Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Mewah Gila Macam DSV Dan Aliff Syukri. Syahrini Ditaja Oleh Lelaki Super Kaya?

20-12-2017 09:22 AM |Dilihat: 5759| Komen: 39


Kekayaan DS Vida dan Datuk Alif Shukri sering menjadi bualan ramai. Mereka  adalah selebriti jutawan yang suka menunjuk-nunjuk. Well, itu rezeki dari hasil kerja keras mereka! Kekayaan adalah lambang kejayaan seseorang individu! 

X-pose ada kisah lebih menarik yang pasti membuat mulut anda terlopong! 

Ini cerita kehidupan selebriti dari seberang  yang serba glamor. Dari hujung rambut hingga hujung kaki semua barangan yang dikenakan berharga ribuan ringgit. Dalam sebulan beberapa kali bercuti keluar negara. Malah mampu menyewa jet peribadi. Siapakah selebriti terkaya itu? 

Syahrini, seorang penyanyi dan pelakon yang sangat cantik, tubuhnya padat dan mantap. Seksi gile. Nama yang diberikan oleh orang tuanya, Rini Fatimah Jaelani  namun lebih terkenal sebagai Syahrini.  Selebriti ini  dilahir di Bogor pada 1 Ogos 1982  dan membesar di Sukabumi, Jawa Barat. 

Foto: Detik.com
Syahrini memiliki suara yang halus dan merdu.  Sejak tahun 2008 hingga 2016, dia telah mengeluarkan  empat album, My Lovely, Jangan Memilih Aku, Semua Kerana Cinta, dan Princess Syahrini. 

Penyanyi bersuara manja ini memiliki gaya hidup serba mewah.  Rich & Famous! Kemewahan yang  dimilikinya sungguh luar biasa!  Syahrini sentiasa kelihatan  memakai pakaian dari butik tersohor, beg tangan berjenama dan aksesoris yang harganya diluar kemampuan orang biasa.  Barangan yang sama dipakai oleh selebriti dunia!. Kemewahannya bukan setakat itu sahaja,  Syahrini juga sering bercuti keluar negara dengan pesawat peribadi  dan menghinap di hotel berbintang lima. Apa lagi yang diinginkan dalam hidup? 

Tak hairanlah selebriti sekelas dengannya, Paris Hilton pun  kagum dan pernah beberapa kali memberikan pujian pada Syarini melalui teks di Instragramnya. Dari mana dia memperolehi kemewahan demikian? 


Baru-baru ini, sebuah web site, Rich Celebs mendedahkan, Indonesian TV personality and socialite, Syahrini, has an estimated net worth of $20 million .  Macam tak percaya! Syahrini memiliki harta kekayaan hingga mencapai USD20 juta atau lebih kurang  RM80 juta!    

Dengan  kekayaan sebesar itu,  semua orang mula bertanya-tanya dari mana sumber pendapatan yang diperolehi Syahrini? Sebuah fakta menyebutkan bahawa kekayaan yang dimiliki Syahrini bukan sekadar hasil kerja kerasnya menyanyi dari panggung ke panggung saja. Atau menjadi duta produk antarabangsa yang digayakannya, pasti ada `bank di belakangnnya. Memang tepat sekali. 

Menurut  Mbak Mijan peramal paranormal terkenal di Indonesia  yang sering  mendedahkan rahsia selebriti Indonesia, memperjelaskan bahawa  kemewahan Syahrini itu ditaja oleh seorang usahawan luar biasa dan ternyata super kaya! Wow, ternyata bukan bintang yang diharapkan, kini  `bulan sudah pun berada dipelukannya.    

Foto Carian internet
Kenapa wanita yang berusia 34 tahun ini masih membujang dan belum juga menikah?  Mbah Mijan  memberi alasan Syahrini belum menikah kerana dilarang dari seorang lelaki  yang bukan sembarangan.

Besar kemungkinan lelaki itulah kekasih gelapnya! Maka timbul teka teki, siapakah lelaki yang membela Syahrani itu? Kerabat diraja? Ahli politik? Atau seorang pemilik empayar perniagaan terbesar Asia? Semuanya penuh misteri!

Janganlah dikecam selebriti ini kerana kekayaannya kerana kita sendiri pun tidak tahu rahsia hubungannya dengan `sugar daddy itu. Kita doakan yang terbaik untuk Princess Syahrini  kerana itu adalah rezekinya!   

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Reply: 39
Komen

Komen Terbaru

Quote kepingbewok 14-1-2018 10:17 PM
wanitajelita replied at 14-1-2018 01:17 PM
Vie shanti & Adik beradiknya kaya Sebab jual arang batu.. import dr sabah.. curlass anak org pakis ...

ku igt kn tu bisnes eizlan..

