Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Lucu! Dah Namanya Tadika Swasta, Yuran Mestila Mahal. Lelaki Ini Dikecam Sebab...

Oleh: Whitney|19-12-2017 02:31 PM Komen: 51

Di penghujung tahun ini, ibu bapa dah mula sibuk menyediakan kelengkapan persekolahan anak-anak dan juga mendaftar anak-anak di tadika bagi sesi pembelajaran 2018. Tidak dinafikan, memang banyak wang yang perlu dikeluarkan untuk kos pendidikan anak-anak pada masa sekarang.

Tapi sangat kelakar bila ada yang mempertikaikan yuran tadika PASTI itu mahal. Memanglah, dah namanya tadika swasta. Nak murah, hantar je la ke tadika KEMAS yang jauh lebih murah.

Seorang lelaki bernama Mezah memuat naik status di dalam grup Gabungan Anak Terengganu yang tidak berpuas hati yuran kemasukan ke tadika PASTI perlu dibayar dan mahal pula. 


Memang si Mezah ni sengaja nak kena kecam. Motifnya mungkin untuk menyindir dan berbaur politik. 

Apa-apa pun, kalau ikut logik mana ada benda percuma buat masa sekarang. Masuk tandas pun kena bayar dan nak guna tandas kat tadika pun perlu guna air untuk basuh berak anak dia kat sekolah tu.  



Si Mezah ni masih tak puas hati, dia naikkan pula status di laman facebook peribadinya, membandingkan harga yuran di tadika PASTI Terengganu RM610 tapi di Kelantan RM400. 


Kesian betul dengan Mezah ni, kena kecam lagi dengan netizen. 



Tak payahlah nak berkira dengan pendidikan nak-anak. Ukur baju di badan sendiri, kalau rasa tak mampu nak bayar yuran mahal, hantarlah anak ke tadika KEMAS. 

Nak murah lagi, silalah ajar sendiri anak-anak di rumah dengan menggunakan bahan mengajar yang sedia ada di rumah tu. Duit rokok boleh pula beli! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
16
Marah
18
Terkejut
17
Sedih
18
Lawak
21
Bosan
11
0
0
Komen: 51
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote faraway1 30-1-2018 10:47 PM
hampir xxxx dollars sebulan kat sini hantar my setahun 9 bulan.  langsung tak belajar apa apa selain main makan main.. kira bayar untuk dia ada kawan memain sesama selain ada social skills dan belajar bercakap bahasa Perancis.

syukur anak sorang, so boleh habiskan duit tanpa rasa bersalah..

Lain-lain Komen

Quote ~boolean 19-12-2017 02:42 PM
Kalau untuk pendidikan semua benda terasa mahal, semua benda nak free...

Tapi subscribe astro demi gegarvaganza tak terasa mahalnya. Modify motor tak terasa keluar duit..
Quote CardiGans85 19-12-2017 03:09 PM
Msk smart reader or little khalif tgk..mau terus kompang satu dunia
Quote haryatie 19-12-2017 03:13 PM
ajar sendiri jerk la..percuma lagikk
da hantar kt tempat org mana ada percuma..
samada murah atau mahal
ikut tempat dgn juga berdasarkan segala kelengkapan dn kemudahan yg mereka sediakan
Quote miemiecha 19-12-2017 03:21 PM
klau rasa x berbaloi, xyah anto anak p sekolah, dok bawah pondok.. ngajar anak sndri je.. apelah... sian kat anak
Quote Meiizu 19-12-2017 03:28 PM
org nak anak dia pun nak
lain kali lelaki...study pandai2, keje bagus2 baru gaji besar duit byk
yg kuat usaha tapi still tak kaya..takpenah lak aku nmpk wat status bodoh diri sendiri
nmpk tak beza dia cik abg oii
Quote Burong_Hantuk 19-12-2017 03:29 PM
daftar anak sekolah ikut kemampuan sendiri.
Quote miminn 19-12-2017 03:29 PM
CardiGans85 replied at 19-12-2017 03:09 PM
Msk smart reader or little khalif tgk..mau terus kompang satu dunia

iye. haritu tengok kawan-kawan compare harga tadika/playschool kat group whatsapp. brainybunch lah genius aulad lah, register je dah beribu kena keluar duit.
Quote CardiGans85 19-12-2017 03:36 PM
miminn replied at 19-12-2017 03:29 PM
iye. haritu tengok kawan-kawan compare harga tadika/playschool kat group whatsapp. brainybunch lah ...

Brainybunch/genius aulad tu mmg mahal la..skt pale org yg middle class nk mbayar. Little caliph/smart reader rendah cket berbanding 2 nama td.
Quote krustykrab 19-12-2017 03:39 PM
kalau takut duit habis , lain kali jgn beranak...

org beranak ko pun teringin, ko ingat anak manusia tu sama cam anak kambing, cukup haul leh jual
Quote miminn 19-12-2017 03:52 PM
CardiGans85 replied at 19-12-2017 03:36 PM
Brainybunch/genius aulad tu mmg mahal la..skt pale org yg middle class nk mbayar. Little caliph/sm ...

terpaksalah. nak masuk sekolah bagus darjah 1 pun ada test sekarang. hantar anak sorang kat taska biasa-biasa je dah RM400 sebulan. ni kan lagi yang ada nama.
Quote tri-max 19-12-2017 04:03 PM
dr sheik muzaffar kata klu nk cari calon isteri, cari yang pandai otak & ilmu
sebab apa, gen pandai anak2 kita turun dari ibunya
klu anak da genetik pandai, ko antar skolah atap pon tentu cemerlang bannnnggggg oiii
itu kata dr sheik, so pepandai la ...
Quote lyza2474 19-12-2017 04:07 PM
nak murah hntr je tadika kemas
Quote chinta89 19-12-2017 04:38 PM
berkira soal pendidikan anak...

dan saje mainkan sentimen politik?
Quote palmolive 19-12-2017 04:42 PM
masuk sekolah rendah/menengah pun baju buku kasut pun kena beli..takdak org nak bagi free
Quote cikkatak 19-12-2017 04:44 PM
Little caliph, genius aulad, few tadika lagi yuran pendaftaran pun dah 1k+. Kalau masuk Qdees lagi pitam dengar. Mana ada benda murah dah sekarang ni. Masuk toilet pun 30sen dah.
Quote fazamania 19-12-2017 06:13 PM
Niat hantar anak ke tadika pasti dengan harapan si anak ni dpt pendidikan agama.. tapi berkira soal duit.

Nak free ko buat jer tadika sendiri.

Quote missinpiece 19-12-2017 06:14 PM
Biaselah anak skolah biar bayar murah2. Rumah wajib ade asterok mak pak pakai ipong hujung minggu berlibur sana sini..
Esok anak jadik hantu salahkan cikgu x didik betul2, cikgu banyak cuti cikgu bla2
Quote L_Z 19-12-2017 07:03 PM
Lorat  ja.. Nasib la dapat laki\bini lembam bodoh mcm  Mezah tu....... KO hantar ja anak KO kat pra sekolah  tu... Murah.. Mkn pon free
Quote yangsemb 19-12-2017 07:27 PM
Nada nada sungguh..{:dot

Lihat semua komen(51)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top