Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Ah Sudah, Pasangan Anda Sebenarnya Homoseksual? Jangan Panik, Ini Yang Perlu Dilakukan

2-1-2018 11:34 AM|Oleh: Ghafar Nawi | Dilihat: 1835| Komen: 56

Pernah tak mengalami situasi di mana semakin hari hubungan anda dengan pasangan semakin renggang? Nak kata dia curang, tak pernah pula anda terlihat dia menghubungi mana-mana kawan berlawanan jantina. 

Suami atau isteri anda banyak habiskan masa dengan rakan-rakannya sahaja. Tapi anda perasan sesuatu yang tidak kena dengannya. Seringkali anda mahu bermesra dengan pasangan, dia kelihatan tidak suka dan seringkali menolak hubungan seksual. 

Anda perhatikan yang pasangan anda nampak lain apabila memandang dan bermesra dengan kaum sejenisnya. Apabila ditanya, dia mengaku bernafsu songsang! Boleh pengsan mendengarnya. Jangan cepat panik atau cemas,  ini apa yang perlu anda lakukan sekiranya terbukti pasangan anda berahi dengan pasangan yang sejenisnya.

Foto: Thespruce.com

Jangan terkejut, di Malaysia juga terdapat kes di mana segelintir pasangan bercerai akibat nafsu songsang pasangan. Menurut organisasi Straight Spouse Network, terdapat lebih 2 juta pasangan mengalami kecelaruan identiti. 

Menurut Amity Buxton dari Stright Spouse Network apabila gay, lesbian atau biseksual diketahui oleh pasangan, satu pertiga pasangan yang asal akan bercerai serta merta. Satu pertiga akan bersama dalam tempoh satu atau dua tahun masih berkira-kira untuk menyelesaikan masalah dan akhirnya bercerai juga. Akhirnya hanya 17% sahaja dari jumlah pasangan yang akan kenal selama lebih tiga tahun perkahwinan.

Foto: huffingtonpost.com


Jadi, apa yang anda perlu lakukan dan jangan lakukan?

  • Jangan mengasingkan diri. Cari bantuan dengan orang dipercayai atau golongan professional seperti kaunselor perkahwinan.
  • Bincang antara pasangan. Ada kemungkinan masing-masing dapat memaafkan dan melupakan kisah silam masing-masing.
  • Jangan anggap perkahwinan anda gagal. Ada kalanya pasangan ini dapat bertoleransi antara satu sama lain. Harus diingat, kajian menunjukkan yang hanya 15% sahaja pasangan yang berusaha untuk pertahankan rumahtangga mereka dan hanya 7% berjaya. Masih ada harapan.
  • Sedar akan institusi perkahwinan yang dibina perlukan suami dan isteri, bukan suami sahaja atau isteri. Bekerjasama untuk rumahtangga anda.
  • Buat pemeriksaan doktor sekiranya terdapat penyakit bawaan seksual atau STD sekiranya pasangan anda pernah atau tidak melakukan hubungan seksual dengan pasangannya yang lain.
  • Harus menerima bahawa tiada seorang manusia yang mengubah seseorang itu menjadi gay/ lesbian. Itu atas kehendak individu.
  • Jaga kesihatan. Fasa ini adalah fasa kritikal. Tak kira anda berjaya atau sebaliknya mempertahankan rumah tangga, akhirnya anda terpaksa juga meneruskan hidup.
Foto: jogja.tribunnews.com

  • Sekiranya anda mempunyai anak, dapatkan nasihat pakar kaunseling untuk memberitahu mereka. Anda perlu bimbingan pakar untuk ini. Beritahu anak-anak yang anda masih sayangkan mereka dan ini bukan salah mereka.
  • Jangan lupa, banyak lain saat-saat indah yang lain boleh menjadi pemangkin anda dan pasangan dalam mempertahankan rumah tangga yang dibina.

