Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Video Tular: Lelaki Curi Beg, Lompat Wanita Sujud Ketika Solat

15-12-2017 12:20 PM |Dilihat:3112| Komen: 43
Seorang lelaki dari Pasir Mas tergamak melompat di atas jemaah wanita yang bersujud ketika solat Subuh untuk mencuri. 

Suspek dilihat melompat di saf kedua sebelum mencuri dompet serta telefon bimbit milik seorang wanita berusia 60-an.

Berita Harian melaporkan, Bendahari Masjid Kasar di sini, berkata CCTV menunjukkan suspek berada di ruang solat lelaki sebelum menuju ke ruang wanita apabila jemaah lelaki mula bersolat.

Berdasarkan rakaman, lelaki yang tidak dikenali pada mulanya nampak seperti bersiap-siap untuk solat Subuh bersama jemaah lain, namun dipercayai pada rakaat pertama dia memasuki ke tempat wanita, kata Said Kamaruzaman.

Rakaman tersebut tular selepas ia dimuat naik di media sosial oleh salah seorang ahli jawatankuasa (AJK) masjid. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
6
Terkejut
4
Sedih
4
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 43
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote pooh~key 19-12-2017 11:24 AM
Jorja replied at 17-12-2017 11:45 PM
Orang berpagi pagi buat kerja berfaedah..dia p mencuri.

Entah la sisssss..... kalau akak jadi allah, dah lama akak petirkan aja itu time juaa, sissss..... kau apa hal nak buat onar kat rumah aku? Kata akak, sister oiiii.....

Lain-lain Komen

Quote myakayina 15-12-2017 01:56 PM
sialnya perangai..
Quote krustykrab 15-12-2017 02:10 PM
wah sempat ko langkah 2 saf utk mencuri je...entah2 dlm bag makcik tu cuma ada mekap die je
Quote Artemesiaa 15-12-2017 02:15 PM
Dah banyak kali kejadian lebih kurang macam ni terjadi sebab tu ada eloknya jemaah tak bawa barang berharga kalau nak gi solat
Quote brownstone 15-12-2017 02:36 PM
Allah dan CCTV melihat
Quote saladin780 15-12-2017 02:37 PM
sialnya prangai..dalam surau pun jadik
Quote Bedah.Cun 15-12-2017 02:45 PM
Letak kepala babi dalam beg tu lain kali
Quote SWORKS27 15-12-2017 02:54 PM
dia punya jurus kangkangan tahap dewa siguntang...siallll ah
Quote Greenbutterfly 15-12-2017 03:04 PM
Sial btl..lainkali kalo ye pon nk mencuri pegila masuk disco/kelab dangdut curi beg acik2 kt sana
Quote vanillaninja 15-12-2017 03:37 PM
Lebih afdal kalau si pencuri yang sanggup melangkah orang tengah sujud ni dilanggar lori sejurus keluar dari masjid.
Quote samasam90 15-12-2017 03:47 PM
feeling saute arabesque.. harap tak lepas la yer.. semoat dibedal berjemaah
Quote PEPPERMAN 15-12-2017 03:47 PM
Ada 1 lg video pencuri siap bertelekung sorang diri di saf belakang.  
Kemudian melari diri drngan myvi putih.  Kurang pasti di mana berlaku.
Quote OmJualGas 15-12-2017 03:47 PM
Lompat2 macam ninja daaaa....
Quote plentyofmoney 15-12-2017 03:53 PM
ni video lama daaaa,  zaman mahatir masih jadi pm ni





Quote krustykrab 15-12-2017 04:23 PM
Thief in mosque jumps over a praying woman and escapes with purse and phone
New Straits Times Attirmidzie Rahman,New Straits Times 1 hour 52 minutes ago

   

PASIR MAS: A man leapt over a woman performing her Subuh prayers in the Kasar Mosque here yesterday and fled with a purse containing RM60 and a mobile phone.

In the incident which occurred at 5.55am, the man jumped over the woman who was praying in the second row of the congregation before taking a purse and mobile phone located in the front row which belonged to another woman in her 60s.

The mosques treasurer Said Kamaruzaman said the crime was seen via closed circuit television (CCTV) and it looked like the suspect had planned it beforehand because he was initially in the mens section of the mosque.

He said as soon as the congregational prayer started, the man went to the womens praying section before escaping with the items.

From the footage, the unknown man appeared to be preparing for Subuh prayers with the rest of the congregation but during the first rakaat, he entered the womens section, he said today.

An incident such as this rarely occurred, he said, although there had been cases of a stolen motorcycle and car in the vicinity of the mosque which was also caught by the CCTV.
Quote Burong_Hantuk 15-12-2017 04:52 PM
busuk betol perangai.pencopet
Quote debab76 15-12-2017 05:15 PM
nakharom!! ni kalau dlm cerita tanah kubur konpem dpt cash mulut herot berot terus!
Quote gigahertz 15-12-2017 05:42 PM
Artemesiaa replied at 15-12-2017 06:15 AM
Dah banyak kali kejadian lebih kurang macam ni terjadi sebab tu ada eloknya jemaah tak bawa barang b ...

aku rasa budak yang curi tu atheist la
Quote AkuMark 15-12-2017 05:52 PM
Td pon ada tgk 1 vid curi dlm masjid jgk.. siap pakai telekung solat sm dgn jemaah lain...rupe2nya jejans ingt kan pompuan ada motif mencuri mcm ni jgk la...apa dah jd dgn pemuda zaman sekarang
Quote ninja boy 15-12-2017 06:50 PM
Oo musuh Islam adalah org tempatan, bukan Israel yahudi, asal keluar rumah aja perompak2 perogol2 pembunuh2 standby, bukan yahudi Israel amereka

Lihat semua komen(43)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090361s Gzip On
To Top