Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Nenek Telan Besi, Untuk Tingkat Zat Besi Dalam Badan

27-12-2017 10:08 AM |Dilihat:1183| Komen: 20
Seorang warga emas dari Rusia telah menelan sebanyak 152 objek besi termasuk paku dan skru. 

Penemuan tersebut telah mengejutkan kakitangan hospital di Ulan-Ude di Republik Semashko berhampiran sempadan Mongolia yang melakukan imbasan X-ray terhadapnya.

Dikenali sebagai Nina, 74, dia menyangka dengan menelan besi dapat meningkatkan zat besi dalam tubuhnya.

Foto: Daily Mail
Daily Mail melaporkan, pembedahan telah dilakukan bagi mengeluarkan semua objek seperti paku dan skru panjang, penahan pintu dan besi sekerap berukuran 15 sentimeter.

Nina juga menelan satu rantai perak dan memaklumkan kepada doktor ia sebagai usaha untuk memulihkannya yang kekurangan darah dan kandungan zat besi.

Foto: Daily Mail
Menurut sumber lagi, wanita tersebut menelan besi sejak berusia 14 tahun.

Nasib baik baginya kerana tidak mengalami kecederaan serius dalam perut atau tekaknya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
11
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
8
Bosan
3
Komen: 20
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote adel7 28-12-2017 11:22 PM
panjang jugak paku opah ni telan

Lain-lain Komen

Quote insulin 27-12-2017 10:13 AM
Fuh. Beraninya nenek ni telan objek2 logam nih sejak kecil lagi.
Quote zulka 27-12-2017 10:16 AM
giler ar....
Quote haryatie 27-12-2017 10:17 AM
alahaiiii..
mcm mana boleh terfikir mcam tu
Quote Genkidesuka 27-12-2017 10:30 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Ilmu penyuluh hidup.  
Quote Simunggu 27-12-2017 10:34 AM
aduh kasian....lain benda dia kena ajar ni...
Quote airmineral 27-12-2017 10:35 AM
Boleh pulak x cedera masa telan? Tertelan tulang ikan pon da sakit apetah lagi besi2 ni.
Quote slavehunter 27-12-2017 02:32 PM
Lain kali jangan ponteng sekolah yea nek.....
Quote iloveselangor 27-12-2017 02:36 PM
Kesian nenek ni.......moga pupus cepat bersama kebodohan.
Quote Star_el 27-12-2017 02:43 PM
dari umur 14 thn smpy 74 thn kot
Quote mieymiey 27-12-2017 02:46 PM
Selamat pula tekak masa telan segala benda alah tu
Quote rosasa 27-12-2017 02:58 PM
skerinya
Quote kucen_miang 27-12-2017 03:01 PM
lawa view kat ulan ude ni tp depa suka lilit pokok ngan kain


Quote Burong_Hantuk 27-12-2017 03:30 PM
wah,tak sayang nyawa kah?
Quote akakmasihvogue 28-12-2017 07:31 AM
rahsia panjang umur nenek ni
Quote sukacactus 28-12-2017 07:35 AM
Sapa la yg ngajo ilmu sesat ni kat dia
Quote moocoww 28-12-2017 11:48 AM
Aduii la nenek..ajaran mana la yg diikutnya
Quote whitePoison 28-12-2017 10:14 PM
alahai nek.. nasib panjang umur
Quote ak0143 28-12-2017 10:59 PM
Ajaran sesat ko! Haha
Quote ReginaGeorge 28-12-2017 11:12 PM
Alahai.. Kesian nenek.  Sapalah ajar nenek telan besi.  Ni mesti keje budak2 seusia dia kan?

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096216s Gzip On
To Top