Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kalau Brek Mengejut, Ke Mana Bayi Tu Akan Pergi?

Oleh: Ain|7-12-2017 05:34 PM |Dilihat:3057| Komen: 87
"Hei! Tak sayang anak ke tu kak? Kereta mahal, takkan kerusi bayi (baby car seat) tak mampu beli?"

Ha, kan dah kena kecam dengan netizen. Mana taknya, kereta mahal-mahal boleh dibeli, tetapi kerusi bayi digantikan dengan raga. Dah jadi netizen pula tolong risaukan keselamatan anak.



Seorang ibu baru-baru ini berkongsi menerusi laman Facebook (FB) Kelab Soal Jawab Ibu & Bakal Ibu Comel mengenai 'kreativitinya' menggantikan kerusi bayi dengan sebuah bakul.



Okey, dia boleh kata agak membazir kalau nak beli kerusi bayi tu. Anak tu kak oii! Keselamatan anak lebih penting dari berjimat. Nak berjimat pun agak-agak la.

Dia juga sempat berpesan supaya jangan mengecam tindakannya itu, namun netizen peduli apa kan? Memang sengaja mengundang kecaman netizen sajalah.

"Kete CRZ tu kak oiii.. car seat yang asas tu tak sampai RM150 pun.

"Pakai kereta mahal. Acah je tu nak tunjuk tak mampu. Ke, nak kasi tular?"
komen netizen.


Foto: FB Kelab Soal Jawab Ibu & Bakal Ibu Comel

Untuk berjalan dekat-dekat, bolehlah kak. Bahaya betul bakul plastik macam tu, buatnya brek mengejut tak ke naya nanti? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 87
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Felycya 12-12-2017 09:13 AM
Sudah tentu ke syurga..

Bayi tak bersalah...

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 7-12-2017 05:43 PM
mak bapak bodoh cenggitu la..
senang pulak tu nak membiak macam tikus..
mati satu anak, esok-esok dapat anak lain ganti..
semoga keturunan mereka mandul tak membiak..
Quote idakamaruddin 7-12-2017 05:46 PM
ok nak gelak wey

kete apa pmpn ni pakai?
Quote myakayina 7-12-2017 05:51 PM
mmg tak syg nyawa anak... carseat for baby ada je yg affordable skrg ni.. klu dah x nak beranak lagi boleh je bagi adik beradik pakai utk anak dorg pulak or jual preloved..
Quote barfi 7-12-2017 05:52 PM
Baguslah ada thread ttg carseat ni. Baby iols dah 51hari. Setakat ni belum cuba lagi letak dia dalam carseat. Sebab belum keluar sangat lagi kan.

Tapi kan, agaknya kalau letak baby ni dalam carseat, nnt dia melalak kat situ macammana ya.. any moms yg ada tips?
Quote prettyuglybabe 7-12-2017 05:54 PM
barfi replied at 7-12-2017 05:52 PM
Baguslah ada thread ttg carseat ni. Baby iols dah 51hari. Setakat ni belum cuba lagi letak dia dalam ...

train dulu kat rumah.. biar dia selesa dalam tu..
Quote Jorja 7-12-2017 05:59 PM
Baca baca komen tadi betul ke tu Interior honda crv? org malaya memang suka drive brand Honda kan.. yg dtg sabah kerja kt tmpat I ni semua drive honda {:smile
Quote NyuNyu 7-12-2017 06:01 PM
Keta punya mahai ,carseat pun kudakut  nak beli.. Hanat punya mak
Quote pearl.silver 7-12-2017 06:41 PM
Post ni la i ckp aritu..
Interior kereta mcm mhl
Tp xmampu bli baby car seat..
Sian kt dia kn..
Quote sabar_sabariah 7-12-2017 06:47 PM
speechless!
bangga dia ek bagi idea cenggini?
Quote Cyempaka 7-12-2017 06:52 PM
Dgn anak sendiri pun berkira. Esok dah tua xlarat jalan anak beli kete sorong tolak smbl up status - hai semua bkn apa kalo beli kerusi roda nanti mati membazir pulak
Quote CiliPadiSedap 7-12-2017 07:54 PM
barfi replied at 7-12-2017 05:52 PM
Baguslah ada thread ttg carseat ni. Baby iols dah 51hari. Setakat ni belum cuba lagi letak dia dalam ...

jangan keluar rumah dik sapu pilis kt dahi
Quote aHoi83 7-12-2017 08:43 PM
barfi replied at 7-12-2017 05:52 PM
Baguslah ada thread ttg carseat ni. Baby iols dah 51hari. Setakat ni belum cuba lagi letak dia dalam ...

I start bg anak duduk car seat seawal abis pantang sbb nak blk ke rumah suami. Letak dlm car seat je ke semua baby i tido je sbb cushion car seat tu seolah2 memeluk baby. Nanges bila time nak susu je. Then berenti n susu kan.

Kalau drive sorang baby nanges benti jela memana petrol pump terdekat. Ohh lupa i tak ajar baby i tido dlm buaian mgkin salah satu sbb baby i senang terima car seat.
Quote L_Z 7-12-2017 08:55 PM
Tepikal mak pak bodoh 7 keturunan..
Mati sorang anak tu...kankang buat sorang lagi anak.,.
Quote mintu 7-12-2017 09:19 PM
barfi replied at 7-12-2017 05:52 PM
Baguslah ada thread ttg carseat ni. Baby iols dah 51hari. Setakat ni belum cuba lagi letak dia dalam ...

tahan telinga saja uols.. tepuk2 je.. nyanyi2 ke.. lama2 dia diam la tu.. kalau dia ngs je asyik nk dukung,  mmg alamat smpi ke besar la gitu.. iols ckp bdasarkan pengalaman
Quote mommymonster82 7-12-2017 09:21 PM
Bangga pulak tu bercerita..mcm bijak..
Quote jazaa100 7-12-2017 10:09 PM
Cyempaka replied at 7-12-2017 06:52 PM
Dgn anak sendiri pun berkira. Esok dah tua xlarat jalan anak beli kete sorong tolak smbl up status - ...

Dah tentu akn mati kannn....
Quote jazaa100 7-12-2017 10:11 PM
mommymonster82 replied at 7-12-2017 09:21 PM
Bangga pulak tu bercerita..mcm bijak..

Dlm group DIY kot....
Kat situ mcm mcm pesen....
Quote mommymonster82 7-12-2017 10:25 PM
jazaa100 replied at 7-12-2017 10:11 PM
Dlm group DIY kot....
Kat situ mcm mcm pesen....

Dia igt fungsi carseat tu utk apa?
Sekadar letak budak?
Ni klu beli pon silap2 dia x buckle betul2..
Quote wafeloren 7-12-2017 11:00 PM
Kalau nk buat bende2 bodoh ni xpayah la upload kat socmed kak oi.. Aku pon beli seklai je car seat tu pon aku jarang pakai. Letak anak baring kat belakang seat je sbb mase tu pakai kete kancil. Smpai anak aku da besar pun pangku je.Tapi tak la aku menidakkan kepentingannya.

Lihat semua komen(87)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044296s Gzip On
To Top