Ini bukan salah anda. Di Malaysia,  memang diakui wujud golongan sebegini namun institusi agama dan kerajaan kita tidak mengiktiraf mereka. Sekiranya anda tergolong dalam kategori kecelaruan identiti ini, dapatkanlah nasihat pakar. Tidak terlambat lagi untuk berubah. -CARI

Foto: knowyourmeme.com

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 56
Komen

Previous : Keajaiban Krismas, Bayi 'Lahir' Dalam Perut Ibu Berjaya Diselamatkan

Next       : Biar Betul? Malam Pertama Perlu Disaksikan Ibu Pengantin Wanita!

Komen Terbaru

Quote pooh~key 8-1-2018 11:08 AM
ohnoLia replied at 7-1-2018 11:25 AM
Ai ada terbaca.... klu asalnya budak ni stret.. pastu tinggal sebilik dgn geng2 hmmm well you know.. ...

Iya dekkk.... kau boleh worried. Tapi bukan sebab dia terikut ikut dekkk.... dah memang dia sejak azali lebih kepada personaliti gitu sebenarnya dekkkk.... dia just pendam jah selama inneeww.... dekkkkkk.....

Lain-lain Komen

Quote zakiahmahadi 2-1-2018 11:40 AM
Tertanya2 kenapa kebelakangan ni lelaki suka berhubungan sesama lelaki..x faham sgt
Quote Muntz 2-1-2018 12:19 PM
Dah tau homoseks kenapa nak kawin jugak?
Quote fairy_fairy 2-1-2018 12:21 PM
Muntz replied at 2-1-2018 12:19 PM
Dah tau homoseks kenapa nak kawin jugak?

Sebab tak tahan dengan makcik2 bawang yang asyik mengata.
Quote pooh~key 2-1-2018 12:27 PM
Muntz replied at 2-1-2018 12:19 PM
Dah tau homoseks kenapa nak kawin jugak?

Nak cober line sister oiiii..... kau saja buat2 tanya ke apa dek?
Quote Muntz 2-1-2018 12:45 PM
fairy_fairy replied at 2-1-2018 12:21 PM
Sebab tak tahan dengan makcik2 bawang yang asyik mengata.

Peduli lah diorg nak mengata. Mcm lah diorg bernafsu sgt dgn laki diorg pun.

Quote Muntz 2-1-2018 12:46 PM
pooh~key replied at 2-1-2018 12:27 PM
Nak cober line sister oiiii..... kau saja buat2 tanya ke apa dek?

Isu ni tak perlu timbul sebenarnya. Dah ko pilih nak kawin, nak coverina, stoplah kegiatan mengunyit bagai tu.

Quote Vokuro 2-1-2018 12:58 PM
Muntz replied at 2-1-2018 12:46 PM
Isu ni tak perlu timbul sebenarnya. Dah ko pilih nak kawin, nak coverina, stoplah kegiatan menguny ...

yang trend bapok kahwen sekarang ini biasa gayah2 bottom
Quote AppropriateNick 2-1-2018 02:16 PM
Muntz replied at 2-1-2018 12:19 PM
Dah tau homoseks kenapa nak kawin jugak?

ghafar ni laki ke bapok...gaya tulisan konpem geng kunyit..hehehhe....


sukati la dia nak kahwin...kalau malam2 sangap btg pergi la cari mangsa esp waktu bini tgh outstation tu ke
Quote pooh~key 2-1-2018 02:20 PM
Muntz replied at 2-1-2018 12:46 PM
Isu ni tak perlu timbul sebenarnya. Dah ko pilih nak kawin, nak coverina, stoplah kegiatan menguny ...

