Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Orang Kena Gilis, Kau Ambil Gambar Je?-Chef Wan Sakit Hati Dengan Rakyat Malaysia

19-12-2017 10:53 AM|Oleh: Saiful | Dilihat: 5666| Komen: 101

Satu negara digemparkan dengan kes pembunuhan, tikam dan gilis yang berlaku di Johor Bahru baru-baru ini.

Kejam dan tidak berperikemanusiaan, membunuh secara terbuka di tempat awam dan disaksikan ramai orang.

Mengulas mengenai kejadian terbabit adalah Chef Wan yang turut meluahkan kekecewaannya.

Foto: IG Chef Wan
Katanya, mangsa kejadian tersebut sepatutnya dibantu dan bukanlah merakam video sahaja tanpa melakukan sesuatu.

“Sakit hati tengok video yang diviral pagi ini a man murdered cold blooded! “What is far more sad and pathetic no one came to rescue this man as they all at the scene could have safe his life!,” tulisnya.



Tambahnya, rakyat Malaysia lebih sanggup mengambil gambar daripada menghulurkan bantuan.

Statusnya itu mendapat reaksi dari para pengikut yang bersetuju dengan pandangan yang dilontarkan.


Walau bagaimanapun ada juga yang tidak bersetuju dengan Chef Wan dengan mengatakan kalau bantu, nyawa kita pula melayang nanti.

Mereka kata lebih hindarkan diri dari bahaya kerana risiko untuk dicederakan juga tinggi kalau ikut masuk campur.

Apa pun, setiap orang mempunyai pandangan dan pendapat mereka sendiri kan? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 101
Komen

Previous : Elfira Loy Habiskan RM10 Ribu Dalam Masa Sejam, Beli Alat Solek Je

Next       : Saharul Ridzwan Terkejut Anak Sebut ‘Allah’ Lepas Dengar Azan

Komen Terbaru

Quote clarizsa 21-12-2017 05:09 PM
halimunah replied at 20-12-2017 12:29 PM
ai ada tengok mhi pagi tadi segmen undang2 dengan datuk apa tah namanya
memang dia pun nasihatkan ...

Kannn. Tengok keadaan jugakla nak membantu pun. Kalau ada org eksiden cedera pun kita xleh pegang sukahati.

Lain-lain Komen

Quote mummyina 19-12-2017 10:57 AM
kalau ko ada sana pun belum tentu ko gi tolong
Quote Guccibamboo 19-12-2017 10:58 AM
Jujur ckp....kalau iols kat tempat kejadian pun I x berani buat apa2...I can't afford the consequences...., jd sebagai rakyat yg prihatin I cuma mampu memastikan I mencegah keluarga I & kwn2 terdekat drpd jd penjenayah .... hopefully semua org pun buat yg sama so xdelah penjenayah. Utk berada kat situ & tetibe jd mcm hero Hindustan mmg xlah.
Quote siputsedut 19-12-2017 10:59 AM
Hello cepwan...kita ni ada fmly. Buatnya dia tikam kita gilis sama? Nk jd hero kena la tau tahap diri tu layak ke tidak
Quote MyNameIsIris 19-12-2017 11:04 AM
entah... i tengok situation
kalau takde pistol etc dan takde anak i bersama... insyaAllah i will go
tapi kalau ada pistol, atau i tengah pegang anak i
im soooo sorry
nyawa anak i lebih penting dari segala-galanya di dunia ni even my nyawa
Quote Duta lover 19-12-2017 11:05 AM
siputsedut replied at 19-12-2017 10:59 AM
Hello cepwan...kita ni ada fmly. Buatnya dia tikam kita gilis sama? Nk jd hero kena la tau tahap dir ...

Heolss sah2 akan menjerit2 je khuen...aa aaa aaa...
Kalas penjenayah tu ada pistol..dasshhhh skali terus.
Ooo ni upanya wartawan cari yg suka copy insta chef wan tu..da tuka nama jd saiful
Quote September14 19-12-2017 11:05 AM
Ckp bnyk bolehla, ntah2 klu dia kt ctu tau terjerit mcm pondan je kut... lain la klu kt ctu ada mat2 moto jntan2 sado bkumpul confem diorg p tlg...
Quote Duta lover 19-12-2017 11:06 AM
Siap nak kecam org yg rakam..sah2 org yg rakam tu da bantu kerja polis.
Quote diandahlia7 19-12-2017 11:07 AM
atok chef wan kalau ada kat sana agknya nk tolong camne tu.kalau ada pistol kat tangan kita pun tak boleh suka2 tembak terus penjenayah tu terus kot.mungkin boleh lepaskan tembakan untuk stop je.rasanya mmg ada saksi kat situ call polis kan.tapi kejadian berlaku pun cepat jugak
Quote Skyz9183 19-12-2017 11:09 AM
Edited by Skyz9183 at 19-12-2017 11:10 AM

