Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

“KL Wangan Gagal Bikin Gempak? Ada Cubaan Sabotaj”- Pekin Ibrahim

28-12-2017 01:05 PM|Oleh: Suzy | Dilihat: 2938| Komen: 27


Menelan belanja sebanyak 5 juta, filem terbaru hasil karya Pekin Ibrahim, KL Wangan nampaknya gagal meraih ulasan positif daripada seorang penulis/blogger. 

Baru sahaja ditayangkan 21 Disember yang lalu, filem arahan Pekin itu telah mendapat ulasan negatif daripada penonton filem tersebut. 

Merasakan ulasan tersebut tidak adil, Pekin mendakwa pandangan penulis tersebut adalah berat sebelah dan berniat tidak baik. 

Dua karya yang diulas oleh blogger tersebut.

Penulis/blogger tersebut sebelum ini pernah mengulas filem Pencuri Hati Mr. Cinderella dan amat berpuas hati dengan filem hasil karya Ahmad Idham itu.  

Dilihat tidak dapat menerima pendapat penulis tersebut, Pekin bagaimanapun tidak menolak sekiranya ada penonton yang kurang berpuas hati dengan karya keduanya itu. 



Dia akur tentang citarasa penonton yang berbeza-beza dan sedia menerima kritikan membina. Menurut Pekin, tidak salah jika ingin menegur beliau untuk menghasilkan karya yang lebih baik tetapi janganlah cuba untuk “menghancurkan” filem tersebut.

Walaupun begitu, menerusi komen-komen di instagramnya, rata-rata peminat yang telah menonton filem tersebut berpuas hati dan meminta Pekin terus berkarya. 

Malahan Pekin juga dilihat terus giat mempromosikan filem tersebut di laman sosial medianya. 

Poster KL Wangan Bikin Gempak

CARI berpendapat ulasan daripada seorang sahaja tidak mungkin dapat memberikan impak yang besar terhadap penerimaan filem tersebut. 

Sekiranya karya tersebut benar-benar bermutu pasti ianya akan mendapat perhatian daripada penonton. Diharap Pekin dapat mengambil kritikan dan pendapat mereka sebagai pembakar semangat untuk berkarya pada masa akan datang. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 27
Komen

Previous : Ingat Senang Nak Terbitkan Drama My Coffee Prince?-Michael Ang

Next       : KL Wangan Tersebar Di FB Live, Pekin Ibrahim Kecewa Teruk

Komen Terbaru

Quote JeepersCreepers 4-2-2018 04:32 PM
zasrfikri replied at 4-2-2018 02:21 PM
Bosan la cite pasal motor dan kereta ni.Kalau buat level fast 2 furious tu takpe gak. Thank God dah  ...

Heols nak buat sambungan Mat Moto katanya

Lain-lain Komen

Quote samasam90 28-12-2017 01:25 PM
oi pekinmon kaki kencing, tu dari satu penulis je pong.. pilem hang pilem sampah, selayaknya tak dapat pulangan.
Quote mieymiey 28-12-2017 02:17 PM
Cash la sebab menipu semua orang pasal gelpreng internationale chuols
Quote MH3707 28-12-2017 03:05 PM
eh berok,,,film kau tu filem sampah...repeat,, filem sampah...takde maknanya org nak sabotaj setakat film sampah ko nih...sekali lagi den nak tekan kan di sini,,, sekiranya kalau den dapat tiket ni free sekalipun,,den buat kesat bontot kucing jiran sebelah umah je tiket tu...

boooooooo @pekin7words
Quote greantea 28-12-2017 03:08 PM
citer ni pasal ape? knp x pernah tahu pasal citer ni?
Quote AshkieLa 28-12-2017 03:29 PM
ade ke org nak sabotaj untuk citer yg  dah tentu2 tak best?
org Msia to be exact melayu sendiri mostly keberatan nak layan citer melayu kat panggung..
lagi2 pasal lumba2 ni.. so yesterday laa...
history ko pun tak berapa cun pekin oii... dengan filem first yg sebok pasal helmet tu ...
dengar filem kedua ni.. dah sah2 org akan letak standard TAKKAN tengok...
Quote drivethru 28-12-2017 03:32 PM
Kl wangan atau pekin vangang.

Baik tengok jumanji. Terhibur gak aku dan anak.
Quote dory.thefish 28-12-2017 03:49 PM
xselera nak tengok filem2 sampah macam ni..bahasa2 dalam skrip mesti kasar mcm rempit. gambar atas tu nape pekin nampak busuk dan kepam semacam
Quote kucen_miang 28-12-2017 03:57 PM
wangan tu menatang apa Bahasa jawa ke bugis ke apa?
Quote BookerT 28-12-2017 04:05 PM
asal hasil kau tak bagus je sabotaj...kau ingat filem hollywood yang star power berlakon tu semuanya laku ke nyah? ada juga yang box office bomb flop segalanya nyah...poyo la kau ni nyah...
Quote pure_lady 28-12-2017 04:13 PM
haha takyah sabotaj la...semua ada preference memasing kot. bila ada orang bagi opinion buruk, terima jela. adoi la pekin.
Quote inspektoremos21 28-12-2017 04:35 PM
Baik filem pekin or ahmad idham, dua2 sampah. Filem syok sendiri even iolss tak tgk.

Ot jap. Malam tadi iolss pergi tgk jumanji. Asalnya nak tgk pukul 8pm tapi dah full. Ada adik iolss punya member kerja dkt cinema yg iols tgk ni. Pastu iols ckp kat dia nk tgk pukul 9 pm. Pun full jgk! Si adik iolss punya member tu ckp tak nak tgk ke kl wangan. Banyak seat kosong lagi katanya. . Iolss pun ckp kat dia kuasa sgt nak tgk cerita melayu haha. Last2 iolss tgk jumanji yg pukul 10pm. Hampir full jgk & seat yg available pun agk kedepan sikit but lantak la. Janji bukan filem melayu
Quote haruslah 28-12-2017 04:56 PM
aritu ade isu pasal tajuk citer ni kan
pasal ape eh
aku lupa2 lak
Quote MH3707 28-12-2017 05:07 PM
FILEM SAMPAH FILEM SAMPAH FILEM SAMPAH FILEM SAMPAH FILEM SAMPAH FILEM SAMPAH FILEM SAMPAH FILEM SAMPAH FILEM SAMPAH FILEM SAMPAH FILEM SAMPAH
Quote Jajabeans 28-12-2017 05:14 PM
Pekon dh rupa ijoy laki so shira tu dah aku tgk
Quote mollynana 28-12-2017 06:09 PM
X kuasa nak tengokkkk
Quote tagas 28-12-2017 08:56 PM
tajuk pong tak ngancam gituh

wangan mende alah binatang tu

ala2 tajuk citer hantu indon je
Quote tagas 28-12-2017 08:56 PM
tajuk pong tak ngancam gituh

wangan mende alah binatang tu

ala2 tajuk citer hantu indon je
Quote Rajawali 28-12-2017 08:58 PM
Cerita pasai  apa kuala lipis kewangan ni?mcm bodo  tajuk pon..baik  layan jumanji
Quote famri7 28-12-2017 09:53 PM
sorry sis faizal husin so yesterday zaman pakai cawat sumpit babi di felda ciku.

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.040012s Gzip On
To Top