Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Kenapa Perempuan Suka Laki Orang. Eh, Dah Takde Orang Bujang Ke?

29-12-2017 04:43 PM|Oleh: Amiey | Dilihat: 5393| Komen: 114

Skandal wanita bujang dan suami orang bukanlah perkara baru dalam masyarakat. Ramai yang tertanya apakah keistimewaan suami orang berbanding lelaki yang masih bujang?



Berikut merupakan antara tarikan suami orang yang dipetik daripada theotherkhairul.blogspot:

1. Dah kahwin = kewangan stabil = secure.

Girls zaman sekarang sedar diri. Dia tahu yang dia tu bergetah, dan ada assets yang besar. Dia tahu bila dia jalan je di tengah orang ramai, dia boleh rasa ada sticker tertulis 'HOT STUFF' di dahinya. 

So, dia pun berfikir "Im hot, Im sexy, Im fabulous. I should be rich." Ya, rich. Rich dengan duit orang lain. Orang muda pun ramai yang kata-kaya. Nak-nak anak datuk. 

Tapi kenapa still nak yang berkahwin? Ya, sebab yang berkahwin, mostly boleh terus ajak berkahwin dan ada pengalamn memberi komitment terhadap seseorang. So, secure. Kalau dengan anak-anak ikan, tidak secure. Sebabnya, anak ikan lagi suka berfoya-foya dari berkahwin dan buat komitment. Anak ikan biasanya tak nak habiskan usia remaja dengan perkahwinan. Kan? 

2. Makin tua, makin handsome.



Tahukah korang, yang lelaki berjambang lagi hot dari lelaki tak ada janggut? *Terasa*. Dan semakin tua, semakin bergaya? Semakin di minati? Semakin macho? Semakin matang? Contohnya, Robert De Nero. Horatio Caine (David Caruso) dan macam-macam lagi lah. Bak kata orang, lelaki, makin lama makin berharga. Perempuan makin lama makin... erm... errrr... antik. Lagi pun, men's life start at 40 kan?

Sama juga macam di kolej. Market lelaki vs market perempuan. Semakin senior si lelaki, semakin tinggi market. Semakin senior si perempuan, semakin kurang market nya. Kan? 

Dan, perempuan amat-amat tertarik dengan lelaki yang matang. Even lelaki tu huduh, tak handsome dan muka pelik serta tua, tetapi kejantanan dan kematangan lelaki memang akan buat perempuan tertawan. Tu yang huduh and tak handsome. Kalau yang handsome dan macho?, haaa. Memang cair lah. Di tambah pula, agak susah nak cari lelaki yang matang dan single. Masing-masing kahwin pada umur 25-35 tahun. 

3. Lelaki nak 'makan luar'.

Point ni, adalah paing banyak kat dalam forum-forum online. Kalau pergi mana-mana je, point ni mesti ada. Why lelaki makan luar?
Bosan tengok muka isteri yang sama setiap hari. Semua sukakan Ais Krim Chocolate. Tapi kadang-kadang, nak juga rasa Ais Krim Vanila kan?
Kasih sayang lelaki terlampau banyak. Seorang perempuan tak cukup.



So, apa kata forum? Keperbagaian dalam rutin seharian! Ya. Jangan lah balik-balik buat benda sama. Tak ada kepelbagaian langsung dalam rumah tangga. Sebab itu lah aku pernah cakap, kalau korang boleh rasa romantik bersama suami / bakal suami tanpa berborak dan berkata-kata, maksudnya korang memang akan susah bosan antara satu sama lain. Kiranya macam korang pergi dating, then baring sambil pandang langit malam tanpa cakap apa-apa pun. Then sekali sekala jeling ke pasangan. Then sekali sekala gelak-gelak. Kan sweet tu. Hais. Korang ni tak romantik lah.