Nak buat camne sister oiiiiii. Dah tak tahan merenyam sangat dekkkk..... dah biasa tiba2 tak dapat katanya, dekkkk.....
Quote chinta89 2-1-2018 02:44 PM
Muntz replied at 2-1-2018 12:45 PM
Peduli lah diorg nak mengata. Mcm lah diorg bernafsu sgt dgn laki diorg pun.
Peduli lah diorg nak mengata. Mcm lah diorg bernafsu sgt dgn laki diorg pun.
entah2 laki sendiri spesies itu... tp sibuk mengata acik2 andartu.
Quote yangsemb 2-1-2018 02:47 PM
Helok membujang ajer laaa jejaka or pomps yg mmg cenderung kearah hubungan sama jenis. Memusnahkan institusi kekeluargaan & meragut kebahagiaan pasangan yg tidak mengetahui
Quote Muntz 2-1-2018 05:28 PM
Vokuro replied at 2-1-2018 12:58 PM
yang trend bapok kahwen sekarang ini biasa gayah2 bottom

Khennnn. Last2 di ranjang posisi cowgirl jadi faveret kan. Sbb tak perlu nak dayung2 bagai.

Quote Muntz 2-1-2018 05:30 PM
AppropriateNick replied at 2-1-2018 02:16 PM
ghafar ni laki ke bapok...gaya tulisan konpem geng kunyit..hehehhe....

Bagi aku isu ni tak sepatutnya timbul. Mana2 gayah yg memilih utk berkawin tu, maksudnya dia mmg dah tinggal dunia kunyitan lah atau at least setengah lah.

Quote FOTHER-MUCKER 3-1-2018 12:05 AM
Edited by FOTHER-MUCKER at 2-1-2018 08:09 AM
Muntz replied at 1-1-2018 08:19 PM
Dah tau homoseks kenapa nak kawin jugak?


Kerana terpaksa, Di paksa Oleh keluarga, kerana fikir mungkin boleh berubah dan banyak lagi sebab sebab tertentu.

Sama juga seperti dunia barat 40 30 tahun dahulu jika mereka tidak kahwin ummah Akan syak mereka gay dan jika berduaan sesama lelaki adalah satu jenayah dan mereka boleh dihukum. Sebab itu sekarang ni terlalu ramai warga barat yang sudah 60 70 80 90 adalah bisexual yang masih beristeri dan setengah dari mereka walaupun beristeri tetapi suami memakai pakaian perempuan.
Quote dani-rox 3-1-2018 01:33 AM
in denial sgt tips2 tuh.

Harus menerima bahawa tiada seorang manusia yang mengubah seseorang itu menjadi gay/ lesbian. Itu atas kehendak individu.


tak payahlah tukar orientasi seks, dek ghafar. cuba yg paling simple dulu: tukar preference... katakan la selama ni suka pompuan chinese looks putih melepak kecik molek, tukar taste pompuan afrika hitam berkilat dan gagah perkasa pulak. kehendak individu, mesti boleh kan... sekurang2nya bisnes krim pemutih yg memudaratkan tu jatuh melingkup.
Quote JokesCop 3-1-2018 02:35 AM
Iklan pakcik dalam kete kali ni melambangkan pakcik itu homosexual, di thread lain, pakcik tu jugaklah aku terpikir yg menyerang dekat pam minyak. Ada thread pasal pati di korea, ada muka pakcik.
Quote virgocircus 3-1-2018 02:52 AM
Ni jenis kawen kekonon nk kaverina pstu acah2 i cannot lie to myself anymoreeeeee...dis is not meeee....
Quote Muntz 3-1-2018 10:03 AM
dani-rox replied at 3-1-2018 01:33 AM
in denial sgt tips2 tuh.

Tu lah pasal. Masalah selera ni bukan dpt ditukar2. Kalau skarang selera dgn anak dara umo 20thn, pastu kena paksa suruh selera dgn nenek umo 80thn boleh ker?

Quote Muntz 3-1-2018 10:17 AM
FOTHER-MUCKER replied at 3-1-2018 12:05 AM
Kerana terpaksa, Di paksa Oleh keluarga, kerana fikir mungkin boleh berubah dan banyak lagi seba ...

Terpaksa pun, lepas kawin tu forget about mengunyit lah kan. Kesian anak bini.

Lihat semua komen(56)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.051088s Gzip On
    To Top