Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Video Parodi Selipar LV Cikgu Zach Melucukan! Setepek Aliff Syukri Kena Perli

Oleh: Abdul|29-12-2017 01:26 PM |Dilihat:4766| Komen: 32
Baru-baru ini Datuk Aliff Syukri memuat naik gambar sepasang kasut berjenama Louis Vuitton dengan kapsyen "My shoes go to night market".

Foto: IG Aliff Syukri
Berikutan gambar itu, seorang lelaki bernama Zachariah Aidin Druckman atau lebih dikenali dengan panggilan Cikgu Zach telah membuat parodi di Facebook sehingga ia menjadi tular dan mendapat perhatian Datuk Aliff.

Mari lihat parodi yang sangat melucukan itu.


Bengang dengan parodi itu Datuk Aliff telah bertindak memuat naik status untuk menyatakan rasa tidak puas hatinya terhadap video parodi itu.

Menurut status itu Datuk Aliff telah menggelar Cikgu Zach sebagai budak Wechat dan ianya telah mengundang kecaman dari para netizen yang berpendapat Datuk Aliff memang patut disindir kerana sikapnya yag suka menayang segala harta benda.

Nah, anda lihatlah sendiri.


Pada sesiapa yang tidak mengenali,  Zach sebenarnya adalah seorang pensyarah yang selalu memuat naik video untuk mengajar cara sebutan yang betul dalam bahasa inggeris. Jadi, mungkin niatnya hanya nak memberitahu cara sebutan Louis Vuitton yang betul.

Cikgu Zach
Datuk Aliff ni pun, kalau tak suka jadi bahan kecaman, hentikanlah muat naik benda yang boleh timbulkan kecaman, betul tak? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote besarkecik 2-1-2018 02:43 PM
kasut mahal pun, bawah kaki busuk kau jugek alip!

Lain-lain Komen

Quote bulanbulat 29-12-2017 02:02 PM
Ensem cikgu ni. Kunyit ke x? {:love
Quote krustykrab 29-12-2017 03:19 PM
Ok je, idak la kelakar sgt pun
Quote kechikchomel 29-12-2017 03:27 PM
hai cikgu zach
Quote Catpaw 29-12-2017 03:31 PM
O gotu sebutnye... lui viton eh camana tah
Quote Catpaw 29-12-2017 03:33 PM
Lui vitonggggg sengau sikit
Quote MH3707 29-12-2017 03:36 PM
aku rasa cikgu ni atau pun sape2 aje lah,kalau kaya mcm si alip pun akan showoff...yg perli2 ni kekadang aku rasa kesian...tak mampu nak membeli,perli pun jadilah,,janji hati puashati..
Quote RooneyMara 29-12-2017 04:06 PM
I actually tak kisah if dia just tunjuk slipper tu. Tp the fact that dia ckp nak pegi pasar tu mcm obvious niat dia nak show off. Nak bgtau pegi pasar pun aku pakai LV okay.
Quote Sazida 29-12-2017 05:25 PM
bulanbulat: Ensem cikgu ni. Kunyit ke x? {:love



Nope. Bukan kunyitt. Fb friends iols dia. Mmg kalau nk tny psl english, direct je. Bagus je jawab.
Quote AppropriateNick 29-12-2017 05:51 PM
padan muka la si bapok ni.lega aku ada org kecam terang-terangan!
Quote Lagubestbest 29-12-2017 07:28 PM
Perangai Aliff Syukri ni sebijik macam budak2 sekolah menengah yang ada parents jutawan. Napelah dah tua pun perangai nan hado macam ni. Bilalah nak upgrade otak jadi wiser sikit.
Quote sheqim 29-12-2017 07:41 PM
Eh korang ni jangan hina dia tau.. bak kata porumer si alip ni dislexia (xreti eja, malas nk check cmne eja).. nanti kena sumpahan kang korang.. dia bkn show off dia berpenyakit
Quote IsobelMelody 29-12-2017 08:41 PM
Anna Sui: anna swee

Balenciaga: bah-len-see-ah-gah

Balmain: bahl-mahhhhn

Bottega Veneta: bow-tay-guh vah-netta

Christian Lacroix: christian luh-kwa

Christian Louboutin: christian loo-boo-tan

Dolce & Gabbana: dol-chey and gab-ana

Givenchy: zjee-von-shee

Herms: er-mez

Issey Miyake: iss-ee mee-yah-key

Jean Paul Gaultier: zhon paul go-tee-ay

Junya Watanabe: jun-yah wat-an-ah-bey

Lanvin: lahn-vahn

Loewe: loh-wev-eh

Louis Vuitton: loo-wee vwee-tahn

Miu Miu: mew-mew

Moschino: mos-key-no

Salvatore Ferragamo: sal-vah-tor-re fer-ra-gah-moh

Sonia Rykiel: sewn-yah ree-key-el

Versace: vur-sah-chee

Yves Saint Laurent: eve san lau-ron

Yohji Yamamoto: yoh-jee yam-ah-mo-to
Quote melinda_kerr 29-12-2017 08:53 PM
kes dato pondan ni masak dalam jamban adalah publicity murahan kesian kali. dia ni tak serik- serik.  acah2 teraniaya kena kecam tpi diri sendiri yg mengundang.
Quote tobobon 29-12-2017 09:12 PM
patutnya weols semua x payah dah nak peduli dato ni..

uols bagi apa yang dia nak ..iaitu attention...of course berguna untuk heols..marketing tactic

somehow, meols suspect heols mungkin ada upah beberapa ig ker, fb ians , suruh komen2 mcm bagi up dia punya status..and the rest is will follow through
Quote merrissa 29-12-2017 09:22 PM
cakap je la kasut baru....xyh la ckp nk g pasar ke apo....

padan muke si riak ni
Quote SOFIA2017 29-12-2017 09:35 PM
dah kaya raya pun bodoh
Quote MayaDelaRosa 29-12-2017 10:54 PM
Nmpak sgt mnunjuk.....perlu ke ckp psl psr mlm...puiiii
Quote sehirkedi 30-12-2017 12:29 AM
Edited by sehirkedi at 30-12-2017 12:31 AM

Hehe dulu iols tak tau sebut gak Louis Vuitton. Tau sejak dengar lagu 'Good Charlotte - Keep your hands off my girl'.
"You carry Dior bags, And you got your Chanel, You wear Louis Vuitton, HG, and YSL..." hehehh
Quote ipanimanz1 30-12-2017 12:32 AM
diri sndri yg mngundang hencapan,nk marah org..

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053919s Gzip On
To Top