4. Lelaki yang dah kahwin tahu nak kasi 'pandangan membara'.

Ini lagi satu salah lelaki. Lelaki bila dah kahwin, dia automatik tahu cara nak tackle, layan dan belai si gadis. Si gadis pula, punya lah naif dan lurus, terus cair. Lelaki yang dah berkahwin, amat jauh bezanya dengan lelaki yang belum kahwin. Seseorang yang dah kahwin, biasanya ada sifat sabar yang tinggi. Sifat matang yang kental dan pandai memberi pandangan serta nasihat yang amat lain. Which is, tak ada kat lelaki muda-muda. Sebab itu ramai wanita terpikat.

5. Lelaki saja je nak test market.



Ini aku agak tergelak bila baca di sebuah forum. Actually, jangan lah kacau suami orang, sebab lelaki ni saja je nak test market. Sebab ketika umur diorang makin meningkat tua, mereka akan terfikir "Aku dah tua ke?", "Tenaga masih macam dulu-dulu ke?", "Agak-agak, market ada lagi tak?" atau dengan kata lain, own midlife crisis. Sebab bila dia tahu yang market dia masih tinggi, dia akan rasa secure.

Apa-apa pun semuanya berbalik kepada jodoh. Penulis yakin tiada siapa yang mahu berkongsi kasih, namun apabila didatangkan dengan ujian, mereka yang kuat dan tabah sahaja mampu menerimanya. 

Tepuk dada, tanya iman. Pilihan ditangan anda. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 114
Komen

Previous : 'Anti Stres Semulajadi' - 5 Fakta Mengejutkan Tentang Kelebihan Sperma..

Next       : Awas! Kerosakan Rahim Berpunca Dari Senggugut Dan Tanda Sukar Hamil

Komen Terbaru

Quote MyNameIsIris 30-1-2018 04:58 PM
stingerzz replied at 30-1-2018 04:44 PM
Kau maintain jelita sebab payback time pada laki yg kau serik menanggungnya...kini kau  main cinta ...

suami orang mana tu mannak?
sorry yach iols bukan peng-extend masjid
baik aku tunggang suami aku dari tanggung suami orang



#myhusbandiswaybetterthanyourssssss gittew


Lain-lain Komen

Quote CardiGans85 29-12-2017 05:16 PM
Klu kail panjang sejengkal, jangan laut hendak di duga.{:hero
Quote zakiahmahadi 29-12-2017 05:52 PM
Gatal merenyam
Quote melinda_kerr 29-12-2017 06:04 PM
kenapa tak buat artikel kenapa lelaki bersuami masih mencari perempuan lain? dalam hal mcmni kdg mcm berat sebelah. jgn lihat pada salah org ke 3, lelaki itu sendiri tak reti nak kawal nafsu dan bersyukur.
Quote intanazlynna 29-12-2017 06:18 PM
semuanya cinta...
Quote onexox97 29-12-2017 06:21 PM
org bujang belum ada pembuktian kemampuan berbanding suami org
Quote masmelon 29-12-2017 06:31 PM
.. iols pon pernh tersuka dkt laki org sblm ni ... tpi cpt2 husnuzon.. sblm terlambat iols lari dulu x berani nak tanggung risiko .... skrg ni alhamdulilah bahagia dgn lelaki bujang kikiki..
Quote masmelon 29-12-2017 06:31 PM
.. iols pon pernh tersuka dkt laki org sblm ni ... tpi cpt2 husnuzon.. sblm terlambat iols lari dulu x berani nak tanggung risiko .... skrg ni alhamdulilah bahagia dgn lelaki bujang kikiki..
Quote mrizumi 29-12-2017 06:33 PM
Kot laki org ngaku bujang..ppuan xthu dh kawen..
Quote masmelon 29-12-2017 06:35 PM
melinda_kerr replied at 29-12-2017 06:04 PM
kenapa tak buat artikel kenapa lelaki bersuami masih mencari perempuan lain? dalam hal mcmni kdg mcm ...

setuju. dalam kes iols pon laki org tu yg beria duk tackle, alasan dia bini dah tua .... padahl iols bkn pernah layan kot, last sekali iols berhenti kerja, sng crta...

