Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

“Dia Kan Nak Jadi Kafir, Biarkan Dia” – Netizen Jatuh Hukum Pada Fathia Latiff..

22-12-2017 01:03 PM|Oleh: Suzy | Dilihat: 4137| Komen: 45

Akibat memuat naik fotonya yang tidak bertudung, Fathia Latiff teruk dikecam netizen.  Beberapa hari yang lalu, pelakon drama popular Fathia Latiff sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila memuat naik sekeping foto “throwback” beliau memakai topi berwarna merah dan menampakkan rambutnya. 


Ramai pengikut media sosial tersebut tertanya motif Fathia bertindak sedemikian sehingga timbul pelbagai spekulasi dan rasa kurang senang orang ramai. 

Antaranya ada yang menuduh Fathia akan mengikut jejak langkah rakan baiknya Uqasha Senrose untuk ‘membuang’ tudung.

Bagaimanapun, Fathia sejak dari awal maklum dengan ‘keyboard warrior’ yang akan ‘menyekolahkannya’ lalu menutup ruangan komen selepas memuat naik foto tersebut.

Fathia Latiff bersama mantan Perdana Menteri Malaysia yang menyokong pendapatnya, Tun Mahathir

Namun begitu, semalam  Fathia memuat naik ‘screeshot’ yang menunjukkan komen berkenaan dirinya pada laman media sosial yang lain. 

Komen yang tidak disembunyikan namanya itu mendedahkan seorang wanita menuduh Fathia ingin menjadi seorang kafir kerana fotonya yang tidak bertudung itu. 

Ternyata kecewa dengan dakwaan tersebut, Fathia menganggap wanita itu melampau kerana menuduhnya kafir. 


Bagaimanapun, status itu dipadam oleh Fathia kerana mungkin baru tersedar dia tidak perlu melayan tuduhan tidak berasas tersebut.

Diharapkan selepas ini Fathia lebih berhati-hati apabila ingin memuatnaik foto dan status. Ini kerana setiap apa yang dilakukan olehnya sentiasa mendapat perhatian dan kadangkala perbuatannya itu disalahtafsirkan oleh netizen. 

Akhirnya ia mengundang kontroversi yang berulang mengakibatkan bakat Fathia tenggelam dan lebih dikenali sebagai artis kontroversi. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 45
Komen

Previous : Tak Layan, Suami Orang Bukan 'Taste' Kilafairy

Next       : Izara Aishah Pelik Suami Tidak Cemburu Bergandingan Dengan Pelakon Lelaki

Komen Terbaru

Quote Sonneblume 26-12-2017 06:53 AM
Malay taliban dah mula bersuara i bukan karat tekya okay..tp menyampah bila org komen sikit2 psl tudung.

Lain-lain Komen

Quote intanumbrella 22-12-2017 01:23 PM
Sebuk naw budak ni nk mengkafirkan org..

#bukankarattekya
#tapimenyampahorangyangsukajatuhlanhukamansesukahati
Quote bambimo 22-12-2017 01:27 PM
yup myb apa dia buat tu salah..
mmbuatkan org speculate mcm2..
tp yg mnjatuhkan hukum smpai ckp diankafir rasanya xappropriate kot
Quote buapakperut 22-12-2017 01:47 PM
I hate humans. Tapi gambar yang tu dengan ungkasya..macam barbie doll tersangat lawa.
Quote buapakperut 22-12-2017 01:48 PM
I hate humans. Tapi gambar yang tu dengan ungkasya..macam barbie doll tersangat lawa.
Quote bukan_ustazah 22-12-2017 02:01 PM
Apa dia buat salah but tak patut kot kafirkan orang .. nabi pun tak kafirkan umat, lagi diajak yang jahil kearah kebaikan adalah .. #sisdonedakwah
Quote babycc 22-12-2017 02:07 PM
Die kalau amek gamar mmg suka dongak2 ek.. apsal aku rasa x cantik pon pose tu?
Quote shailyvelera 22-12-2017 02:12 PM
sedap je kafirkan org...diri sendiri pun belum tentu sempurna.... #bukankarattekyajugak
Quote keds 22-12-2017 02:17 PM
ok next....
Quote hyie 22-12-2017 02:45 PM
judgemental sgt acik2 setazah online ni yach...
Quote myakayina 22-12-2017 02:47 PM
dah free hair semula ke? ungkasha 2.0? apa2 lah asalkan dia bahagia.. hrpnya dua2 org ni nanti akan berhijab semula la sbb dua2 lagi lawa berganda klu berhijab..
Quote akies 22-12-2017 03:04 PM
Ingat fathia, apa yg ko ada sekrg, rupa paras yang menawan hanyalah pinjaman dri Allah SWT.
Jangan acah2 sekejab pakai..
Bila ko stress ko nak bukak tudung.
Pe ko ingat fesyen ke..

Sememangnya ko tk ikhlas bila dulu nak berhijab..jangan sampai tuhan tarik balik
nikmat yang ada..insaflah
#donedakwah
Quote mrs_salvatore 22-12-2017 03:09 PM
acik2 setazah and setaz fesbuk ni mmg racist tahap gaban kot.
Quote mandak20 22-12-2017 03:16 PM
Harus maklum la Fathia nak attention... Tp mengkafirkan org tu tersangat la tak patut...
Quote AbukRokok 22-12-2017 03:31 PM
boleh agak puak mana ....suka sgt kafir kafir kafir meniti di tepi bibir sampai berbuih macam mulut Abuaya
Quote AbukRokok 22-12-2017 03:32 PM
akies replied at 22-12-2017 03:04 PM
Ingat fathia, apa yg ko ada sekrg, rupa paras yang menawan hanyalah pinjaman dri Allah SWT.
Jangan  ...

dia letak gambar lama dah sentap ke dek?
agaknya klu dia betul betul dia tarik tudung dia tu mau meletop hati kau kan dek non
Quote akies 22-12-2017 03:37 PM
Edited by akies at 22-12-2017 03:40 PM
AbukRokok replied at 22-12-2017 03:32 PM
dia letak gambar lama dah sentap ke dek?
agaknya klu dia betul betul dia tarik tudung dia tu mau  ...


https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1077089&mobile=2

Meletop menda pak aburokok.
Main hentam ja pak abu ni
Kita reply based on thread satu lg.
Gambar lama mendanya.
Si lelaki tu upload gambar sama.
Last2 dua-dua delete dr ig masing2

Quote hotmak 22-12-2017 03:40 PM
throwback ke current pic tu, watever lah tekya oii
Quote haryatie 22-12-2017 03:45 PM
Ya Allah..
suka2 hati jerk kafirkan org
diri sendiri suci murni, ahli syurga ker..
jahatnya muluttt..
Quote borrow 22-12-2017 04:24 PM
Nak jd kafir & hati tak cukup kuat lawan nafsu (like nafsu nk bergaya seksi ) . Tak sama lor.

Kafir tu dh mesyirikkan Allah. Jgn memandai je tuduh org cam tu.

Nafsu ni battle , setiap org struggle nak lawan kowt.

sekiansetajahboro

Lihat semua komen(45)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.207009s Gzip On
To Top