Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Disney Beli Fox Dengan RM214 Bilion

15-12-2017 10:51 AM |Dilihat:2099| Komen: 55
Walt Disney semakin melebarkan sayapnya apabila bersetuju membeli aset utama filem dan televisyen 21st Century Fox milik Rupert Murdoch dengan harga AS$52.4 bilion atau bersamaan RM214 bilion. 

Ia dikatakan bagi menghadapi saingan daripada syarikat hiburan internet termasuklah Netflix. 

Dengan itu, Disney secara tidak langsung memiliki sejumlah filem Hollywood terbitan Fox seperti X-Men, Avatar, the Simpson serta FX Networks dan National Geographic. 

Murdoch, 86 dan dua anak lelakinya dilaporkan akan memfokus kepada media lain dalam kumpulan mereka termasuk rangkaian penyiaran Fox, Fox News Channel dan saluran sukan. 

Disney Beli Fox Dengan RM214 Bilion
Dikatakan Disney membeli arkib filem Fox kerana mahu menghadapi pesaing seperti Netflix dan juga Amazon, serta media sosial lain termasuk Facebook dan Apple yang menawarkan servis streaming. 

Kini Disney turut bersedia melancarkan perkhidmatan streaming mereka. 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 55
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sherry70 25-12-2017 08:32 AM
TuntungReturn replied at 15-12-2017 11:50 AM
disney ni bukan yahudi punya?

in  genaral mostly film production , director, actor actress banyak org dia... pernah deal bisness dgn bangsa dia, sama2 tau our faith tapi ok deal mcm biasa

Lain-lain Komen

Quote Jorja 15-12-2017 10:57 AM
Grew up with Disney
Quote scorpionkiki 15-12-2017 11:24 AM
Netflix mmg best...dari ambik astro...baik beli android tv blh letak segala film streaming  esp Netflix
Quote alesandra 15-12-2017 11:29 AM
scorpionkiki replied at 15-12-2017 11:24 AM
Netflix mmg best...dari ambik astro...baik beli android tv blh letak segala film streaming  esp Netf ...

org ambik astro sbb sport .kalau takat nak tgk filem mmg rugi.murdoch neh pun dia jual entertaiment..sbb nak concentrate sport channel
Quote edee_91 15-12-2017 11:32 AM
janganlah cerita xmen tu jadi kebudak-budakan yeeee..... abg tak rela.
Quote noell 15-12-2017 11:35 AM
edee_91 replied at 15-12-2017 11:32 AM
janganlah cerita xmen tu jadi kebudak-budakan yeeee..... abg tak rela.

hello sis disney jugak sudah beli semua hak starwars franchise esok you tengok donald duck jadi jedi ok?
Quote noell 15-12-2017 11:36 AM
scorpionkiki replied at 15-12-2017 11:24 AM
Netflix mmg best...dari ambik astro...baik beli android tv blh letak segala film streaming  esp Netf ...

weyyy netflix nih ada censor dak??kang aku subscribe tgk softporn plak jenuh nak cover dgn bebudak
Quote edee_91 15-12-2017 11:37 AM
noell replied at 15-12-2017 11:35 AM
hello sis disney jugak sudah beli semua hak starwars franchise esok you tengok donald duck jadi je ...

oh my.... sambil menghayunkan pedang kaler pink beliau...
Quote rainbowrainz 15-12-2017 11:38 AM
mudanye tp umur da 86..amaze
Quote Artemesiaa 15-12-2017 11:49 AM
Ramai geng marvel comic sentap bila dengar berita ni takut superheros theols jadi funny cartoon hilang gagahnya
Quote TuntungReturn 15-12-2017 11:50 AM
disney ni bukan yahudi punya?
Quote scorpionkiki 15-12-2017 02:39 PM
noell replied at 15-12-2017 11:36 AM
weyyy netflix nih ada censor dak??kang aku subscribe tgk softporn plak jenuh nak cover dgn be ...

ada gak sikit sikit..yg tajuk ada perkataan grey tu. Aku dok tengok marvel saja buat masa ni...yg best tu dari satu episod ke seterusnya tu dia otomatik...kita tak payah tekan apa apa...mmg keras atas sofa jadi...our bum pun getting bigger. Beratus movie dan series kat situ. Kalau testing masuk kat hphone dulu. Fist month free. Aku ambik yg rm 32 yg blh tengok setakat 2 skrin hd serentak. Yg bukan hd murah lagi..
Quote ninja boy 15-12-2017 03:08 PM
Intro movie fox 21 century itu akan dibubar ka, clasic muziknya
Quote ninja boy 15-12-2017 03:08 PM
Intro movie fox 21 century itu akan dibubar ka, clasic muziknya
Quote vanillaninja 15-12-2017 03:11 PM
noell replied at 15-12-2017 03:36 AM
weyyy netflix nih ada censor dak??kang aku subscribe tgk softporn plak jenuh nak cover dgn be ...

Netflix tak censored.
Quote hayrin86 15-12-2017 04:41 PM
alesandra replied at 15-12-2017 11:29 AM
org ambik astro sbb sport .kalau takat nak tgk filem mmg rugi.murdoch neh pun dia jual entertaimen ...

Betul.. Bab Piala Dunia sejak 2006 lagi saluran bukan berbayar macam RTM dan MPB dah takleh harap lagi.. Sebab tahun depan ada Piala Dunia ke-21 Rusia 2018..

saksikan piala dunia ke-21 hanya di astro.png
Quote sepiITUindah 15-12-2017 05:30 PM
tertiba jer murdoch jual fox
cam dah tau jerr
Quote Burong_Hantuk 15-12-2017 05:32 PM
wah tahniah lah
Quote noell 15-12-2017 05:48 PM

ok i scrap the idea tq sis

Quote ultra78 15-12-2017 05:55 PM
Disney tak nak beli Media Prima?

Lihat semua komen(55)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097099s Gzip On
To Top