Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Motif Letak Anak Atas Sejadah?"-Jovian Mandagie Solat Pun Netizen Kecoh

Oleh: Khair|2-1-2018 04:31 PM |Dilihat:2438| Komen: 40
Memang fitrah seorang bayi yang mana mereka sentiasa ingin berasa dekat dengan ibu bapa walau dalam apa jua keadaan.
Jadi tak hairanlah kalau pereka fesyen terkenal tanah air, Jovian Mandagie meletakkan bayi comelnya di atas sejadah ketika hendak menunaikan solat.


Namun begitu apa yang dilakukan Jovian itu mendapat kecaman daripada beberapa netizen apabila isterinya memuat naik gambar tersebut di akaun Instagramnya. 

Foto: IG Nina Ismail Sabri
Ada yang meninggalkan komen "Nak tanya apa motif letak baby tu kat sejadah ayah dia time solat? Tak ke menyukarkan ayah dia untuk sujud? apahal yang gambar tu pun tak dialihkan? Bodoh ke apa".


Mujur masih ada netizen lain yang masih berfikiran waras apabila mengatakan keadaan tersebut adalah satu perkara yang normal bahkan jika di Mekah atau Madinah keadaan tersebut juga adalah biasa. 

Selain kecaman meletakkan bayi di sejadah ada juga netizen yang mempersoalkan corak baju Jovian yang kelihatan seperti lambang salib walhal corak tersebut adalah abjad T dan M. 

Komen yang ditinggalkan juga agak kasar "baju lambang salib, tapi solat??!!". Komen tersebut seolah-olah menyoal tentang amal ibadat seseorang.


Mungkin ada yang mengatakan entri isteri Jovian ini seolah-olah hendak menunjuk-nunjuk dalam beribadah tetapi sedar atau tidak dengan posting seperti ini juga dapat mendidik pengikut mereka tentang kewajipan ibadah solat itu dan wajib dilakukan walau sekaya atau popular mana seseorang itu. 
Apa pendapat anda pula? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 40
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote SOFIA2017 3-1-2018 09:40 PM
felinecat replied at 3-1-2018 01:45 PM
musykil beno, tukang ambil gambo tu hantu ke, sbb tu xboleh jaga baby. dari org xtau, dah tau, sapa  ...

tulah kannnn
saje meminta dikecam

Lain-lain Komen

Quote Sazida 2-1-2018 04:57 PM
Menyampahnya aku dengan  babi2 yg memekak dekat ig selebriti kutuk mcm2 seolah2 diri dah sempurna bab agama. Aku bukan karats retis tp aku tak suka bila bab agama disebut2 ats tiket prihatin.. byk pulak masa babi2 ni berkeliaran.{:dot
Quote prettyuglybabe 2-1-2018 05:05 PM
kejadah solat pun nak kena upload kat medsoc?
solat diam-diam tak boleh ke?
lagi bodoh dok samakan dengan kat masjid mekah..
kat masjid mekah bagai tu boleh la nak letak nak kepit celah kangkang..
sebab ko bukan kat rumah takut anak mengganggu jemaah lain..
ni dah kat rumah, letak je la kat tepi..
Quote Joannalee 2-1-2018 05:26 PM
Mak die pemalas kot nk jaga anak kejb bg bapak tu solat..
Quote wanzhm93 2-1-2018 05:28 PM
Joannalee replied at 2-1-2018 05:26 PM
Mak die pemalas kot nk jaga anak kejb bg bapak tu solat..

Hahaha.. Ya kot
Quote greantea 2-1-2018 05:43 PM
betul jugak ape diorg dok ckp. ape motif solat letak anak kat situ. letak kat tepi x boleh ker? y tukang amik gmbr tu x boleh jaga ke baby tu sementara dia solat?

Quote EvieWanKenobi 2-1-2018 05:48 PM
pelik juga.. ambik gambar anak boleh tapi
nak jaga 5minit tak boleh..

Quote EvieWanKenobi 2-1-2018 05:48 PM
pelik juga.. ambik gambar anak boleh tapi
nak jaga 5minit tak boleh..

Quote heavenlyheaven 2-1-2018 05:48 PM
Kahwin netizens cam haree
Quote heavenlyheaven 2-1-2018 05:48 PM
Kahwin netizens cam haree
Quote heavenlyheaven 2-1-2018 05:48 PM
Kahwin netizens cam haree
Quote drivethru 2-1-2018 05:53 PM
Cantik t-shirt dia.
Quote giyomi 2-1-2018 07:03 PM
Ntah lah, klu niat kita ikhlas, solat ikhlas tak perlu lah nak tunjuk atau amik gambar tuk dipaparkan pada org len, simpan jer tuk diri sendiri.
Quote yangsemb 2-1-2018 07:10 PM
Iolls pon wonder how he sujud? Iolls fan JM & wifey
Quote hudalarva 2-1-2018 07:44 PM
Ini namanya cari penyakit dgn netizen kekeke... drp jaga anak, baik ambik gambar tunjuk kat seluruh dunnia...
Quote setori_mori 2-1-2018 07:50 PM
Camne jovian tu nak kusyuk tak ke pandang muka anak je nanti

Acik muslim dan lambang salib berpisah tiada kan. Idiot
Quote matchstick 2-1-2018 09:43 PM
Netizen yg sikit2 nk melalak gelar org bodoh tu mmg annoying..tp aku pun tertanya2 apa motip ambik gmbr time solat. Buh baby kt depan tu boleh acah2 baby time solat ke...bonding sesangat mcm xde masa lain ko nk berbonding dgn anak ko. Masa solat bonding dgn tuhan la weh
Quote matchstick 2-1-2018 09:43 PM
Netizen yg sikit2 nk melalak gelar org bodoh tu mmg annoying..tp aku pun tertanya2 apa motip ambik gmbr time solat. Buh baby kt depan tu boleh acah2 baby time solat ke...bonding sesangat mcm xde masa lain ko nk berbonding dgn anak ko. Masa solat bonding dgn tuhan la weh
Quote Jorja 2-1-2018 10:04 PM
Betul tu masa solat masa kita dengan Tuhan. N betul sekali kt mekah tu org buat mcm tu sebab bukan kt rumah tak ada yg nak jaga kejap. Sambil tunggu masuk waktu I pernah sekali tengok mak arab ni sangkut baby dia kt belakang sambil solat..masa dia sujud tu seram tengok takut baby tu 'terkeluar' tapi cute aja dia tak nangis senyum senyum gigit jari ya Allah semuanya dipermudahkan di mekah madinah tu.  
Quote HannahMontana 2-1-2018 10:24 PM
mmg pelik


1. baju ada lambang salib


2. anak ketepikan ,kita nak solat nak sujud kena betul sujud nya


kenapa jadi seperti ini?

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057320s Gzip On
To Top