CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Elfira Loy Habiskan RM10 Ribu Dalam Masa Sejam, Beli Alat Solek Je

18-12-2017 05:28 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 33967| Komen: 226|Original author: Oleh: Saiful

Description: Fuh, boleh buat geleng kepala bila tahu harga kosmetik yang dibeli oleh Elfira Loy dalam masa satu jam sahaja.
Fuh, boleh buat geleng kepala bila tahu harga kosmetik yang dibeli oleh Elfira Loy dalam masa satu jam sahaja.

Melalui saluran YouTube, Twinkel TV, aktres cantik ini ada membuat review tentang barang-barang kosmetik.

Katanya dia  menghadiri sebuah majlis di Los Angeles dan berkesempatan untuk singgah di Sephora.



"Saya habiskan masa selama sejam berada di Sephora untuk membeli barang. Saya telah membelanjakan hampir RM10,000 di Sephora.

"Mampus, tak tahu kenapa boleh jadi macam ni. Tetapi disebabkan dah sampai kaunter, tak boleh patah balik, kita terima sajalah,"
katanya.

Foto: IG Elfira Loy

RM10,000 okay! Elfira juga kata dia tidak mahu membeli alat solek lagi lepas ni.

Sementara itu ramai netizen yang memberikan pelbagai reaksi termasuk mengatakan Elfira membazir.

Ada juga yang kata teruklah bakal suaminya nanti iaitu Sufian Suhaimi, nak tanggung perbelanjaan mewah dirinya.

Foto: IG Elfira Loy
Kalau banyak duit apa salahnya kan? Lagi pun Elfira usaha dengan titik peluhnya sendiri, bukan minta duit orang lain kan? -CARI
12

Bagus
16

Marah
15

Terkejut
15

Sedih
8

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (84 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Fazzbulous 18-12-2017 05:30 PM
iolls teringin nak borong make up macam niii..waaaaaaaa...bestnya..
Quote cahayamataku 18-12-2017 05:33 PM
Kalau Elfira mampu why not khens ?

Biarlah dia sibuk je netizen ni
Quote terpaku 18-12-2017 05:34 PM

Quote Rainrein 18-12-2017 05:36 PM
Buat rugi je beli mekap bebanyak and memahal tapi  muka tang tu jugak.
Quote bukan_ustazah 18-12-2017 05:37 PM
Dah tengok makeupnya .. and best gilee yang dia beli!! i pun makeup junkie jugak
Quote kibodwatriuh 18-12-2017 05:38 PM
tak review pun, unboxing jah sebenarnya.
Quote CardiGans85 18-12-2017 05:48 PM
Edited by CardiGans85 at 18-12-2017 05:49 PM

Mampu x pela..yg penting, perkara2 wajib dia buat.
Quote kiah_mai_pulak 18-12-2017 05:48 PM
Ayooooo mekap beribu2 tp hasilnya mcm tu je buat apa.. sedehhhhhh perasan lawa dia ni
Quote wookiehoney 18-12-2017 05:52 PM
Takpelah mampu khuens.
Walau hasilnya tetap err...

Drpd meols ni nak beli sebatang lipmatte kt seporah tu pun fikir puluh kali takut bazir sb end up x pakai pon
Quote hangdenim 18-12-2017 05:53 PM
Edited by hangdenim at 18-12-2017 05:55 PM

Yang penting iols restu cara mrs.kakpian ni speaking, very melayu & tak poyo. Harap tak jangkit penyakit new accent ke, bri'ish accent ke yach, rengsa lahhhh.
Quote Minami2013 18-12-2017 05:58 PM
Edited by Minami2013 at 18-12-2017 10:33 PM

Kalau guna dollar & pound mmg ler tk rase mahal mase shopping sbb tgk harga currency depa.. bila dah convert into RM mmg seram sejuk jua... anyway, cute je tgk die unboxing..
Quote LavaUollss 18-12-2017 06:01 PM
biar la dia nak beli mekap murah ke mahal. Netizen pun silap2 jadi jakun jugak kalau tiba2 ada duit banyak
Quote samasam90 18-12-2017 06:30 PM
ok apa belanja sakan kat tanah air kokosen.. lainlah kat spend kat sefarra or sephora di mesia.. pleaseeeeee lah marhaen, siapa la yg berjimat cermat bila kat LA.. sejenis yg suka feeling backpacker cuma bawa 100 hinggit la ne
Quote Fainors 18-12-2017 06:32 PM
Bestnya.. Teringin juga nak ngabiskan duit mcm gini,tapi apakan daya iols rakyat biasa jah..
Quote tumpanglalu74 18-12-2017 06:41 PM
Siap la ko Piyan..  Ko bajet nak beli hantaran cikai memang tak boleh la pasni..
Quote damian_lee 18-12-2017 06:47 PM
Me .. As long as mampu
Me tak kisah

Kalau acik rempit kena membirah
Feeling bibir kak niitaaaa
Tapi poket kosong sambil ditangan ada iphone

Itu yang me akan senyum siniskan
Quote kittypong31 18-12-2017 06:49 PM
best tapi rugi sbb ada expiry date.. better spend on bags/shoes
Quote noraidil_06 18-12-2017 06:50 PM
Beli la dikpira.esok2 dh nikah tatau la mampu lg ke idok.
Quote AmandaRollins 18-12-2017 06:54 PM
Mekap harga beribu tp muka ttp sendu..kening tu bleh x trim ckt..geli tgk cm ulat beluncas da

Lihat semua komen(226)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 12:36 PM GMT+8 , Processed in 0.077097 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top