cepwan ni ada kala statment dia meols bole trima ade kala x.. klo meols ade kat situ pn x brani nk jadi hero..sah2 deyols baling mercun as warning jgn msuk cmpur..kang dri sorg je yg kiok ade plak yg lain kiok jgk..x pyh la cri psl..yg rakam video tu pn dh kire bgus coz ade bahan bukti yg kukuh..nk hrpkn cctv kdg2 vision x brpa clear..
Quote tumpanglalu74 19-12-2017 11:09 AM
Ape salah si mati?

Quote siputsedut 19-12-2017 11:09 AM
Duta lover replied at 19-12-2017 11:05 AM
Heolss sah2 akan menjerit2 je khuen...aa aaa aaa...
Kalas penjenayah tu ada pistol..dasshhhh skal ...

Hahaha ooemjeee...terbayang plak jeritan heshe sambil kepak2 tgn tu
Quote September14 19-12-2017 11:11 AM
diandahlia7 replied at 19-12-2017 11:07 AM
atok chef wan kalau ada kat sana agknya nk tolong camne tu.kalau ada pistol kat tangan kita pun tak  ...

Kan iol pun x tfkir mcmne nk tlg, plg pntas pun call polis je lah.. klu eksiden ke lain lah kita boleh tlg mangsa tu x sangka cef wan ni bodoh jgk komen x fkir logic akal
Quote emelia1509 19-12-2017 11:12 AM
Chef wan dengan rempanan berkajang x penah selesai...Ada masa rempanan heshe diterima akal..Ada masa hmmmm sgt...
Quote kikuri 19-12-2017 11:13 AM
cep wan kalo ade situ pon mesti terkedu punya.... bukan gaduh biasa... melibatkan senjata... mana taw kot ade pistol ka mau bersepai kepala... kalo call polis pun bukan boleh datang dalam masa beberapa saat je... mujur la ade yang record at least boleh bantu polis buat siasatan..
Quote Duta lover 19-12-2017 11:14 AM
Chef wan pleaseeee la amik job kat luar negara. Heolss kurang sgt2 kurang meroyan mcm bapuk bila ada kerja or rakaman kat luar negara. Hanya akan update pasal work n travel, scenery etc. Bila kat malaysia n bosan2 ..heolsa ada tendency nak jd cam bapuk2 ..sket2 meroyan
Quote Skyz9183 19-12-2017 11:16 AM

ade bca kt fb paper cina ade reveal psl kes ni..mngsa trlibat dgn hutang & dadah..mmg diorg dh aim mngsa ni lma dh. mmg kes ni btween diorg je.dats y x pyh la nk brani tnjuk hero nk tolong ke ape..kite pn x tau ape msalah diorg ni..diorg x serang org awam pn dh ckup bgus.
Quote mohdcrow 19-12-2017 11:25 AM
chef wan...lu memang pandai cakap...gua tak nafikan...tapi gua percaya lu sembang jer lebih...kalau jadi mesti lu tengok dari jauh je
Quote mixed 19-12-2017 11:28 AM
klu aku ada kt situ pn x berani nk tlg
silap2 nyawa kita & anak kt situ melayang

dah ok tu ada org rekod bg kt polis
Quote nishikido 19-12-2017 11:29 AM
Firstly,benda ni jadi sepantas kilat.semua duk tergamam and otak masih nak hadam benda ni jadi depan mata..bukan taknak tolong tapi terkejut,tergamam,terkesima gitteww..

Second,kita nak tolong orang berpada lah..ni tengok pon gaya gengster,tikam org slumber badak openly ko nak dorang tunjuk hero ke.dibuatnya dorang ad pistol baru melangkah da kena tembak.belum lagi risiko kena sondol kete.nak tunjuk hero tak brtempat..

Kalau setakat tengok video pastu gelabah bontot nak potpet cam itik,apa beza u dengan keyboard warriors la chep wan..tahu nak carik salah org je.i suka baca celoteh dia lam ig but kali ni I tak setuju

Lihat semua komen(101)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059484s Gzip On
To Top