Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Selepas Fathia Latiff, Sheila Majid Pula Dikatakan Tidak Guna Akal

6-12-2017 03:23 PM|Oleh: Suzy | Dilihat: 1913| Komen: 13

Sumber foto: Hangat.com
“Makanan mahal, nilai ringgit rendah, kos sara hidup tinggi dan peluang pekerjaan yang terhad. Rakyat Malaysia sudah penat dan marah kerana dihimpit oleh hutang piutang yang bukan kami wujudkan. 

"Berhenti memberikan alasan dan mencari kesalahan. Fokus pada tugas untuk kembalikan negara ini ke landasan yang betul! Mengecewakan!!”

Sumber foto: Malay Mail Online
Inilah luahan hati penyanyi terkenal Sheila Majid yang diutarakan di akaun twitternya pada 4 Disember lalu. Sehingga kini twit dalam Bahasa Inggeris itu telah diulang twit sebanyak 17 ribu. 

Respon yang diterima sebahagiannya bersetuju dan sebahagian pula berdebat mepertahankan ekonomi Malaysia sekarang adalah di landasan yang betul. 


Antara ulasan menarik mengenai twit daripada Sheila Majid ini adalah daripada Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) Tun Faisal Ismail Aziz. 

Menurut beliau Sheila Majid bercakap sesuka hati dan tidak menggunakan akal.


Tun Faisal Ismail Aziz
"Kalau ikut kenyataan dia ini, (negara) Eropah sekarang off track. Kadar pengangguran di sana adalah lebih teruk berbanding di Malaysia," katanya sambil melampirkan statistik pengangguran yang disiarkan laman statista.com.

Statistik tersebut menunjukkan Greece mempunyai kadar pengangguran tertinggi iaitu 22.5 peratus, manakala Republik Czech mempunyai kadar terendah iaitu 3 peratus.  Laman web tersebut turut menganggarkan kadar pengangguran di Malaysia pada tahun 2016 adalah sebanyak 3.45 peratus.

Selain daripada itu, Tun Faisal turut mempertahankan bahawa negara Malaysia berada di landasan yang betul dan menyatakan Sheila Majid tidak perlu membayar hutang yang dibuat oleh Malaysia. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 13
Komen

Previous : Azwan Ali Rancang Jumpa Perdana Menteri, Nak ‘Jahanamkan’ Azmin Ali

Next       : "Spain Dengan Sepanyol Tak Sama Ke?" -Netizen Kutuk Kapsyen Bodoh Aliff Syukri

Komen Terbaru

Quote beruangmuda 6-12-2017 11:21 PM
betui jah apa sheols kata

Lain-lain Komen

Quote gigahertz 6-12-2017 04:15 PM
Greece tu apa hasil negara dia ada?
Quote MH3707 6-12-2017 04:16 PM
sape yg kecam tu?? batak sundal mana tu yg kecam statement shila majid tu...
Quote irwansuhadi 6-12-2017 04:19 PM
landasan yang betul adalah landasan keretapi maut yang dibina oleh rakyat2 Malaysia...

that's my asshole opinion
Quote tumpanglalu74 6-12-2017 04:19 PM
MH3707 replied at 6-12-2017 04:16 PM
sape yg kecam tu?? batak sundal mana tu yg kecam statement shila majid tu...

Lettew..
Quote MH3707 6-12-2017 04:21 PM

kenapa pulak nak butthurt?
Quote AbukRokok 6-12-2017 05:00 PM
tun faisal...nama je tun...tapi bodoh...sesama cybertrooper pun dia duk menganiaya ...apa bleh harap?
Quote bukan_ustazah 6-12-2017 05:09 PM
Tun ismail tu bukan main aktif twitter keje menghentam siap yang hentam kerajaan. choii tak kerja ke setiap masa on twitter ?? Pada I apa shila cakap betul .. benda semua mahal oii.
Quote apedehal 6-12-2017 05:11 PM
ok..msti ramai dahaga pujian2 dr tun M
Quote tigerads 6-12-2017 05:15 PM
kebenaran itu pahit sebenarnya....

org tua kata pahit itu ubat..

tp kita x berani nak telan..
Quote wana89 6-12-2017 06:53 PM
SUka xsuka sekarang nak makan sedap sikit, jawabnya kena masak la..
Wana baru beli barang untuk cabonara, kos wana dalam 24 hinggit.. kalo masak boleh la 4-5 orang makan. Siap udang, kepah, cheese slice, daun pasli, daun bazil, mushroom soup, chicken stock dan hot dog.. yg ada kat rumah, minyak, bawang, susu kotak (sebab wana memang suka minum susu) dengan telur.. black paper.. kalo buat seafood cabonara dah berapa sepinggan mek
Quote pakwetizzaqyah 6-12-2017 07:09 PM
realitinya negara maju seperti jepun dan amerika juga banyak hutang...hahahahahahaha...  adalah normal bahawa setiap negara itu berhutang...cuma beberapa negara je kurang hutang dan bebas hutang... kalau setakat kerja kau menyanyi je tak de contribute benda lain tak payah la nak bertweet konon terer pasal hutang negara...

kalau nak kondem najib umno bn gomen tu taip je nama..itu pun kalau klit ko mmg power keras besar and daring la...

tak padan dengan mendiling...
Quote InVendeTTa 6-12-2017 10:35 PM
Zaman dedolu mana ade makan luar,g shopping kompleks segala..dlu pakai keta proton dah mcm cukup mewah.skrg keta camtu org pandang hina.zaman berubah..skrg pegang enset pon dah bole terlebih berbelanja.hujung2 duit short.marilah sama2 salahkan gomen.
Quote beruangmuda 6-12-2017 11:21 PM
betui jah apa sheols kata

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067586s Gzip On
To Top