Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Merajuk Dengan Keluarga, Merempat Duduk Hutan Selama 32 Tahun

13-12-2017 05:03 PM |Dilihat:3500| Komen: 39
Merajuk dengan keluarga, sampai sanggup duduk sendirian di dalam hutan.

Detik News melaporkan, Mbah Panidin yang berusia 73 tahun tinggal menjalani kehidupan daif dalam sebuah pondok kecil yang serba kekurangan.

Sudah 32 tahun bersendiri di dalam hutan, kehidupannya boleh diibaratkan seperti hidup di dalam reban ayam.

Foto: Detik News
Walau bagaimanapun nasibnya terbela baru-baru ini selepas menerima kunjungan dari sekumpulan anggota Polis Bojonegoro.

Rombongan yang diketuai oleh Asiston Komisioner Aristianto itu menyumbangkan keperluan asas termasuk pakaian kepadanya.


Foto: Detik News
Tambah sumber lagi, Mbah Panidin mengasingkan diri di hutan sejak 1985 kerana kecewa dengan sikap ahli keluarganya.

Sejak insiden pergaduhannya dengan keluarga, dia merajuk dan mengambil keputusan untuk menjauhkan diri selama-lamanya dari darah daging sendiri. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 39
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote rogayahtop 17-2-2018 07:01 PM
back to nature.  bagus pakcik ni.  lagi elok kalau bercucuk tanam sekali kat hutan tu.  ala2 off the grid gitu.

Lain-lain Komen

Quote Modngengade 13-12-2017 05:05 PM
tak perlah mbah, janji kau jgn dtg ke malaysia udah yer
Quote harrypoter 13-12-2017 05:09 PM
giler la,tapi nampak sihat la
Quote kakilicious 13-12-2017 05:09 PM
Modngengade replied at 13-12-2017 05:05 PM
tak perlah mbah, janji kau jgn dtg ke malaysia udah yer

HAHAHAHA ini lawak
Quote Bedah.Cun 13-12-2017 05:42 PM
Contohilah mbah ini, merempat di hutan bukannya merempat macam babhu @cuanto

@dodifarid @EJALTI @kentel @mizzmimi
Quote Vokuro 13-12-2017 05:49 PM
bimbo nya kau dek
Quote prettyuglybabe 13-12-2017 06:01 PM
biar la dia.. janji tak menyusahkan orang..
elok cukup makan pakai..
siap ada besen botol mineral bersepah tu..
Quote samasam90 13-12-2017 07:39 PM
prettyuglybabe replied at 13-12-2017 10:01 AM
biar la dia.. janji tak menyusahkan orang..
elok cukup makan pakai..
siap ada besen botol mineral  ...

tu dia punya mesej tersirat. duduk hutan pun mampu minum mineral water. daripada kome minum air paip. cenggituh
Quote CiliPadiSedap 13-12-2017 08:15 PM
bahaya gangguan emosi 32 tahun bazir masa duduk di hutan. nanti mati dipersoalkan masa digunakan untuk apa?

Quote damian_lee 13-12-2017 08:19 PM
Aku dulu suka masuk keluar hutan
Jangan supprose yach
Ada yg tinggal dalam hutan lari dari along
....
Quote jazaa100 13-12-2017 08:24 PM
Modngengade replied at 13-12-2017 05:05 PM
tak perlah mbah, janji kau jgn dtg ke malaysia udah yer

Ha...ha....betul sgt tu....

Jgn menyemak kat sini kan....kat sini dah cukup sesak dgn bangsa trisna ni.....
Quote jazaa100 13-12-2017 08:26 PM
damian_lee replied at 13-12-2017 08:19 PM
Aku dulu suka masuk keluar hutan
Jangan supprose yach
Ada yg tinggal dalam hutan lari dari along

Iya ke?.....

Tu yg along x dpt cari, dok simbah cat kat rumah mak bapak dorang kannn....
Quote naina 13-12-2017 08:30 PM
damian_lee replied at 13-12-2017 08:19 PM
Aku dulu suka masuk keluar hutan
Jangan supprose yach
Ada yg tinggal dalam hutan lari dari along

Maksud u memang ada yang duduk hutan sebab lari dari along ke?

I rindu dengan hutan.. Dulu2 pernah la juga sertai wataniah duk hutan dua minggu cmtu.. Skng nk pg hiking pon tak boleh lg.
Quote tembikai 13-12-2017 08:39 PM
dah kenapa lama sgt merajuk nya....

awat la family tak dtg pujuk
Quote EJALTI 13-12-2017 09:04 PM
Bedah.Cun replied at 13-12-2017 09:42 AM
Contohilah mbah ini, merempat di hutan bukannya merempat macam babhu @cuanto

@dodifarid @EJALTI  ...


Kehkehkeh...
Ok la tuh....janji indon palat jongos tak jadi pendatang haram kat Malaysia.

Tapi indon palat jongos manuskrip kuno pendatang haram kat Malaysia suka sembunyi dalam hutan. Dah serupa macam babi hutan plak.

Kehkehkehkeh...

Quote MyNameIsIris 13-12-2017 10:05 PM
CiliPadiSedap replied at 13-12-2017 08:15 PM
bahaya gangguan emosi 32 tahun bazir masa duduk di hutan. nanti mati dipersoalkan masa digunakan unt ...

Kalau dia guna untuk mengingati Allah sepanjang masa?
Quote CiliPadiSedap 13-12-2017 10:23 PM
MyNameIsIris replied at 13-12-2017 10:05 PM
Kalau dia guna untuk mengingati Allah sepanjang masa?

Ada pro and cons.

Siapa role model terbaik manusia? rasulullah s.a.w. peniaga, ketua keluarga, pendakwah, panglima perang, imam solat. Sebaiknya ikut cara rasulullah s.a.w mengamal  melalui cabaran kehidupan baginda.

Xsalah ibadah, mungkin ada berpandangan berkhalwat atau hidup menyendiri ibadah terbaik, cuma bagi akak kita hidup ada amanah yang di pikul, jadi seimbangkan urusan dunia dan urusan akhirat.Allah syg suka org islam yang kuat.

Mencari rezeki halal ibadah, mencari ilmu ibadah, solat ibadah, buat baik kat keluarga ibadah. Org islam buat apa saja yang tak langgar hukum  niat kerana Allah dikira ibadah.
Quote CiliPadiSedap 13-12-2017 10:24 PM
naina replied at 13-12-2017 08:30 PM
Maksud u memang ada yang duduk hutan sebab lari dari along ke?

I rindu dengan hutan.. Dulu2 pe ...

Ada sis sbb kena ugut bunuh.
Quote Decaffeinated 13-12-2017 10:47 PM
dekat Ampang pun ada hutan.... 15 minit ja dari KLCC....

Quote PongKang 13-12-2017 11:22 PM
damian_lee replied at 13-12-2017 08:19 PM
Aku dulu suka masuk keluar hutan
Jangan supprose yach
Ada yg tinggal dalam hutan lari dari along

kira happening gak dlm hutan gitu.. ada pati yg dtg MY, ada yg lari dr along, ada penagih, ada pasangan nk buat ngesek, etc

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105178s Gzip On
To Top