Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lepas 'Potong' Kena Masuk Islam Ke?

6-12-2017 03:48 PM |Dilihat:1259| Komen: 14
“Lepas ‘potong’ kena masuk Islam ke?”

Itulah yang ditanyakan oleh Brian Wong, 7 ketika didaftarkan oleh ibu saudaranya, Aly Wong sebagai peserta acara khatan beramai-ramai.

Memetik laporan Harian Metro, Brian bertanya pelbagai lagi soalan sehingga ibu saudaranya terpaksa menerangkan satu persatu kepada kanak-kanak itu sehingga benar-benar faham.


“Soalan pertama ditanya Brian sudah tentulah sakit atau tidak. Selain itu, dia mahu tahu bagaimana proses bersunat itu dilakukan serta apakah peralatan yang digunakan?

“Semua soalan itu saya jawab dengan jujur, malah menunjukkan kepadanya proses bersunat yang dimuat naik di YouTube. Memang pada awalnya dia tidak mahu kerana takut.

“Saya mengambil masa beberapa hari untuk memujuknya dengan memberi penerangan terperinci mengenai kaedah serta faedah bersunat,” katanya. 

Foto Harian Metro
Dalam program Jom Berkhatan anjuran Masjid Al Imam Al Ghazali,Kepong itu Brian menjadi satu-satunya kanak-kanak bukan Islam yang menyertainya. 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Muntz 7-12-2017 01:37 PM
Kat Sarawak ni org Iban dan Kayan bersunat wpun non-Muslim.

Lain-lain Komen

Quote Modngengade1 6-12-2017 03:58 PM
ummah jinjang serambi mekoh aman2 jer bersunat dekk, termasuklah suami akak....
Quote shastore 6-12-2017 04:43 PM
Igtkan Baim Wong td
Quote shastore 6-12-2017 04:43 PM
Igtkan Baim Wong td
Quote petit-saconnex 6-12-2017 04:50 PM
yahudi pun sunat
Quote gigahertz 6-12-2017 07:11 PM
Modngengade1: ummah jinjang serambi mekoh aman2 jer bersunat dekk, termasuklah suami akak....

Ni kat masjid manjalara tu sis. Ni bukan cina jinjang ni tinggi sikit either manjalara atau desapark city. Situ chinese agak open and modern sikit. DAP pasti x senang duduk. Kepong kawasan DAP selama 15 tahun.  Kawasan fixed deposit
Quote chazey 6-12-2017 07:18 PM
petit-saconnex replied at 6-12-2017 04:50 PM
yahudi pun sunat

Sunat2 ni sah2 tradisi Yahudi kan? Dalam Biblos ada jah pasal hukom circumcision ni, tapi dalam Quran takda.
Quote pulauturtle 6-12-2017 07:29 PM
Soalan sohai. Soalan yg sama: nampak salib kena masuk kristian ke?
Quote felinecat 6-12-2017 08:03 PM

yahudi bersunat waktu baby lagi. berminat tgok cari hidup depa yg betul2 religious. yg pelik sikit waktu sabbath je
Quote PongKang 6-12-2017 09:00 PM
alolo comel brian
Quote batmana 6-12-2017 09:42 PM
pulauturtle replied at 6-12-2017 07:29 PM
Soalan sohai. Soalan yg sama: nampak salib kena masuk kristian ke?

budak tu baru 7 tahunapa kamu expect dia kluarkn soalan taraf tinggi sarjana bagai cam kamu ka?

bahlol punya pemikiran.
Quote HannahMontana 6-12-2017 10:01 PM
felinecat replied at 6-12-2017 08:03 PM
yahudi bersunat waktu baby lagi. berminat tgok cari hidup depa yg betul2 religious. yg pelik sikit ...

yahudi sunat masa hari ke-13


org2 Islam bersunat umur 13 tahun heheheh dulu lah now awal2 budak sudah potong itu totemo
Quote miemiecha 7-12-2017 12:16 PM
ERKK, TAHNIAH DIAK.. UMO 15 DAH BLH MMPI BASAH.. KEHKEHKEH




alaaaa lupa off caps lock
Quote FOTHER-MUCKER 7-12-2017 12:28 PM
Modngengade1 replied at 5-12-2017 11:58 PM
ummah jinjang serambi mekoh aman2 jer bersunat dekk, termasuklah suami akak....

Rugi lah akak tak merasa yang original!
Quote Muntz 7-12-2017 01:37 PM
Kat Sarawak ni org Iban dan Kayan bersunat wpun non-Muslim.

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.094267s Gzip On
To Top