Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Sepuluh Sen Wajib Pulangkan!"-Rembat Duit Baki Pelanggan, Coach Yin Kena Hentam

Oleh: Aimi|15-12-2017 04:45 PM |Dilihat:4279| Komen: 29
Kalau nak ceburkan diri dalam bidang perniagaan, hati kena kental! Lebih-lebih lagi kalau ada masalah dengan pelanggan, semuanya perlu diatasi dengan cara yang paling berhikmah.

Strategi dalam perniagaan kena ada bagi melariskan produk yang dijual. Kalau Sajat dalam bidak kecantikan, pasangannya Coach Yin pula memilih untuk menjual produk kesihatan.

Namun baru-baru ini dia telah menimbulkan kontroversi apabila didakwa tidak memulangkan duit baki pelanggan yang membeli produknya.

Sebaliknya dia menyedekahkan wang tersebut kepada ke tabung masjid dengan alasan masjid tersebut memerlukan duit untuk kos pembaikan semula.

Walau bagaimanapun tindakan Coach Yin mendapat kecaman ramai. Rata-rata tidak bersetuju dengan keputusan Coach yin yang menyedekahkan duit baki pelanggan dengan menyatakan bahawa itu tanggungjawab Coach Yin memulangkan semula baki duit pelanggan walaupun sepuluh sen.

Namun ada juga yang menyokongnya dengan menasihati para pelangan menghalalkan sahaja baki duit tersebut untuk amal jariah. 

Susulan kecam yang diterima, Coach Yin juga membidas dengan menyatakan yang dia telah memberitahu pelanggan  dahulu sebelum melakukan demikian.

Alahai macam-macam dugaan dalam perniagaan. Tabahlah Coach Yin. Apa pula pandangan anda? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 29
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote brainbiru 20-12-2017 01:40 AM
"kdg2 order masuk terlalu banyak....  So kitaorang TERLUPA...  so harap2 korang halalkan... "

1. Oooo dia baru nak "harap korang halalkan" ingatkn dah confirm customer halalkan...
2. Katanya.. Order terlalu byk... So terlupa...  Jadi mcm mana dia nak monitor satu persatu yg mana amaun yg sepatutnya ada baki kena refund tu...  Dari dia harapkan org halal kan tu... Baik dia cross check 1by1 yg mana patut refund... N refund.... Then baru lah terpulang pada customer tu utk halalkan atau tidak...  Kalau dia halal....  Maka baru lah jadi duit kau... N terpulang la kau nak buat apa pun dgn duit tu.. Nak sedekah masjid ke etc... N lagi bagus x payah di announce di ig...
3. Pelik plak aku org yg beli online tp gigih guna deposit machine ni.... Kalau mu x de acc cimb or maybank sekalipun...  Pinjam lah jap acc kwn2.. N ko bg dia cash jumlah amaun tepat2...

Lain-lain Komen

Quote ayorsuam 15-12-2017 04:55 PM
Semalam post dia ni kluar kat Explore. I really tried to read, but I don't understand, Coach.
Quote ayorsuam 15-12-2017 04:55 PM
Semalam post dia ni kluar kat Explore. I really tried to read, but I don't understand, Coach.
Quote LavaUollss 15-12-2017 05:21 PM
Gigih nak beli barng online tapi bangang sangat nak buat online banking. Sekarang semua bank dah ada online banking kot. Nak jugak guna mesin cash deposit tu. Lepas tu sibuk nak suruh pulang baki
Quote CiliPadiSedap 15-12-2017 05:31 PM
duit pelanggan tetap hak pelanggan pulangkan je baki.

Quote woobin^^ 15-12-2017 06:40 PM
jap...timeline macam xkena je
ke aku yang reti baca
yg pos sedekah tu 7 days ago, yg pos contact castemer tu 1 day ago?
so dah kena kecam baru nak contact castemer ke?
macam ssh je nak percaya yg dia rajin contact each n everyone yg ada belen sen2 tu utk inform..
ramai sgt ke staf dia
ko nak sedekah... sedekah duit ko sendiri la
Quote missyL 16-12-2017 12:03 AM
woobin^^ replied at 15-12-2017 06:40 PM
jap...timeline macam xkena je
ke aku yang reti baca
yg pos sedekah tu 7 days ago, yg pos contact c ...

btol3
what do u expect
couple paling propa
Quote mirandanicky1 16-12-2017 12:54 AM
Dia ni blaja ilmu bisnes dr abe jat dia ke hihihu
Quote armin 16-12-2017 01:27 AM
Motif jual online ada sen2?? Dah tau malas ulang baki genap kan la
Quote yangsemb 16-12-2017 06:40 AM
Mmmm...kalau pelanggan bersetuju dulu, ok laaa
Quote aleesyasofia 16-12-2017 08:08 AM
kalo trjumpa duit dan xde spe yg tuntut boleh la sdekahkan bg pihak pmilik duit yg tak diketahui tue..
tp kalo duit baki sah2 la tau spe pmiliknya.. kne la tnye pmiliknya dlu..
Quote renko 16-12-2017 09:21 AM
ahhh netizen pun mengada2 pulak menyokong
sebab selit konon sedekah ke masjid
terus kata bagus la suh halal la
melayu hati busuk la ape la
senang je
buat ape2 pastu gunakan isu agama
setel
Quote tom2 16-12-2017 12:26 PM
Itu duit orang bukan duit ko yang nak disedekahkan. Suka suki ko je coach hai
Quote MeghanK 16-12-2017 12:35 PM
motip dia bahasakan diri dia coach cringe
Quote MeghanK 16-12-2017 12:37 PM
btw, haritu tengok video dia ngan sajat kat airport..sejenis patah jugak ye coach yin ni..patut la jadi ngan sajat tu
Quote NadineNajmie 16-12-2017 01:12 PM
Mulianya hati abam kunyin.. Tapi first post tu nampak sangat kunyin tak tanya setiap pemilik duit baki. Propa much!
Quote SummerAutumn 16-12-2017 01:14 PM
comment on point
Quote Zeatyisaac 16-12-2017 02:12 PM
Amal jariah pun tengok oranglah. Bf sajat.... kot.
Quote Burong_Hantuk 17-12-2017 01:44 AM
coach yin nih punya persamaan dengan patah
Quote MissVixen 17-12-2017 03:15 AM
Bf sajat....nak harap apa. Tak boleh pakai. Sape la yang pakai servis atau brli produk dia.

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055854s Gzip On
To Top