Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Fathia, Dira Berbalas 'Tembakan' Pula Dah

Oleh: Ain|8-12-2017 09:30 AM |Dilihat:2668| Komen: 28
Wah, berbalas-balas sindiran nampaknya dua selebriti ini. Siapa sahaja tak sentap apabila nama dipetik dan dikritik di hadapan khalayak. Pasti memalukan!

Mungkin itu apa yang dirasakan aktres Fathia Latiff apabila Exco Pergerakan Puteri UMNO dan pelakon Dira atau nama sebenarnya Khaidhirah Abu Zahar menyindirnya secara terbuka ketika berbahas pada Perhimpunan Agung tahunan sayap pergerakan itu di Pusat Dagangan Dunia Putra, kelmarin.


Foto: IG Fathia Latiff

Enggan berdiam diri, Fathia tampil membalas sindiran berkenaan menerusi laman Twitternya.

"Dira ada hak untuk bersuara, begitu juga saya. Apa yang pasti, saya mempertahankan apa yang saya suarakan tanpa rasa takut dan ia bukan disebabkan tekanan daripada mana-mana pihak," tulisnya.



Berdasarkan ruangan komen yang dibanjiri respon netizen, ramai yang berpihak padanya kali ini.

"Dira petik nama sampai burukkan nama dia (Fathia) depan orang ramai sampai bersorak sakan. Aku rasa itu lagi teruk," tulis netizen.






Sementara itu, Dira menerusi kemas kini terbarunya di laman Twitter menyatakan tindakannya menyindir aktres terbabit adalah demi kepentingan Orang Melayu.


Foto: Twitter

Ayo, macam-macamlah mereka ni. Jadikan pentas politik untuk berdrama pula. Apa nak jadi ni? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Jorja 15-12-2017 10:44 AM
Euw banyak kali dah kena pelawa kena suruh masuk jadi puteri syukur tak ikut Apa guna dapat melobi projek..dapat status jutawan..dapat drive superking kalau atas tiket politik aja. Tak heran.

Lain-lain Komen

Quote AbukRokok 8-12-2017 12:05 PM
melayu sake?
what melayu sake

its Bugis Sake

Melayu what? who r yus?
Quote haryatie 8-12-2017 12:08 PM
Sementara itu, Dira menerusi kemas kini terbarunya di laman Twitter menyatakan tindakannya menyindir aktres terbabit adalah demi kepentingan Orang Melayu.


iya lahh sgttttttttttt...
Quote vanillaninja 8-12-2017 12:15 PM
I speak to Puteri for Melayu sake


What did I just read? Dira, do you mind to elaborate?
Quote prettyuglybabe 8-12-2017 12:31 PM
kepentingan melayu pala hotak kao dira..
sudah.. pi minum clorox sana..
Quote mizkajura 8-12-2017 12:39 PM
Dora boooo{:nose
Quote Teru2Bozu 8-12-2017 12:41 PM
melayu sake?
Quote BilaBellaPanaz 8-12-2017 12:57 PM
I am melayu and NO you do not speak on my behalf Doraemon...

And suddenly fatiya jadi bijak.. hahaha
Quote its_u 8-12-2017 01:20 PM
jangan lah petik2 nama sesiapa..banyak lagi contoh2 lain yg dia bole up dlm speech dia..x perlu nk menyalak jerit2 petik nama bagai
Quote Bangku 8-12-2017 01:32 PM
Belum layak lagi bercakap kat Pau tuu...otak kosong..Isi pun takde..malu laa...macam Mak jemah n the gang sembang bawah pokok jambu air je..kesian puak2 tu dapat wakil camni..
Quote akik 8-12-2017 02:50 PM
BilaBellaPanaz replied at 8-12-2017 12:57 PM
I am melayu and NO you do not speak on my behalf Doraemon...

And suddenly fatiya jadi bijak.. hah ...

tengah sober kot. but yea, macam smart pula tiba2 tweet dia tu
Quote chaotic_soul 8-12-2017 02:55 PM
dia beranak dalam family dh kaya boleh la nak cakap apa pun. yg sengsara rakyat ni mengemis di negara sendiri
Quote milanhawkin 8-12-2017 03:33 PM
kepentingan orang melayu?
Quote leylapple 8-12-2017 03:39 PM
dira tu melayu ker?

doesnt look like one...

or for the sake of her own?

dah suam2 kuku dalam industry skrg nak up dalam politic?

dia dgn jamal sama sahaja.. blh buat satu filem or duet lagu mcm sajat vs alif
Quote idakamaruddin 8-12-2017 03:44 PM
anne ngasri pny baju masa PAU tu cantik plak

ada sulam2 kt tangan

n tudung bawal dia pakai nampk dia suci murni even dia adalah puteri umno

ok done off topik

Quote mommymonster82 8-12-2017 03:54 PM
Ok je jawapan fathia..go tia go
Quote pakwetizzaqyah 8-12-2017 04:14 PM
pegi mampos dua2.... yang penting dua2 belum tentu khatam makroekonomi tingkatan 6... hahahahahahha
Quote samasam90 8-12-2017 09:30 PM
kepentingan melayu? apa kepentingan melayu? berdiam diri apabila ditindas.? eh kau gi mamposs lah dira..
Quote cHimo 8-12-2017 09:33 PM
Sikit2 main sentimen bangsa.. sikit2 perkudakan Melayu... deyyyyy kau fikir Melayu lemah sangat kaaa?
Quote kimchipedas 9-12-2017 01:50 AM
For melayu sake...

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046690s Gzip On
To Top