Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

KRU Cipta Lagu Dedikasi Khas Untuk ‘Haters’ Datuk Boy Iman

6-12-2017 01:14 PM|Oleh: Suzy | Dilihat: 4480| Komen: 106

Nampaknya DS Diva dan DS Aliff Syukri bakalan ada pesaing dalam bidang nyanyian yang baharu mereka ceburi. 
Datuk Boy Iman yang terkenal dengan kontroversi berterusan sepanjang tahun 2017 bakal mengeluarkan sebuah single bagi ‘meraikan’ pembenci-pembenci beliau. Wow!

KRU cipta lagu dedikasi khas untuk ‘haters’ Datuk Boy Iman

Sebelum ini, jutawan terkenal DS Diva telah tular apabila mengeluarkan single I Am Me dan meraih populariti besar apabila videonya mendapat tontonan hampir 10 juta! 

Lirik Video I Am Me mendapat tontonan hampir 10 juta
Video lirik rasmi DS Aliff Syukri 'trending'

Muzik video DS Aliff Syukri juga turut mendapat 2 juta tontonan dalam masa 2 minggu! Nampaknya peluang untuk meraih populariti segera tidak dilepaskan oleh Datuk Boy Iman. 

Menurut kiriman di akaun Instagram beliau, Boy Iman menyatakan single yang dihasilkan oleh Edry KRU tersebut ditujukan khas buat 'haters' yang sering mengecam dirinya dan lagu tersebut juga ditujukan khas untuk penyokong tegar beliau. 

Lirik single tersebut dicipta oleh Edry KRU berbunyi seperti;

“Baru nak rasa senang, banyak hati tak tenang, 
dengar suara sumbang, asyik kacau aku, 
dapat datuk pun susah, dapat doktor pun salah,
Entah apa masalah, asyik kecam aku wohoooooo,
Aku tak peduli wohooooooo,tanggung sendiri…”

Kiriman Ig Dato Boy Iman mengenai single yang bakal dikeluarkan. Foto: Carian internet

Single tersebut dijangkakan dikeluarkan pada pertengahan Disember ini. Boy Iman yang seakan-akan kebal dengan cercaan pembenci itu juga turut berkongsi ‘teaser’ dari single yang dimaksudkan di akaun Instagram beliau, datodrboyiman. 

Adakah ini strategi pemasaran bertujuan meraih populariti dan mendapatkan kepercayaan klien-klien beliau? 

Sama-sama kita nantikan single daripada Boy Iman bertajuk “Malas nak layan”. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 106
Komen

Previous : Azwan Ali Rancang Jumpa Perdana Menteri, Nak ‘Jahanamkan’ Azmin Ali

Next       : Tulang Pipi Timbul, Bibir Makin Mungil! Sajat Buat Pembedahan Plastik Ke?

Komen Terbaru

Quote jargon 14-12-2017 05:29 PM
Mmat ni bayo kru bole plak...bayo kt sultan pahang amik pakej dato dlm istana xmmpoo...amik pakej kt pago yg murah2 jah...

Kru plak dlu dgr2 ade isu xbayar gaji staff...hmpir nk hbis duit ke cmne tah...tp lisa aman2 jah disamping yusri jd taitai...tu sebab kru ni rembat ajo compose lagu bodo2 utk badut2 malaya yg so.call kayaraya sgt tp takde class ni...

Lain-lain Komen

Quote cikyaa_aziz 6-12-2017 01:20 PM
Hahahahaa KRU skg byk ambik job merepek meraban eh. Jnji masyukkk. Duittt
Quote dutch_lady 6-12-2017 01:23 PM
janji masyukkkkk...kate kru
Quote tomaz 6-12-2017 01:28 PM
Asal boleh lah kan KRU skrg ni. Janji duit masuk.


Buat boyiman iolss nak cakap 'Malas nak dengar'  
Quote shailyvelera 6-12-2017 01:28 PM
ADOIIII!!! nak jugakkkkkkkk dia....
Quote lovelytouch 6-12-2017 01:28 PM
Kasihan donggg loe KRU..
Quote Amina_Mirza 6-12-2017 01:40 PM
Nak tgk berapa banyak dislikes heols dapat kat youtube
Quote Aduradura 6-12-2017 01:43 PM
Kesian plak KRU, dah jadi tmpt proses lagu bodopiang....janji masyukkk kekdahnya....pasni KRU boleh buat filem utk tok lajak laris, tok vida ,bam sajat pulakkk.....
Quote Luno 6-12-2017 01:44 PM
Perlu ke KRU?
Quote jane_hopper 6-12-2017 01:47 PM
Kru layankan aje sbb dpt payment lebat la tu
Quote chinta89 6-12-2017 01:54 PM
skg ni zaman lagu bodoh2 ke ek?
Quote cascutes 6-12-2017 02:02 PM
chinta89 replied at 6-12-2017 01:54 PM
skg ni zaman lagu bodoh2 ke ek?

skg zaman semua orang boleh jadi penyanyi..... ada menyanyik tuk cari makan...
ada pulak tuk marketing product, ada juga kerana minat... x salah mencuba..
tp klu dh dpt byk yg reti2 la....

Quote imanda 6-12-2017 02:16 PM
KRU ni apa laa asal dpt nama kekdahnya. Xclassy lgsg..asalkan dpt duit, yerrr
Quote azimodin 6-12-2017 02:18 PM
KRU,  daku tak mengerti kenapa kome sanggup menghabiskan masa untuk kerja bodoh ni. Baik duduk dalam studio buat lagu yang elok2. Xpon buat la concert untuk acik2 cam kami ni.
Quote watie79 6-12-2017 02:18 PM
KRU pon nak tumpang kena cerca berjemaah ke? lepas ni tunggu lah dapat DISLIKES berjuta-juta pulak..
Quote yayaachan 6-12-2017 02:20 PM
Ape masalah KRU skrg? Jobless sgt kah? Dlu kemain ekslusif. Menganga sapa dpt colab dgn KRU. Ni amende dohh
Quote Incanto 6-12-2017 02:20 PM
Tak de lagu Haters dari Nuraka?

Quote vaious 6-12-2017 02:21 PM
chinta89 replied at 6-12-2017 01:54 PM
skg ni zaman lagu bodoh2 ke ek?

sbb tukang melayan diorg pon ramai...2x5 je la

cuba kalo semua org pakat buat xlayan je.. bior geng2 bangang ni syok sendiri dlm dunia diorg..

tgk pd respon, share kat socmed tu boleh dirumuskan majoriti minda rakyat mesia tahap pprt ke tak..

lagu bodohh terencat pon nak diviralkan.
Quote Aduradura 6-12-2017 02:23 PM
iolls jadi kesian tengok lisa melayan je tok lajak laris...muka sheolls mmg mcm terpaksa melayan kekeke...dalam hati lisa mesti mcm why laaa iolls kene involve dgn MV bodo ni kekeke
Quote makton 6-12-2017 02:23 PM
KRU ni dah sendu sgt ke?

aritu buat konsert kemain konon2 gah sangat. ni job2 bodo mcm ni pun kru amik, dah kenapa???

Lihat semua komen(106)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055245s Gzip On
To Top