Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Ekoran Prestasi Buruk Skuad Kebangsaan, Nelo Vingada Letak Jawatan!

Oleh: Liana|6-12-2017 05:35 PM |Dilihat:915| Komen: 24

Selepas 7 bulan membimbing Skuad Harimau Malaya akhirnya Nelo Vingada menyerahkan surat perletakan jawatan sebagai Ketua Jurulatih dan Pengurus Pasukan.

Semuanya selepas prestasi hambar skuad negara pada aksi kelayakan Piala Asia 2019.

Perkara itu diumumkan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) hari ini menerusi Setiausaha Agung FAM, Datuk Hamidin Mohd Amin selepas merujuk perkara itu kepada Presiden FAM, DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Ekoran Prestasi Buruk Skuad Kebangsaan, Nelo Vingada Letak Jawatan!

Berikut kenyataan dari Nelo Vingada yang dikeluarkan FAM:

http://www.fam.org.my/news/nelo-vingada-letak-jawatan-ketua-jurulatih-kebangsaan


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote beloomberk 7-12-2017 10:35 AM
tq nelo vingada sbb ad maruah n kesedaran.
letaklah even zidane skali pon as a coach, bola sepak malaysia mmg takat tu aje.. dok guna player yg sma je..attitude yg berlagak bagus mmg x kemana..gaji beribu2 tapi hasil x da.

Lain-lain Komen

Quote kecimpret 6-12-2017 05:43 PM
lepas 7 bulan sama player, dia pun give up tgk player main...no hope..better resign cepat2



taruk zidane jd coach pun hasil sama
Quote PEPPERMAN 6-12-2017 05:46 PM
Tindakan terburu2.
Patutnya dia jgn tengok player, sebaliknya tengok kat Presiden FAM yang sangat luar biasa bijaksana dan berkarisma.
Quote samasam90 6-12-2017 06:08 PM
iolls sampai sekarang tak faham.. kenapa sampai begitu sekali sanggop nak fofulerkan pemain harimau malaya.. walaupun cara bermain tak sampai pun tahap so so. tahap2 hanjing jah
Quote alesandra 6-12-2017 06:24 PM
oklah babai...siapa pulak yg mengantinya?org luar lagi ?
Quote generate 6-12-2017 06:32 PM
Dah balik-balik itu itu je player yang ko amik. So result pun memang consistent la. Consistent kalah.
Quote cm_matjawasp 6-12-2017 06:43 PM
He he he..dah agak dah..dia datang dengan player yang dok ada..takkan kemana hasilnya..mai la jurulatih mana pun cam tu juga la.
Quote Cari-LianaE 6-12-2017 07:06 PM
Nasib badan
Quote dodifarid 6-12-2017 07:25 PM
Sebelum blah tu buat la ayat maut sikit "saya tengok orang malaysia tak reti main bola"
Quote tagas 6-12-2017 07:29 PM
bkn awal2 pegang jawatan sembang target nak

masuk world cup ke..just dreaming jelah
Quote she 6-12-2017 07:36 PM
Main macam tenggiling terkedek2 ligan kure2

Tapi dalam ig kemain semua acah2 bintang kejora

Coiiii sgt
Quote Andyscenes 6-12-2017 08:25 PM
Pemain cam safiq rahim kau buat skuad kebangsaan mmg hancur
Quote mujer_in_espejo 7-12-2017 12:10 AM
cukup membanggakan dah bila semua adik2 junior temasuk NT futsal layak msuk afc cup, tetiba skuad senior pulak game semua x pernah menang. ko rase? tertekan sgt.... baik letak jwtn. Sape yg sanggup pikul tugas lepas ni?
Quote pokaibanktokyo 7-12-2017 07:14 AM
biar la dia undur secara berhemah. Apa bangang  spesies bahalol kat sini nak melatah macam dia bagus pulak ?
Quote aechae 7-12-2017 08:01 AM
Berlatih sndri2 jelah...dh mmg prestasi hauk kan...mcm main bola ptg2 gtuu
Quote Knowlee 7-12-2017 09:05 AM
tagas replied at 6-12-2017 07:29 PM
bkn awal2 pegang jawatan sembang target nak

masuk world cup ke..just dreaming jelah

Maybe masa tu dia belum tgk player main lagi. Cita-cita tak salah, tapi bila masuk realiti, baik letak jawatan je drpd buang masa.
Quote Knowlee 7-12-2017 09:06 AM
Tukarlah berapa banyak jurulatih pun, selagi player yg sama digunakan, sampai bila-bila pun takkan berubah.
Quote ~anya~ 7-12-2017 09:11 AM
Kenapa kena tukar coach?  Tukar player lah... punyalah ramai bakat2 yang ada... balik2 pemain yang sama saja.... memang bola kat malaysia nih istilah in-form out-form itu takde....
Quote sarahmirza 7-12-2017 09:19 AM
Kecewa kan bro..
Buang masa je bimbing ikan memanjat pokok.

Quote mdhelmi 7-12-2017 09:20 AM
~anya~ replied at 7-12-2017 09:11 AM
Kenapa kena tukar coach?  Tukar player lah... punyalah ramai bakat2 yang ada... balik2 pemain yang s ...

bukan tukar coach
tp coach yg cabut

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086834s Gzip On
To Top