Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Sis, Perfume Anda Tunjuk Tanda Berikut? Buang Cepat Sebab...

6-12-2017 02:14 PM|Oleh: Has | Dilihat: 1602| Komen: 5

Foto: Carian Internet

Perfume atau minyak wangi antara barang wajib serta perlu untuk setiap orang bukan? Malah, setiap orang pasti mempunyai pelbagai jenis perfume mengikut mood, perasaan ataupun citarasa.

Bagi penggemar perfume, untuk dibuat koleksi anda perlu tahu apa tanda-tanda perfume anda telah rosak. Tapi perlu diingat ya! Ia juga bergantung kepada cara anda menyimpannya


1. Cahaya, cuaca dan suhu adalah musuh utama perfume!
Memetik Vemale, jika anda menyimpan perfume anda ditempat yang selamat dari 3 musuh tadi, syabas! Perlu anda tahu kebanyakkan perfume hanya dapat bertahan selama 3 hingga 5 tahun sahaja.

Tapi ladies jika anda sudah pun menyimpan perfume anda ditempat yang selamat iaitu berjauhan dengan cahaya matahari, radiasi dan juga panas seperti di dalam laci almari, maka berkemungkinan tinggi perfume anda boleh digunakan untuk satu tempoh yang lebih lama.
 
Menurut pengkaji perfume, wangian perfume anda mempunyai sifat persis minuman anggur. Kurang jelas? Begini, persamaan di antara keduanya ialah semakin lama ia disimpan maka semakin berkualiti produk tersebut. 

Foto : lelong


2. Cuba hidu, adakah aroma perfume anda berubah?
Ladies! Tanda-tanda perfume rosak juga boleh dilihat dari segi warna dan baunya. Jika perfume anda kurang sedap baunya atau berbeza dari bau asal, itu bermakna perfume anda sudah rosak. 


Foto : Fitrihadi

3. Apakah warna perfume anda sekarang?
Dari segi warna pula, jika ia berubah makin gelap, itu tandanya perfume anda telah pun rosak. 


Sudah jelas ya ladies? Jika anda mengalami tanda berikut, maka segeralah buang perfume anda daripada anda mendapat kesannya di kemudian hari. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 5
Komen

Previous : Fakta Kegunaan Air Hujan Yang Mengejutkan Anda! Apa Je Tu?

Next       : Sendiri Cari Penyakit, Model Cantik Hampir Buta Kekal!

Komen Terbaru

Quote vanillaninja 7-12-2017 04:40 PM
I tak tau perfume boleh rosak. I ada perfume yang dah bertahun2 tak habis2, tapi bau and colour sama je macam awal2 beli.

Lain-lain Komen

Quote salmon-suki 6-12-2017 06:24 PM
First time taw perfume pun boleh rosak..salunye x sempat rosak sbb 2,3bulan dah habis guna..hehe{:smile
Quote missinpiece 6-12-2017 07:01 PM
I musykil sket ngan kaler wangian DSV
Quote gigahertz 6-12-2017 11:26 PM
salmon-suki: First time taw perfume pun boleh rosak..salunye x sempat rosak sbb 2,3bulan dah habis guna..hehe{:smile

Ada beratus seller beribu minyak wangi kalau satu tahan lama mati seller
Quote gigahertz 6-12-2017 11:27 PM
missinpiece: I musykil sket ngan kaler wangian DSV

DSV sendiri x guna dia punya
Quote vanillaninja 7-12-2017 04:40 PM
I tak tau perfume boleh rosak. I ada perfume yang dah bertahun2 tak habis2, tapi bau and colour sama je macam awal2 beli.

Lihat semua komen(5)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.046009s Gzip On
    To Top