Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Kagum! Lelaki Ini Sembuh Kanser Kolon Tahap 4 Hanya Dengan Memakan Sayuran..

15-12-2017 04:36 PM|Oleh: Amiey | Dilihat: 4046| Komen: 37


Seorang lelaki dijangka hanya akan dapat hidup selama beberapa minggu setelah disahkan menghidap kanser kolon tahap 4 oleh doktor yang merawatnya. 

Kagum! Lelaki Ini Hilangkan Kanser Kolon Tahap 4 Hanya Dengan Memakan Sayuran..

Lelaki berusia 43 tahun yang dikenali sebagai Rob Mooberry telah dimasukkan ke hospital pada Julai 2012 dengan kolon berlubang sebelum disahkan mempunyai kanser yang telah merebak ke usus, limpa serta hati. 

Lebih memeritkan lagi, apabila doktor menyatakan bahawa dia perlu menjalani pembedahan bagi memasukkan 'kolostomi bag' diikuti oleh 'ileostomy' serta perlu menjalani dua sesi kemoterapi dan radiasi. 
Kanser Kolon

Selepas pembedahan pertama, tahap kanser Rob berjaya diturunkan kepada tahap 3. Namun, dia tidak mampu untuk meneruskan rawatan tersebut dan meminta agar rawatan seterusnya ditangguhkan sehingga selepas dia melakukan proses detoksifikasi untuk mengeluarkan semua kesan kimia (radiasi) daripada badannya.

Seterusnya, pada November 2012, dia memulakan diet berasaskan tumbuhan yang tinggi alkali bersama isterinya seorang 'vegetarian' yang berusia 39 tahun, berikutan penyelidikan yang dilakukan mereka menunjukkan gula dan makanan yang diolah mendorong pertumbuhan tumor.

Rob dan isterinya sama-sama mengamalkan diet alkali

Pada awal tahun 2013, dia telah melakukan imbasan seterusnya dan mendapati sel kanser telah pun merosot hampir 80 peratus. 

Mereka kini dikurniakan dengan sepasang anak kembar!

Rob kini semakin gembira dan aktif membantu pesakit kanser yang lain selepas lima tahun hidup tanpa kanser! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
11
Terkejut
12
Sedih
7
Lawak
9
Bosan
5
Komen: 37
Komen

Previous : Anak Yang Didera Akan Pukul Pasangan Mereka Kelak, Tak Percaya? Hadam Ni!

Next       : Lelaki Ini Ketagih Minuman Bergas, Sampai 40 Tin Sehari!

Komen Terbaru

Quote paz 16-10-2018 10:07 AM
Paz memang nak aim jaga makan yang berquality.

Jadi seharian Paz akan usahakan menelan sayur hijau dgn byk, kadang breakfast buat juice yang base sayur. Fav sayur yang Paz guna baby spinach, pegaga, kale and kadang2 daun salad pun mesin. Telan, nak sedap letak lah lemon, or buah yang sikit.

Jom ke arah hidup yang lebih sihat.

Lain-lain Komen

Quote amyza 15-12-2017 04:46 PM
Wow! Positif betul. Tahniah.
Kalau i dah down bile dengar hidup tak lama.
Quote Artemesiaa 15-12-2017 05:27 PM
Tinggi semangat juangnya disamping pemakanan sihat yang dia amalkan syabas buat beliau
Quote lululun 15-12-2017 06:16 PM
Selagi dia tak publish lab result sebelum dan selepas pembedahan, selagi tu ini hanya fairy tale.
Quote aurorae 15-12-2017 10:22 PM
jiran aku pun cancer survivor dah 12 tahun. Atas nasihat doktor,  dia mulakan diet vegetarian sejak  dikesan kanser dulu.  Sekarang dah pulih sepenuhnya.  Sekarang  dia dah tak boleh cium bau daging dan ikan mentah, dia nak muntah.     Husband yang masak kalau nak  makan benda2 bukan tumbuhan.
Quote mirandanicky1 16-12-2017 12:57 AM
Sayur apakah yg terbaik unt kanser ni
Quote armin 16-12-2017 01:37 AM
Nak tau jgk sayur apa. Dlu ada kawan cina bgtau bapak dia ada kanser usus ke apa. Tp bapk dia tu rajin senam/lari and makan apa entah dah lupa, now pun sembuh.
Quote helicornia 16-12-2017 09:29 AM
ari tu ada dengar inteviu kt sinar abby fana dgn pesakit kanser ni.dia pun ckp dia jaga makan then dh bebas kanser
Quote moonbug 16-12-2017 11:31 AM
Ala tak sebut sayur apa. Nak tau juga. Tp mmg kena bykkan makan leafy greens mcm sawi, bayam sbb byk anti oxidant utk fight cancer agents. Broccoli, cauliflower dgn brussels sprout pun sama
Quote moonbug 16-12-2017 11:33 AM
Cancer fighting food

CancerFightingFoodsGraphic.jpg

Credit to Dr Axe
Quote MeghanK 16-12-2017 12:40 PM
bagus nya..baca pasal cancer survivor ni macam bagi sinar baru pulak dalam hidup ni
Quote insulin 16-12-2017 12:50 PM
MeghanK replied at 16-12-2017 12:40 PM
bagus nya..baca pasal cancer survivor ni macam bagi sinar baru pulak dalam hidup ni

Kenapa dik? You pun ada penyakit serius ke?
Quote MeghanK 16-12-2017 12:51 PM
insulin replied at 16-12-2017 12:50 PM
Kenapa dik? You pun ada penyakit serius ke?

heyy, nauzubillah tapi famili ada yang meninggal sebab cancer..so bila baca citer2 camni tak la rasa gelita sangat hidup
Quote insulin 16-12-2017 01:40 PM
MeghanK replied at 16-12-2017 12:51 PM
heyy, nauzubillah  tapi famili ada yang meninggal sebab cancer..so bila baca citer2 camni ta ...

Takziah ye. Dik Meg pun ada amalkan clean eating seperti di atas ke?
Quote noraidil_06 16-12-2017 02:41 PM
moonbug: Cancer fighting food 349880 Credit to Dr Axe



Tq for the info. I dunno how to survive mkn sayur je. I need my Nescafe dose hari2. Sambil type ni pn ade Nescafe kt dpn.
Quote felinecat 16-12-2017 02:58 PM
cruciferous vege is very good. ad 1 compound, bile dimakan, enze dlm perut akan activate menjadi active compound. compound ni quite good for anticancer
Quote yangsemb 16-12-2017 03:45 PM
Semangat untuk pulih yg tinggi & bersedia menukar corak pemakanan
Quote MeghanK 16-12-2017 04:34 PM
insulin replied at 16-12-2017 01:40 PM
Takziah ye. Dik Meg pun ada amalkan clean eating seperti di atas ke?

takde la clean sngt tapi iols tak makan junk food..fast food pon jarang sngt
Quote awanearisu 16-12-2017 07:01 PM
Google sahaja alkaline vegetables.
Salah satu contoh:
https://livewell.jillianmichaels ... egetables-5566.html
Quote insulin 16-12-2017 08:02 PM
MeghanK replied at 16-12-2017 04:34 PM
takde la clean sngt tapi iols tak makan junk food..fast food pon jarang sngt

Beguslah begitu.

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.049678s Gzip On
    To Top