Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Berkira-Kira Nak Bagi Duit Kat Anak Dan Isteri, Modify Kereta Habis Beribu Takpe Pulak!

Oleh: Whitney|7-12-2017 05:30 PM |Dilihat:1251| Komen: 15
Berkira-kira Nak Bagi Duit Kat Anak dan Isteri, Modify Kereta habis Beribu Takpe Pulak!
Ramai je lelaki yang berkira nak bagi duit pada anak dan isteri. Takut si isteri dan anak boros berbelanja tapi dia modify kereta takpe pula? Macam-macam dunia sekarang ni.

Orang macam tu lebih bangga memandu kereta yang dah di modify berbanding bawa anak isteri yang serabai sebab takde duit nak berhias dan pakai baju cantik-cantik.

Bab modify kereta takpe berhabis beribu malah berjuta sekalipun sebab itu adalah hobinya. Tapi boleh pulak terlupa amanah yang lagi besar yang mana isteri dan anak itulah yang menjadi peneman di dunia, menjaga ketika sakit dan yang sentiasa mendoakan apabila sudah meninggal nanti.

Ramai netizen yang terkesan dengan perkongsian daripada Ahmad Shahir di facebook miliknya. Dia berkongsi kisah tentang Vice Presiden Bank Muamalat yang sangat merendah diri.  
Berkira-kira Nak Bagi Duit Kat Anak dan Isteri, Modify Kereta habis Beribu Takpe Pulak!
RM300 sebulan untuk belanja isteri mana cukup sekarang ni! Lagi-lagi kalau ada anak-anak yang dah sekolah.
Berkira-kira Nak Bagi Duit Kat Anak dan Isteri, Modify Kereta habis Beribu Takpe Pulak!
Sampainya hati...Hari jadi anak dan isteri setahun sekali pun tak bagi hadiah tapi modify kereta tiap-tiap bulan habis beribu. Sedih betul.
Berkira-kira Nak Bagi Duit Kat Anak dan Isteri, Modify Kereta habis Beribu Takpe Pulak!

Berkira-kira Nak Bagi Duit Kat Anak dan Isteri, Modify Kereta habis Beribu Takpe Pulak!

Berkira-kira Nak Bagi Duit Kat Anak dan Isteri, Modify Kereta habis Beribu Takpe Pulak!
Masih nak berkira lagi dengan anak dan isteri? Fikirlah baik-baik ye. Walaupun kita tak nampak pulangan memewahkan anak dan isteri di dunia ni, tapi kat akhirat nanti besar ganjaran yang kita dapat.  - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 15
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote batu kikir 10-12-2017 05:45 PM
Pelik perangai manusia.
Ada orang (tinggi sikit pangkat dari aku).............pakai kereta mewah..........aset lain habuk pun tarak.
Rumahpun sewa lagi..............
Tanah usah ceritalah...........tanah 2 inci tu je yang dia ada.
Apa dia buat dengan duit dia..........selain dari bayar dan maintain keta mewah dia tu?

P/s Kereta..........adalah satu alat untuk move from Point A to Point B. Itu aje. So nak move with style apa jadahnya? Makan berkira, belanja kawan tak pernah (kita belanja nak pulak).

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 7-12-2017 05:48 PM
yang bini-bini pulak guna bakul letak baby pasal tak mampu nak beli carseat..
keperluan anak mintak kat group barang derma..
tapi dok shopping duck bertimbun-timbun
Quote Cari-Zidni 7-12-2017 06:21 PM
prettyuglybabe replied at 7-12-2017 05:48 PM
yang bini-bini pulak guna bakul letak baby pasal tak mampu nak beli carseat..
keperluan anak mintak ...

yeke..barang anak kedekut nk beli..maknya beli duck..iskh..
Quote helicornia 7-12-2017 07:20 PM
another kak senah's story?
Quote Jorja 7-12-2017 10:04 PM
Simple aja. Ukur baju di badan awak lah. Kalau mampu apa salahnya ber-keta mewah n selesa
Quote saviour_09 8-12-2017 08:34 AM
kalau mampu boleh je nak kereta mewah motor besar rumah banglo & so on
kereta besar & mewah ni pun yang selesa nanti anak bini jugak
unless u angkut skandal merata tu lain cerita la
set aside la cerita nilai kereta nanti susut yada yada
pucuk pangkalnya kepuasan diri sendiri  & keluarga
Quote Orix 8-12-2017 09:11 AM
Mcam ayah I punya perangai... tp dia bukan perabih duit kt kereta... tp suka besarkan umah la, upgrade garaj kereta la pdehal dlm uma tggal dia n my mum je... dh tu my mum pulak membebel uma makin beso jenuh nk mengemas... ayah I pulak dgan weols adik beradik kedekut ya hamatsss
Quote nuyulhuda89 8-12-2017 09:55 AM
Gigihla. Pakai je la serento. Senang. Tak yah modify dah. Canggih terus
Quote ckenj 8-12-2017 11:56 AM
Ni citer tipu ke betul...?
Quote vanillaninja 8-12-2017 12:21 PM
Ramai je orang macam ni. I know this one guy yang pangkat C-level tapi drive MyVi je. Heols bayar cash. One VP at my office ni aman2 je drive Innova lama. Staff bawah heols pun drive Estima.

Kenapa ada orang ingat cerita macam ni cerita tipu?
Quote Lollipop111 8-12-2017 12:55 PM
Kawan sy citer bos dier kt kilang petronas nek ex5 pegi keje... gaji faham2x jelah 5 angka...
Quote sarahmirza 8-12-2017 03:16 PM
vanillaninja replied at 8-12-2017 12:21 PM
Ramai je orang macam ni. I know this one guy yang pangkat C-level tapi drive MyVi je. Heols bayar ca ...

Agaknya baca pangkat Vice President tu rasa pangkat besar kot...
Padahal level manager aje.
Office i bukan VP tapi senior VP drive Myvi aje.
Aman2 je park depan office takde pun yang hairan.
Quote vanillaninja 8-12-2017 03:20 PM
sarahmirza replied at 8-12-2017 07:16 AM
Agaknya baca pangkat Vice President tu rasa pangkat besar kot...
Padahal level manager aje.
Offi ...

Vary la kot. Kalau ikut dekat my current and former companies VP ni equivalent to GM. Kira besar la jugak.
Quote sarahmirza 8-12-2017 03:23 PM
vanillaninja replied at 8-12-2017 03:20 PM
Vary la kot. Kalau ikut dekat my current and former companies VP ni equivalent to GM. Kira besar l ...

Oh ya ke...
Tempat I VP = manager
Level GM = EVP
Quote yangsemb 10-12-2017 05:14 PM
Ooooo...gitu kesahnya
Quote batu kikir 10-12-2017 05:45 PM
Pelik perangai manusia.
Ada orang (tinggi sikit pangkat dari aku).............pakai kereta mewah..........aset lain habuk pun tarak.
Rumahpun sewa lagi..............
Tanah usah ceritalah...........tanah 2 inci tu je yang dia ada.
Apa dia buat dengan duit dia..........selain dari bayar dan maintain keta mewah dia tu?

P/s Kereta..........adalah satu alat untuk move from Point A to Point B. Itu aje. So nak move with style apa jadahnya? Makan berkira, belanja kawan tak pernah (kita belanja nak pulak).

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048088s Gzip On
To Top