Quote anony-mous 29-12-2017 07:52 PM
Hek eleh. Ayt nk merasa ais krim tu ingt ko je ke bang? Yg istri la ptut kuarkan statement tu. Dah bosan rasa ais krim pendek, nk rasa yg pnjg. I bkn apa, mnyampah spesis laki yg mcm tu konon xbdosa la sb boleh kawen lebih dri 1. Pdhal sama je pon ko dpt dosa zina. Wife curang pon dpt jugak dosa zina + derhaka. Tp laki je dpt lepas

Yg ank dara pulak klau msg dgn laki org tgedik2. Pompuan zmn skg ni cpt sgguh perasan laki nk kat diaorg. Jgn ingt laki org tu baik sb nk ke awk ye.
Quote mystica 29-12-2017 08:46 PM
lelaki org ni kadang2 mmg muka tebal. dorang lagi daring mengorat perempuan.
Quote Lagubestbest 29-12-2017 08:52 PM
Ni bunga2 zina dalam masyarakat Islam. Konon urban.
Quote QIsmail 29-12-2017 09:15 PM
Its not fair to generalise. I prefer single men. Duda or bujang alike.

Tak kisah la byk mana pon duit or how well-established married men ni, as soon as I know that hes married, itll automatically turn me off. Imagine the baggage they have {:smile
Quote cahaya_almas 29-12-2017 10:14 PM
Soal hati...ssh nak ckp...tkt terkena btg hidung sendiri....huhu....tp i dh kawin pn...tk mgkn n akn cuba elak berkawan ngan laki org kecuali psl keje lah...msj2 pn psl keje..tu pn waktu bekerja je...mlm2 mmg tk kacau walau pn pntg...tp ni i ckp skrg....masa dpn i tk tau lg dugaan mcm mana....cuma selalu berdoa agar hub kami baik2 shj...tknk org ketiga...tkt suami tkde msa yg cukup tuk kami sekeluarga...sapa yg nak berkongsi kasih...tp kalau di landa dugaan mcm kes intan n kude n izreen tu tk tau nak hadapi mcm mana.....huhy
Quote salmon-suki 29-12-2017 11:09 PM
Laki y dah berkahwin pun ramai y tergedik2 cari pmpuan lain..pernah kena,alasan dia,sbb dia boleh kahwin 4..pstu nk mggatal,mmg mkn maki hamun ler jawapannya..
Quote deekhan 30-12-2017 12:03 AM
Laki orang + sweet talker + caring terlebih. Pompuan ni, sekeras keras hatinya, lame2 leh cair. Tu yg bahaya. Cepat2 istighfar.
Quote ipanimanz1 30-12-2017 12:39 AM
somi org pndai karang ayat...spedo skit, line keliaaaa
Quote SerenaBlair 30-12-2017 04:08 AM
Tangkap cintan smpi lupa sakitkan hati org
Quote mbhcsf 30-12-2017 04:15 AM
Edited by mbhcsf at 30-12-2017 04:56 AM

wow  tajuk wow amazing hahaha...berpada pada nak suka suami org pun ...suami yg baik and professional depa tahu sempadan. Depa  lebih matang and smart etc etc , tu yang one of the pullig factors , tapi saya teringat satu ayat yg begitu punchy dalam forum ni jugak di mana ayat wanita ( i think ) tu berbunyi - the fact that these men are mature, wise etc etc also is the product of their married life and how much they being shapen by the wives and family lives.betul jugak ,kan?


tapi yg timbulkan issues ni  bila dedua pihak tak letak sempadan, sometimes  tulah kan ia bergantung pada what age and where they are careerwise.

pokoknya it is all about maturity, wise , sensible ni usually most professional men yg dah 40s ..takkisah yg married men or not , but mostly depa maturelah tapi ade yg deviant from the norms.

Lihat semua komen(114)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.053560s Gzip On
    To Top