Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Jauh Bercuti Di Paris, Eina Azman Tetap Gigih Memasak Untuk Suami

3-1-2018 01:55 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 11261| Komen: 214

Kalau pergi bercuti di luar negara mestilah kita ingin merasa menu masakan di tempat orang bukan? 

Tapi lain pula dengan Datin Eina Azman walaupun sedang bercuti di Paris bersama keluarganya dia tetap mahu memasak.

Foto: IG Dato Paduka Kaiser

Hidangan yang disediakan pula merupakan menu masakan Malaysia. Antara menu yang dimasak olehnya ketika melancong adalah sambal sardin, nasi goreng ayam kunyit belacan, cekodok pisang, kuah asam, ayam goreng kicap, kari ayam, pengat ubi keledek bersago dan nasi ayam.

Foto: IG Dato Paduka Kaiser



Foto: IG Eina Azman

Meriah sungguh makanan yang Eina hidangkan! Sememangnya dia rajin memasak dan pengikut Instagram turut memuji kesungguhan Eina.

"Sudahlah cantik, pandai memasak pula. Patutlah suami sayang", kata salah seorang pengikut Instagram yang dikenali sebagai @imfarahkhan

Sebelum menjejak kaki ke Paris, Eina terlebih dahulu pergi melancong ke Istanbul, Turki.

Foto: IG Dato Paduka Kaiser

Syoknya tengok Eina bercuti! Anak-anak pun makin comel. Tapi itulah, jauh mana pun melancong mesti tekak nak makan masakan Malaysia juga kan?  - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 214
Komen

Previous : Fazura Wanita Terbaik, Jodoh Dunia Akhirat – Fattah Amin

Next       : Terus Dikeji! Video Abang Nak Tegur 3.0, Baru Berapa Hari Dah 50 Ribu Dislikes

Komen Terbaru

Quote eyansss 18-1-2018 02:49 AM
jargon replied at 7-1-2018 02:12 AM
Noks...eina gn mak dia ni mmg asal keturunan raja ke...??psl ade folowers dia tnya knp mommy suka pk ...

keturunan raja belah2 hendon yang dah tak diiktiraf lagi dah tu...  tu pun ntah2 sipi2 bau2 kentut jah...

Lain-lain Komen

Quote Anak_rusa 3-1-2018 01:58 PM
selalu jugak tgk dia masak kat ig. kat paris tu ada ke asian store? gigih betol bawak segala rempah, asam keping segala bagai (dgn blender??) sekali.  

teringat haritu  rizalman pn angkut semua jugak. berapa byk/besar luggage diaorg ni angkut segala isi rumah ni?
Quote barfi 3-1-2018 01:58 PM
Ig fake iolls follow si eina ni. Iolss tertanya2 cemana dia bawak segala mala serai/lengkuas/daun sup bagai tu.. tak renyah ke??
Quote ira_229 3-1-2018 02:01 PM
Anak_rusa replied at 3-1-2018 01:58 PM
selalu jugak tgk dia masak kat ig. kat paris tu ada ke asian store? gigih betol bawak segala rempah, ...

klu dia pandai..prepare kat malaysia tumis semua kemudian frozenkan tinggal nak tambah air dan bahan2 yg lain..senang je..
hari tu nampak umie aida bawak sambal betty lepas tu campur dgn sardin...nampak mcm sedap je..
Quote tembamgirl09 3-1-2018 02:03 PM
bagus Eina gigih  patutlah somi sayang Alhamdulillah
Quote ira_229 3-1-2018 02:06 PM
tembamgirl09 replied at 3-1-2018 02:03 PM
bagus Eina gigih  patutlah somi sayang Alhamdulillah

in person eina ni cantik tapi makeup tebal lah...pernah terserempak..nampak kat luar masa dia bercuti kat uss singapore..
Quote ainie_1008 3-1-2018 02:07 PM
aku suka tgk dia masak walaupon tak delah teringin nak makan pon..
dia pandai pikat perut laki dia..
Quote sheqim 3-1-2018 02:10 PM
Teringat dlu ade sorang porumer yg gigih ngutuk si eina kata tumis bawang ke cili xmasak? Hahaha pastu compare dgn si bekah.. kalu gosip psl eina mmg teringat porumer tu hahaha
Quote chikumanis 3-1-2018 02:15 PM
sheqim replied at 3-1-2018 02:10 PM
Teringat dlu ade sorang porumer yg gigih ngutuk si eina kata tumis bawang ke cili xmasak? Hahaha pas ...

