Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Saharul Ridzwan Terkejut Anak Sebut ‘Allah’ Lepas Dengar Azan

19-12-2017 12:19 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 4672| Komen: 72

Saharul Ridzwan dalam akaun Instagramnya telah berkongsi rakaman video anaknya, Muhamad Luth Ali menyebut perkataan pertama yang sangat mengejutkan iaitu ‘Allah’.

Foto: IG Saharul Ridzwan
Foto: IG Saharul Ridzwan

Anaknya yang berusia 6 bulan itu tiba-tiba sahaja diam ketika mendengar azan berkumandang dan pada waktu yang sama isterinya sedang merakam video telatah anaknya.

Foto: IG Saharul Ridzwan

Menurut Saharul, dia merasakan apa yang disebut Ali itu adalah perkataan ‘Allah’ sebaik sahaja anaknya itu mendengar azan.

Tambahnya lagi, dia tidak menyangka dengan apa yang berlaku kerana sebelum ini dia memang pernah berdoa ketika isterinya mengandungkan Ali dengan harapan perkataan pertama yang disebut anaknya adalah ‘Allah’.

Doa Saharul benar-benar dimakbulkan dan sudah pasti memberi keterujaan dan pengalaman yang terindah kepada Saharul dan isterinya, Deena Emir.

Foto: IG Deena Emir
Menerusi Instagramnya, peminat juga terkejut dan menganggap Saharul sangat bertuah dapat mendengar sendiri perkataan disebut anaknya itu depan mata.

Comelnya Ali! Sejuk perut ibu mengandung. Semoga Ali menjadi anak yang soleh dan membahagiakan ibu bapanya nanti. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 72
Komen

Previous : Orang Kena Gilis, Kau Ambil Gambar Je?-Chef Wan Sakit Hati Dengan Rakyat Malaysia

Next       : Dulu Sembunyi, Sekarang Sibuk Nak ‘Show Off’- Peminat Geram Dengan Amar-Amyra

Komen Terbaru

Quote cikomek 13-2-2018 03:41 PM
Ingat aku je yg perasan mamat ni lepas kawen sendu yakmat. Now asek buat caption rindu2 anak mengalahkan sindrom mak2. Ye..anak awok comey. Baby mana la tak comey. Tp the way ko 24jam up pic anak tu dah gaya nak jual anak. Eh kau la pergi keje berlakon jangan nak suh anak pulak berkeje..Yiihhh

Lain-lain Komen

Quote rukia2 19-12-2017 12:21 PM
Ok.. Noted
Quote bambimbom 19-12-2017 12:24 PM
apa2  jela sarul.. ko pun mcm dah sendu skang ni, jaja kisah anak jela janji ade org igt..

p/s: wlpn aku tak suke kapel ni.. tp anak depa mmg comel...
Quote budakpink 19-12-2017 12:25 PM
Yola wei sarul.. Kj apo sarul skrg ni?
Quote katilputih 19-12-2017 12:35 PM
Jadi penyanyi skrg walaupun suara haus...
Quote barfi 19-12-2017 12:43 PM
bambimbom: apa2  jela sarul.. ko pun mcm dah sendu skang ni, jaja kisah anak jela janji ade org igt.. p/s: wlpn aku tak suke kapel ni.. tp anak depa mmg comel...


Cantik bini dia. Kira mereka sepadan la kan. Anak pun comel
Quote debab76 19-12-2017 12:52 PM
comelnya anak heshe!!
Quote leftrani_kel 19-12-2017 12:57 PM
Alahai sarul..bosan nyer ngan cite2 ko ni.. Tu pun nak cite ke..
Quote cahayamataku 19-12-2017 01:04 PM
Edited by cahayamataku at 19-12-2017 01:07 PM

Deena Emir ni memang cans sangat.

Dulu kulit sheols takdelah putih macam gambar yg sheols post kat socmed tu. Adakah dalam gambar tu filter ? Sama macam Fatin Afeefa kat instagram gambar sume filter, sekali dalam tb lain sikit. Tapi still cans la pada iols

Btw, comelnya anak deyols. Mata tu kaler coklat cair
Quote moonbug 19-12-2017 01:08 PM
Alhamdulillah
Quote samasam90 19-12-2017 01:12 PM
awal sangat nak berbangga,  masih baby lagi.. semoga anak theyolls jadi anak yg soleh gitchew.
Quote kiah_mai_pulak 19-12-2017 01:35 PM
Mmg comel anak deyolss beza sgt ngn anak Lana nodin yg katanya kacukan kokesen tu..
Quote HannahMontana 19-12-2017 01:42 PM
perlukah beritahu org.



ko tu solat ke tidak?


Quote jane_hopper 19-12-2017 01:43 PM
Keluarga comei, lawa betul deena ni
Quote de_ikea 19-12-2017 02:36 PM
Comelnya ali. Moga jd anak soleh ya.
Quote ReginaGeorge 19-12-2017 02:38 PM
Kebetulan...  
Quote archer13 19-12-2017 02:40 PM
entah2 anak ko tesedak terus tesasul bunyi mcm tu   org skrg
Quote CrowneGlory 19-12-2017 02:41 PM
antara barisan baby comel untuk season ini selain anak amyra-amar ...
Quote melnanzz 19-12-2017 02:41 PM
Alhamdulillah. Anak kecik memang terpesona bila dengar azan, sebab tu lah benda pertama yang dia dengar bila diazankan oleh bapanya.
Quote shailyvelera 19-12-2017 02:44 PM
comelnya baby mereka......

Lihat semua komen(72)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059248s Gzip On
To Top