Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Sendiri Cari Penyakit, Model Cantik Hampir Buta Kekal!

7-12-2017 05:47 PM|Oleh: Norlili | Dilihat: 1649| Komen: 18

Foto: FB Catt Gallinger

Aduh, ngerinya rasa! Caitlin Gallinger, model dari Kanada berusia 24 tahun ini menanggung derita apabila hampir buta kekal akibat melukis tatu di dalam mata. 

Gila! Yang gatal lukis tatu dalam mata kenapa, kan? Sendiri mendapatlah.

Menurutnya, matanya mula membengkak dan mengeluarkan cecair berwarna ungu akibat dakwat tatu yang berlebihan dan tidak dicairkan dengan baik menyebabkan ia bergentel di dalam mata.




Oww, tengok gambar tu pun dah seriau!

"Tujuan aku berkongsi adalah sebagai peringatan kepada semua untuk buat kajian terlebih dahulu dan risiko yang bakal dialami" katanya. 

Memetik Laporan American Journal of Ophthalmology, kesan jangka pendek prosedur ini boleh menyebabkan buta seumur hidup dan kerosakan kekal pada mata. 





Caitlin kini sedang menjalani rawatan matanya. Inilah yang dikatakan tiada penyakit, cari penyakit. Tak pasal-pasal! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 18
Komen

Previous : Stres Dengan Berat Badan? Jom Kurus Dengan Daun Pandan!

Next       : Ramai Tak Tahu Di Sebalik 'Glamour', Ratu Cantik Pun Ada Lelaki Pujaan...

Komen Terbaru

Quote yangsemb 11-12-2017 05:24 PM
MAIgad...so silly

Lain-lain Komen

Quote amyza 7-12-2017 09:15 PM
Nak buang tahi lalat area mata pun sakit...ni lukis dalam mata lagi.
Nekad betul dannnn bodoh nye!!
Quote insulin 7-12-2017 09:52 PM
Ermmm. Menakutkan. Sanggup dia buat tatu di tempat sensitif tu.
Quote Catpaw 7-12-2017 10:13 PM
Mata punyalah cantik ditatukan  {:laugh  mencari kelainan ke {:dot
Quote Catpaw 7-12-2017 10:15 PM
Konpius pulak tengok gambar kejap kiri kejap kanan mata tu. Selpie n orang ambilkan kot
Quote HannahMontana 7-12-2017 10:44 PM
bodoh sangat
Quote beautifulliar 7-12-2017 10:54 PM
Bodohhhnyee mata tu pnya la sensitif lg nk di buat gitu
Quote pakwetizzaqyah 8-12-2017 08:52 AM
mengikut kajian sains di mesir dan ethiopia serta bostwana orang yang suka bertatu kebanyakannya tak cerdik sungguhpun tak mentally handicap...hurmmm
Quote Ratutulip 8-12-2017 09:29 AM
hurmmm punya byk tempt lain mata jugak ko nk cacah tatu
Quote gdspls 8-12-2017 10:13 AM
tak cerdik nya..
Quote Artemesiaa 8-12-2017 11:16 AM
Tindak paling tak bijak pasti menyesal tak sudah
Quote L_Z 8-12-2017 11:47 AM
Org canada makin bodoh..selekeh...low class..totok kampong style...
Quote ckenj 8-12-2017 11:50 AM
Pelik2 org skrg ni...
Quote haryatie 8-12-2017 12:06 PM
bodoh ya amat...
malas nak kesiannnn
Quote zorrro_03 8-12-2017 02:40 PM
QC pun ada kes mcm ni ye?   Ingat kan anak buah justin trudo semua cerdik.   Moga cepat sembuh laa ye macit.  Dan lepas ni Jgn gatal nak buat tatoo lagi
Quote pinggan 8-12-2017 03:02 PM
Adoi ngeri. Sendiri cari penyakit. Nasib baik dapat diselamatkan.
Quote VuJiE 9-12-2017 01:20 PM
ooo baru tau ada tatu dalam mata
Quote rosasen 11-12-2017 04:06 PM
sooooo stupid!
Quote yangsemb 11-12-2017 05:24 PM
MAIgad...so silly

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.047553s Gzip On
    To Top