Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Sentap Dengan Model Pakaian, Laman Web Fesyen Dikecam

21-12-2017 05:15 PM|Oleh: Has | Dilihat: 2811| Komen: 18

Bercakap tentang iklan pakaian bersaiz besar, mesti dalam kepala kita membayangkan model yang memperagakan pakaian tersebut bersusuk besar, gempal dan sebagainya. Jarang sekali kita dengar pakaian besar diperagakan model bersusuk kecil molek, kan? 

Bagaimanapun, terdapat sebuah iklan fesyen baru-baru ini dikecam, malah ia mencetuskan kemarahan orang ramai!


Kenapa marah sangat tu?

Memetik The Independent, laman web jualan dalam talian Wish.com menggunakan model bertubuh ramping bagi menggayakan jenama pakaian dalam terbaru mereka khas untuk wanita bertubuh 'plus sized'.


Foto: Mail Online

Mana tak sentap, guna model kurus untuk menggayakan pakaian bersaiz besar. Mesti mereka bertubuh besar terasa seperti disindir.

Tak cukup dengan itu, iklan itu bagaikan mengejek mereka bertubuh besar dengan memasukkan tubuh mereka ke dalam 'sebelah kaki' pakaian dalam itu.





Foto: Mail Online

Syarikat terbabit dikecam sekeras-kerasnya oleh netizen kerana tidak memilih model bersesuaian bagi memperagakan pakaian dalam berkenaan. 


Foto : Scarymommy.com

Foto : thoughtcatalog.com

Sehingga kini, syarikat itu masih belum memberikan maklum balas berhubung isu itu. 

Tapi, tak mustahil juga gaya mereka tu seperti nak menunjukkan betapa bagusnya kualiti kain digunakan hingga boleh diregangkan sedemikian, kan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 18
Komen

Previous : 'Anti Stres Semulajadi' - 5 Fakta Mengejutkan Tentang Kelebihan Sperma..

Next       : 13 Tahun Wanita Ini Makan Tahi Sendiri! Jijik, Tengok Rumahnya Boleh Muntah

Komen Terbaru

Quote Loxlaxman 10-1-2018 10:41 AM
I don laik fet wimen..

Lain-lain Komen

Quote batmana 21-12-2017 05:17 PM
kalau cmni,
baju kecik, kene model gemuk gedempol fitting la ek
menunjukkan kekurusan size baju itew...
Quote grouper 21-12-2017 05:21 PM
Sape suruh jd gemuk..mkn x beringat
Quote samasam90 21-12-2017 06:03 PM
ad tu utk plus size ke? mcm utk semua jah.. kan elastic tu.. kalau plus size nak pakai, macam mana nak bgi nampak, yg ramping pun voley?
Quote sekngucing 21-12-2017 06:10 PM
skinny people = demon
Quote Knowlee 21-12-2017 06:12 PM
Asyik sentap je org plus size ni. Ada jurulatih pilates buat video exercise dan encourage healthy body, org plus size tuduh dia body shaming. Padahal dia takde kutuk apa pun.
Quote rocksteady 21-12-2017 06:52 PM
grouper replied at 21-12-2017 05:21 PM
Sape suruh jd gemuk..mkn x beringat



wa suka komen ni. tahu tak apa


Quote matamata 21-12-2017 07:23 PM
org gemuk cpt sentap
Quote yangsemb 21-12-2017 07:37 PM
Wadehel are they tryin to proof laaaa
Quote InVendeTTa 21-12-2017 11:18 PM
Bongokss..nak nampak artsy avant garde fierce bagai sampai matlamat x tercapai..fesyen industri kena buang gay men sbg pioneer.mereka ni tadak nafsu kat pompuan camne mereka plak yg decide what's hot?
Quote precious_chicas 22-12-2017 08:21 AM
ini dah tahap menganjeng maknanya. good luck la org bersaiz extra nak membeli kat situ.
Quote Vokuro 22-12-2017 08:54 AM
InVendeTTa replied at 21-12-2017 11:18 PM
Bongokss..nak nampak artsy avant garde fierce bagai sampai matlamat x tercapai..fesyen industri kena ...

bimbo nya sis, iklan itu tak ada kaitan dengan artsy avant garde apa pun. iklan itu nak jual tight cikki jah
Quote buapakperut 22-12-2017 11:54 PM
Iols penah merasa jadi obese dan skinny. Kesimpulannya nafsu mkn kena kawal jangan ada duit je nak maaaaakaaaaannnnn je keje
Quote Jorja 23-12-2017 12:06 AM
Of course lah derang pissed off. Pantyhose ni boleh lagi dibuat main main regang tapi cer try iklan jual bra size besar pastu suh model tekcik yg pakai.
Quote meow8948 24-12-2017 12:08 AM
rocksteady replied at 21-12-2017 06:52 PM
wa suka komen ni. tahu tak apa

tu la...tapi ada jugak yg xmcm tu
Quote meow8948 24-12-2017 12:09 AM
Jorja replied at 23-12-2017 12:06 AM
Of course lah derang pissed off. Pantyhose ni boleh lagi dibuat main main regang tapi cer try iklan  ...

takleh bayangakna mcm mana laahaha
Quote jazaa100 24-12-2017 12:52 AM
Jorja replied at 23-12-2017 12:06 AM
Of course lah derang pissed off. Pantyhose ni boleh lagi dibuat main main regang tapi cer try iklan  ...

Jual bra size bedar...disuruh model letak kepala dlm cup tu..
Boleh?.
.
Quote mrsqueen 10-1-2018 05:14 AM
stupid ads
Quote Loxlaxman 10-1-2018 10:41 AM
I don laik fet wimen..

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.058234s Gzip On
    To Top