabur...mcm bunga rampai  pula.

sekor lg Cristiano Ronaldo...pengecut..kahwin xmahu...tp buat anak  simpan anak2...mcm sial.

Quote HannahMontana 6-1-2018 08:41 PM
pernahhh************
Quote royaldanish 9-1-2018 03:59 PM
HannahMontana replied at 6-1-2018 12:41 PM
Harry ni anak pemain besball tu

owhhhh muka Harry ni ada lain sikit..
Quote chinta89 9-1-2018 04:07 PM
kalau dpt tgkp keluarga diraja, terus dikata cantik bagai..

kalau ikut mata rabun iols, dia biasa2 je.

ok fine, cantik tu subjektif kan...
Quote jahcomel 10-1-2018 11:01 AM
HannahMontana replied at 6-1-2018 08:41 PM
Harry ni anak pemain besball tu

diana tu birah sgt sis...merata mengangka je keje nya brderet skendel dia...mmg putera harry nih sebijik muka pmain besball tu,pmain tu pn pnah mngaku kan...
Quote Artemesiaa 10-1-2018 12:27 PM
Omputih kebanyakannya suka je muka exotic cam ni.  Sebab calon pewaris tahta pun dah ada so pihak keluarga tak kesah dia nak kawin dengan siapa.  Moga berbahagia
Quote HannahMontana 10-1-2018 04:47 PM
jahcomel replied at 10-1-2018 11:01 AM
diana tu birah sgt sis...merata mengangka je keje nya brderet skendel dia...mmg putera harry nih s ...

queen elizabeth kata ...kadang2 perkara benar adalah sesuatu yg kita tak mahu tahu



Harry tu bukan benih Charles pun.


mmg kerja buat seks cari keseronokan hidup.
Quote jahcomel 10-1-2018 04:56 PM
HannahMontana replied at 10-1-2018 04:47 PM
queen elizabeth kata ...kadang2 perkara benar adalah sesuatu yg kita tak mahu tahu

sian putera charles kna kutuk smpai bila2 sbb skendel ngn camilla sorang...tp diana nih mmbirah ngn bape jantan dh tp rakyat wat xtau je ttp anggap diana suci murni mulia gitu
Quote dani-rox 11-1-2018 02:32 AM
jahcomel replied at 10-1-2018 04:56 PM
sian putera charles kna kutuk smpai bila2 sbb skendel ngn camilla sorang...tp diana nih mmbirah ng ...

memang patut pun diana membirah, charles make love dgn dia pun sbb nak dpt pewaris takhta. dia dipergunakan sbg baby machine semata2. lepas dpt 2 putera, terus charles jd dingin... sambung balik beromen dgn gundek lama. umur awal 20an dijodohkan dgn lelaki tua sedekad, tiba2 sex life ko stop begitu saja. mertua pun takda rasa simpati, apa lg menjalanglah dgn mana2 jantan yg available
Quote dani-rox 11-1-2018 02:38 AM
harry tu memang anak charles lah. dia dah lahir masa diana berskandal dgn James Hewitt, seorg army officer.

lg pun muka harry sebijik sejibun mcm atoknya Prince Philip masa muda. rambut merahnya pulak dari belah famili Diana, Spencer.


Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048324s Gzip On
To Top