CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Netizen Puji Walau Jauh Di LA, Yuna Prihatin Bantu Keluarga Malaysia

19-12-2017 03:28 PM| Diterbitkan: cari-khair| Dilihat: 8261| Komen: 43|Original author: Oleh: Khair

Description: Jauh Di LA, Yuna Tolong Keluarga MalaysiaWalaupun sibuk dengan kerjaya seni Los Angeles, Yuna tetap dengan sifat rendah dirinya apabila sudi meluangkan masa menziarahi sebuah keluarga rakyat Malaysia ...
Walaupun sibuk dengan kerjaya seni Los Angeles, Yuna tetap dengan sifat rendah dirinya apabila sudi meluangkan masa menziarahi sebuah keluarga rakyat Malaysia yang sedang bercuti di LA ditimba masalah apabila salah seorang ahli keluarga tersebut mengalami kesakitan sehingga terpaksa ditahan di sebuah hospital di sana.





Yuna mendapat khabar tentang keluarga tersebut melalui satu mesej (DM) yang dihantar kepada akaun Instagramnya (IG) oleh salah seorang pengikutnya yang juga rakan kepada salah seorang ahli keluarga tersebut.

Menerusi mesej itu, individu terbabit menyatakan hasrat untuk meminta pertolongan penyanyi wanita itu bagi membantu serba sedikit keluarga berkenaan dan atas rasa tanggungjawab, Yuna segera meluangkan masa untuk menziarahi keluarga berkenaan. 

Menurut posting IG Yuna, keluarga tersebut berasal dari Alor Setar, Kedah, dan bapa kepada keluarga berkenaan yang dikenali sebagai Uncle Radzi telah pengsan ketika bercuti di Los Angeles.



Tambah Yuna, para pelajar yang berada di Los Angeles turut menawarkan tempat tinggal kepada keluarga berkenaan. Bahkan Yuna turut tag Uber Malaysia supaya membantu keluarga berkenaan dari segi pengangkutan kerana buat masa ini mereka berulang-alik ke hospital menggunakan perkhidmatan pengangkutan itu. 

Apa yang dilakukan Yuna ini menunjukkan sememangnya rakyat Malaysia adalah bersaudara dan akan saling membantu walau di mana sahaja. Netizen juga turut memuji Yuna dan rakan kepada keluarga tersebut yang prihatin. 


Foto: IG Yuna

Wah, cayalah Yuna! Semoga menjadi contoh buat kita semua. - CARI
3

Bagus
12

Marah
3

Terkejut
10

Sedih
1

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (40 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote akumak 19-12-2017 04:11 PM
contoh yg baik alhamdulillah...
Quote lotionmilo 19-12-2017 04:18 PM
Yuna!!!
Quote BoongaKertas 19-12-2017 04:47 PM
baiknya yuna ni. alhamdulillah. inspiring story yuna. keep flying high
Quote munchkin 19-12-2017 04:48 PM
hati dia bersih baik.
Quote martiena 19-12-2017 04:52 PM
inspiring .......
good heart ...
Quote tumpanglalu74 19-12-2017 04:56 PM
Kuarge Sinclair..
Quote tanakkampung1x 19-12-2017 06:30 PM
Semakin kerap dengar berita mengenai tragedi ketika bercuti oversea. Last week cousin aku cakap di universiti dia seorang pensyarah meninggal ketika sedang bercuti di oversea ((Madagascar)) nasib ada insurans cover urusan jenazah balik.
Quote kiambang 19-12-2017 06:33 PM
Proud if u Yuna ...
Quote doubleA 19-12-2017 06:35 PM
Good one yuna
Quote manjalara_01 19-12-2017 07:18 PM

[youtube]wwr20Lw3x40[/youtube]
Quote tembikai 19-12-2017 08:18 PM
proud of you yuna...dan semua student pun baik2...saling tolong menolong...bgus2
Quote DeeHanania 19-12-2017 10:38 PM
Proud of u,Yuna,
Quote AppropriateNick 19-12-2017 10:55 PM
Yuna aku mmg la baik tak mcm retis berkerak yg lain
Quote armin 20-12-2017 12:03 AM
You have such a good heart. So inspiring
Quote Konahhh 20-12-2017 12:24 AM
As expected, yuna...lain dari yang lain
Quote Konahhh 20-12-2017 12:24 AM
As expected, yuna...lain dari yang lain
Quote shamsadis 20-12-2017 02:11 AM
harap insurans cover
Quote Sonneblume 20-12-2017 05:25 AM
shamsadis replied at 20-12-2017 02:11 AM
harap insurans cover

Tu la takut lak nak tau bil hospital tu brp..huhuu
Quote sukacactus 20-12-2017 06:48 AM
Bagusla yuna & students m'sia kat sana
Ni masa org, masa kita xtau lg
Moga uncle tu cepat sembuh

Lihat semua komen(43)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 04:46 PM GMT+8 , Processed in 0.141295 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top