Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

"Spain Dengan Sepanyol Tak Sama Ke?" -Netizen Kutuk Kapsyen Bodoh Aliff Syukri

7-12-2017 12:41 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 7998| Komen: 95

Dulu dikecam gara-gara tak faham Bahasa Inggeris, sekarang Aliff Syukri menjadi bahan kutukan lagi.

Agaknya memang usahawan kosmetik ini sengaja suka mencari perhatian dengan menulis kapsyen yang dianggap bodoh oleh netizen.

Buktinya baru-baru ini dia ada memuat naik satu video di Instagram yang memaklumkan akan berangkat ke tiga buah negara untuk menjalani penggambaran klip video Abang Nak Tegur.


"#abangnaktegur sampai ke 3 negara sekarang kami nak ke spain sepanyol,matrik dan banyak lagi."

Disebabkan itu ramai netizen menjadikannya sebagai bahan lawak. Siap ada yang bertanya di mana letaknya negara Matrik, Spain dan Sepanyol.

Foto: IG Aliff Syukri
Antara komen:

"Betulkan ejaan tu..eja video asyik salah je..anak buah aku 5 tahun pandai mengeja dgn betul..ejaan lain jgn kira lah terabur baq hang..dato ni jutawan tapi sng diperbodohkan. #openyoureyes

"Nak masuk matrik mana xtau"

"Spain - sepanyol sme je"

"Wow dato..mentang2 smlm cakap umur ada tak mcm 18 tahun harini dan2 nak masuk matrik semula..cayalah dato."

Foto: IG Aliff Syukri
Selain itu ramai yang menggesa Aliff Syukri untuk mengambil kelas bagi memantapkan lagi ilmu pengetahuan am dan memperbaiki penguasaan bahasanya.

Alahai Datuk, dah boleh dah dengar apa kata peminat, untuk kebaikan diri sendiri juga kan?-CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 95
Komen

Previous : ‘Your Ass Is So Hot’ - Peminat Nakal Minta Gambar Bogel Uqasha Senrose

Next       : Siapa Vip Yang Merimaskan Fasha Sandha?

Komen Terbaru

Quote biozipstar 13-12-2017 11:13 AM
metrik tangkak

Lain-lain Komen

Quote felinecat 7-12-2017 01:23 PM
matrik ala2 keanu reaves ke
Quote babyleo68 7-12-2017 02:37 PM
Matrik? Ke Madrid, the capital of Spain? {:question
Quote noell 7-12-2017 02:59 PM
nak masuk matrik kena tunggu lepas result spm keluaq la
Quote kibodwatriuh 7-12-2017 03:03 PM
Matrik is Madrid? hamagad gampangnya matador ponen nih.
Quote mizkajura 7-12-2017 03:30 PM
Omg....harta tak  boleh beli ilmu gitu{:nose
Hujung2 bodo gak yg ko sajikan{:teatime
Quote BebeQ 7-12-2017 03:30 PM
Daripada dia buang masa pergi 3 negara semata nak buat video clip, baik dia abiskan masa 2 minggu belajar membaca dan menulis kot.
Quote HS357 7-12-2017 03:32 PM
dah promo lgbt smpai matrikulasi spain sepanyal knape plak dato bodoh?
Quote cmf_premierleag 7-12-2017 03:34 PM
kolej matrikulasi kole pilah
Quote HannahMontana 7-12-2017 03:43 PM
jumpa Cristiano Ronaldo ko tulis pula Kolestrol Nanhado
Quote lotionmilo 7-12-2017 03:47 PM
Kah kah kahhhh

Kau dah kenapaaaa
Quote emelia1509 7-12-2017 03:53 PM
Heols ni sejenis bangang kot..Kata selebriti gitu, sila tambah ilmu..
Dah la berlagak..
Ye la ye la rezki heols ( sebelum meols dikecam acik bawang )
Quote keys 7-12-2017 03:53 PM
Tak dapek nak tolong la kalau diri sendiri pilih tunjukkan kebodohan tanpa ada usaha nak belajar. Kalau dia gugel dulu pun aku leh mahap
Quote BuBuComey 7-12-2017 04:17 PM
Ahahahahhhahahahahahha
Quote dinopower2 7-12-2017 04:18 PM
ni la org kaya paling budus dlm donia
Quote Minami2013 7-12-2017 04:32 PM
BebeQ replied at 7-12-2017 03:30 PM
Daripada dia buang masa pergi 3 negara semata nak buat video clip, baik dia abiskan masa 2 minggu be ...

Dia tak pandai pun byk duit you... mmg study pun jenis slow... die yg mengaku dlm program tv die dulu...rezeki dia still jadi jutawan...
Quote pichee 7-12-2017 04:32 PM
Haha..matrix tu madrid ke...hihi
Quote de_ikea 7-12-2017 04:38 PM
Aduhai.  Moga anak2 tak menurun iq abahnya. Hihihi
Quote watie79 7-12-2017 04:43 PM
mohon dia hire PA yg celik BI utk update segala mala aktiviti dia..ada yg kata dia diklesia, tak jadi lah nak kata bodoh ke dia
Quote borrow 7-12-2017 04:55 PM
Atuk ni dyslexia . ada prob writing/spelling/reading. Anak heols pun sama katanya.

"krumusic sponser vid sampai ke 3negara skrg kami nak ke spain spanyol,matrik dan banyak lagi."

spain spanyol,matrik - Heols x letak "comma" antara spain & spanyol.  Tp letak sebelum Matrik.  Ai think heols nak mention negara spain in malay n english. like Japan Jepun.

So ai think heols nak tulis  Kru music sponsor vid sampai ke 3negara. Skrg kami nak ke Madrid , Spain (sepanyol) dan byk lagi.

sekian my 3cent

Lihat semua komen(95)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050397s Gzip On
To Top