Lain-lain Komen

Quote idakamaruddin 20-12-2017 10:01 AM
iols yakin syahrini ni ada ilmu mcm2 sbb tu mampu tundukkan jantan kaya

indonnn what to expect

mcm AGT 2017 si rania tu nth2 ada hantu belaan sbb tu bole menang

Quote myakayina 20-12-2017 10:10 AM
idakamaruddin replied at 20-12-2017 10:01 AM
iols yakin syahrini ni ada ilmu mcm2 sbb tu mampu tundukkan jantan kaya

indonnn what to expect

sacred Riana tu katanya belajar ilmu telekinetik.. tapi siap baca mentera dlm bahasa jowo pulak.. tapi iols kagum dia tetap in character walaupun dah abis performed..
Quote binisupir 20-12-2017 10:22 AM
Dah lama pelik dengan kekayaan dia ni
Quote strawberry27 20-12-2017 10:26 AM
Dia ada business besar kot...
Quote idakamaruddin 20-12-2017 10:50 AM
myakayina replied at 20-12-2017 10:10 AM
sacred Riana tu katanya belajar ilmu telekinetik.. tapi siap baca mentera dlm bahasa jowo pulak..  ...

weols sume speku rania dh tau dia menang sbb tu dia x excited..maklum la hantu belaaan dia dh bgtau dia menang
hahahah jahatt x ?


Quote chinta89 20-12-2017 10:59 AM
mmg hidup dia kaya gila fuhhhh
Quote vanillaninja 20-12-2017 11:03 AM
Macam DSV? Hellooooo DSV tu celah kuku si Syahrini je kot. Sheols punya mewah ni dah tak tau level apa dah
Quote epysha 20-12-2017 12:24 PM
idakamaruddin replied at 20-12-2017 10:50 AM
weols sume speku rania dh tau dia menang sbb tu dia x excited..maklum la hantu belaaan dia dh bgta ...

antu setan yg byk vote
Quote syue86 20-12-2017 12:28 PM
myakayina replied at 20-12-2017 10:10 AM
sacred Riana tu katanya belajar ilmu telekinetik.. tapi siap baca mentera dlm bahasa jowo pulak..  ...

kagum gak cmne die bley stay in character cmtu
menang pun mcm tu je..tp nk suspek die bwk belaan pn cm seram gak
berani belaan die muncul di kaca tv..huhuhu
Quote mieymiey 20-12-2017 01:21 PM
X-pose ada kisah lebih menarik yang pasti membuat mulut anda terlopong!


Rasanya dah lama ada benang pasal Princess ni kan? Dah lama dibahas pasal kekayaan luar biasa sheols.
Quote royaldanish 20-12-2017 02:46 PM
kan dulu ada bagitau di ni gundik Jack Ma

sahih k tidak belakang kira
Quote royaldanish 20-12-2017 02:47 PM
mieymiey replied at 20-12-2017 05:21 AM
Rasanya dah lama ada benang pasal Princess ni kan? Dah lama dibahas pasal kekayaan luar biasa sh ...

ha'ah... sebab iols penah terbaca sheols ni dibela Jack Ma
Quote cairel_azlie 20-12-2017 02:51 PM
laaa merci slk lama jer pun.... aku punya lagi latest haha... RM80 juta?? apa sikit sangat....dengar ceta neelopak punya income pun lebih 50 juta setahun....kiki
Quote Jorja 20-12-2017 03:01 PM
Orang jawa indon kulit cantik sgt. Cakap lemah lembut.
Quote mieymiey 20-12-2017 03:32 PM
royaldanish replied at 20-12-2017 02:47 PM
ha'ah... sebab iols penah terbaca sheols ni dibela Jack Ma

Seriously Jack Ma?
Quote samasam90 20-12-2017 03:42 PM
idakamaruddin replied at 20-12-2017 02:50 AM
weols sume speku rania dh tau dia menang sbb tu dia x excited..maklum la hantu belaaan dia dh bgta ...

kak, riana kak.. riana.. rania tu safi rania gold.
Quote royaldanish 20-12-2017 04:44 PM

itu yg iols terbaca dulu... lupa forumer mana tah yg bgtau
Quote tembikai 20-12-2017 04:55 PM
melantun2 kaya
Quote cikpah27 20-12-2017 04:56 PM
royaldanish replied at 20-12-2017 02:47 PM
ha'ah... sebab iols penah terbaca sheols ni dibela Jack Ma

Omg.. Kalau betul Jack Ma memang patutlah sheols mewah.. Tapi tu ler, mana tau kot2 sheols ni dah kawin senyap2 jadi bini no.2 billionaire mana2 kan..

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055868s Gzip On
To Top