forumer kerani_je ...ada ke dia lagi dalam ni?
Quote Anak_rusa 3-1-2018 02:17 PM
ira_229 replied at 3-1-2018 02:01 PM
klu dia pandai..prepare kat malaysia tumis semua kemudian frozenkan tinggal nak tambah air dan bah ...

ini aku tgk dia bwk rempah babas ke amenda tah bukak dari bungkusan lg. dh la packet besar lak tu.
Quote Anak_rusa 3-1-2018 02:19 PM
barfi replied at 3-1-2018 01:58 PM
Ig fake iolls follow si eina ni. Iolss tertanya2 cemana dia bawak segala mala serai/lengkuas/daun su ...

ha kannnnnn........ gigih betol. tu tertanya ada ke asian store kat situ boleh beli serai lengkuas segala ni? belum lg tgk dia angkut blender. nasib bkn lesung batu
Quote akies 3-1-2018 02:25 PM
Masak la eina..bagus bg laki sendri makan masakan si isteri. Acik bawang pun blum tentu masak untuk laki sendri
Quote barfi 3-1-2018 02:29 PM
sheqim replied at 3-1-2018 02:10 PM
Teringat dlu ade sorang porumer yg gigih ngutuk si eina kata tumis bawang ke cili xmasak? Hahaha pas ...

Tapi mmg most of masakan dia tak nampak menyelerakan pun.. bukan semua org yg rajin masak pandai masak tapi masakannya nampak sedap.

IG @datinismatia selalu keluar di ig explorer iolss. Sedap2 nampak masakan dia.. mmg terliur.
Quote rospinki 3-1-2018 02:40 PM
masakan dia ni..errr oklah utk laki dia..janji laki dia suka

rasa nk ajar dia teknik masak yg betul
Quote makton 3-1-2018 02:45 PM
barfi replied at 3-1-2018 02:29 PM
Tapi mmg most of masakan dia tak nampak menyelerakan pun.. bukan semua org yg rajin masak pandai m ...

dulu aku suka tgk video datinismatia. tp lama2 jadi boring sbb menu yg sama ulang2.. cuma ganti ayam, daging, ikan.
Quote cahaya_almas 3-1-2018 02:50 PM
Untungnya dia...nmpk sempurna je hidup...anak dh sepasang...boleh g jln2 seluruh dunia...kaya...bilalah nk merasa benda yg sama...huhu......

Plg suka tgk ig faradiya...dia msk best2 n nmpk sedapppp.terliur je..dhler comel..melepak...pandai msk..rajin..ig eina ni pernah follow tp mskn dia tk nmpk berselera sgt...
Quote xyura 3-1-2018 02:55 PM
Rajin betul dia masak
Quote barfi 3-1-2018 02:57 PM
cahaya_almas replied at 3-1-2018 02:50 PM
Untungnya dia...nmpk sempurna je hidup...anak dh sepasang...boleh g jln2 seluruh dunia...kaya...bila ...

Yup.. masakan faradhiya nampak sedap kan
Quote ira_229 3-1-2018 02:58 PM
Anak_rusa replied at 3-1-2018 02:17 PM
ini aku tgk dia bwk rempah babas ke amenda tah bukak dari bungkusan lg. dh la packet besar lak tu. ...

adoi...nak gi holiday ke nak jadi maid nih...?haha..klu i gi holiday tempat2 yg susah dpt makanan halal i masak dulu rendang kering2 frozenkan...n sambal ikan bilis..serondeng daging...nanti bwk travel pot tu tinggal nk panas kan je..even bubur anak kecik i pun i masak n jadikan cube2 lepas tu frozenkan...tinggal nak panaskan.
Quote tosei 3-1-2018 03:00 PM
penah terserempak eina n fam..dia punya cutting,fuhhhh.....jeles aku tgk..

Lihat semua komen(214)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068233s Gzip On
To Top