Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Pengasuh Dari Neraka! Anak Asuhan Didera, Siap Jual Barangan Miliknya Di FB

Oleh: Aimi A|7-12-2017 12:32 PM |Dilihat:1622| Komen: 28
Kita selalu digemparkan dengan berita pengasuh mendera anak asuhan mereka. 

Kali ini seorang bayi, Nayel 7 bulan patah lengan didera pengasuh. Di manakah akal fikiran dan perasaan belas kasihan seorang manusia?

Sumber : Shasya Shasya
Apa yang menjengkelkan adalah pengasuh tersebut bersikap endah tak endah dan langsung tidak mengaku kesalahan yang dilakukannya. 

Malah langsung tidak menunjukkan rasa maaf atau kesal. Dia juga mengatakan ibu bayi tersebut cuba menganiayanya dengan membuat laporan polis.

Sumber : Shasya Shasya
Semasa mengambil bayi tersebut, si ibu berasa tidak sedap hati bila melihat anaknya kerap merengek. Tambah lagi bila dia cuba mengangkat lengan anaknya, terus jatuh terkulai.

Ketika melakukan pemeriksaan, doktor menyatakan tangan anaknya patah disebabkan dipijak. Lagi teruk bila membayangkan Nayel dipakaikan baju berlengan panjang.
Sumber : Shasya Shasya
Bagaimana sakitnya Nayel rasa bila disarungkan baju tersebut, sedangkan langannya sudah patah?

Ini bukan kali pertama bayi tersebut didera, pengasuh memberi pelbagai alasan bila ditanya. Lagi naya bila pengasuh terbabit siap menjual barang milik Nayel di Facebook!

Sumber : Shasya Shasya
Sumber : Shasya Shasya
Sumber : Shasya Shasya
Pihak berkuasa patut beri perhatian yang khusus tentang perkara ni. Terlampau banyak kes isu pengasuh melakukan penderaan tapi masih dipandang ringan. Apa tindakan yang patut dibuat bagi pengasuh yang tidak berperikemanusiaan ini? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Meiizu 8-12-2017 05:16 PM
kroit92 replied at 8-12-2017 03:42 AM
aku pun mangsa gak. pengasuh patahkan tangah aku masa umo 2-3 tahun.
psycho punya babysitter.

kesian nya ko

tapi bila tengok gmbr sbelah kiri ko ni klakar


Lain-lain Komen

Quote haliamerah 7-12-2017 02:00 PM
xmalunye kau jual brg baby tu..dan xtakut nye kau mendera anak org...
Quote palmolive 7-12-2017 02:02 PM
aku tunggu jek mak bapak bayi ni dakwa pengasuh ni..
bukti dah ada ...
Quote Artemesiaa 7-12-2017 02:04 PM
Ada baiknya siasat dulu latar belakang pengasuh sebelum hantar kesitu demi mengelakan kejadian sebegini
Quote raihaneem 7-12-2017 02:10 PM
Kejamnya..sakit tu baby tgn patah. Sedihnyaaaa...
Kejammm
Quote lolita737 7-12-2017 02:21 PM
memang xda rasa bersalah yer kau dera anak org?

sampai hati..sekarang mmg byk iklan utk mengasuh budak.. tp kena cari betul2 yg boleh jg dgn penuh kasih sayang..
Quote manehnya 7-12-2017 02:30 PM
apa yg dia buat smpai patah tulang budak tuh
Quote idakamaruddin 7-12-2017 02:34 PM
ya ampunnnn tgk pic wasap tu mcm baik je pengasuh tu

sape la pijak baby tu smpai patah

adoii aku kalau jd parent baby tu mau trauma ni

Quote lil_sparky 7-12-2017 02:34 PM
Kesiannya bby ni..adoii xbole nk bayang mcm mn baby ni dok rasa sakit. Kalau dr pg hantar rumah pengasuh dengan elok..petang masa amkk dh problem..patah tangan..sapa yg suspek utama klo bukan pengasuh???? Dgn ada bukti jual brg baby lg..ish lahh..
Quote prettyuglybabe 7-12-2017 02:43 PM
tangan baby patah dia tak nangis ke?
sekadar merengek? sakit tu kot..
Quote vanillaninja 7-12-2017 02:44 PM
Semoga Atikah Zulkifli ni mendapat balasan setimpal kalau betul sheols yang mendera.

Tak terbayang azab baby ni
Quote chinta89 7-12-2017 03:00 PM
wahhhhhh ko sesedap buat tgn anak org sapa terkulai dang2 tu jgk ko nk mrhkan makpak budak tu balik?

yg ko nk jual brg baby, ko nk explain ape?
Quote Greenbutterfly 7-12-2017 03:05 PM
Lahanat punya pengasuh!
Quote mommymonster82 7-12-2017 05:33 PM
Tp pengasuh kt dia xbuat hbis saper yg buat?
Quote Sazida 7-12-2017 07:58 PM
Mohon parents dia dpt kebenaran utk pijak balik tgn si atikah ni bg patah jugak. Dasar mata duitan
Quote @pplegreen 7-12-2017 09:42 PM
Kesiannyer la baby tu sampai patah tgn mesti baby tu menangis x berhenti kan. Apa la pengasuh ni kalau nk cari duit pon agak2 la sampai ko jual pulak barang baby tu pulak...
Quote Jorja 7-12-2017 10:24 PM
Kasihan ya kalau dah beranak pun tapi kena suruh org lain jaga n belai anak tu gara2 kena kerja bantu suami
Quote HannahMontana 7-12-2017 10:56 PM
mommymonster82 replied at 7-12-2017 05:33 PM
Tp pengasuh kt dia xbuat hbis saper yg buat?

org kalau dah berak tengah jalan xdenya mengaku



Quote HannahMontana 7-12-2017 10:58 PM
tadi aku tengok video cara    mrk ambil kulit buaya utk dijadikan beg utk LV


mrk cucuk batang besu betul2 ke dahi buaya terketar2 kezoliman kesakitan diluar tabii


aku menangis kesedihan


sungguh sial2 mrk yg menjadikan kezoliman adalah business harian ,yg  paling tragis dan sial org sanggup bayar mahal utk dapat beg hasil kesengsaraan haiwan2 tak berdosa.

Takziah.
Quote HannahMontana 7-12-2017 10:58 PM
batang besi***************

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050680s Gzip On
To Top