Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Invisible Box Challenge, Cabaran Sia-Sia Apa Rakyat Malaysia Buat Kali Ini?

Oleh: Abdul|7-12-2017 11:10 AM |Dilihat:1308| Komen: 6
Wanita ini melawan hukum graviti dengan berjalan atas udara!

Dulu kita ada Mannequin Challenge, Ice bucket Challenge dan Plank Challenge, dan sekarang Invisible Box Challenge pula yang muncul.

Semuanya bermula apabila seorang tukang sorak dari Texas, Amerika Syarikat, Ariel Olivar memuat naik video beliau melakukan aksi tersebut.

Melalui video di bawah, Ariel kelihatan seolah-olah berjalan di atas udara untuk beberapa saat apabila kaki kanannya kelihatan seperti sedang memijak sebuah kotak halimunan!



Video itu telah menjadi tular di internet, dan seperti biasa ramailah yang mula nak meniru aksi yang menakjubkan itu! Ada yang berjaya, ada yang tak.



Bagaimanapun, ada sesetengah individu merasakan perbuatan ini sebagai sesuatu yang sia-sia.

Alahai, kenapa nak marah-marah kan? Tenang sahaja, kalau nak buat boleh, kalau tak nak tak ada siapa paksa. Jadi, ada tak orang Malaysia yang nak sahut cabaran ni? Tunggu apa lagi? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 6
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kyleril 7-12-2017 02:24 PM
untuk makluman, ice bucket challenge bukan saja saja dibuat.

ianya merupakan satu simbolik dan juga awareness program untuk penyakit   amyotrophic lateral sclerosis (ALS, also known as motor neurone disease and in the US as Lou Gehrig's disease) and encourage donations to research.

Mohon betulkan fakta ye tuan tread.

Lain-lain Komen

Quote missinpiece 7-12-2017 11:42 AM
Bagusla byk masa lapang
Quote @chik 7-12-2017 12:21 PM
Betul.nak buat,buat la..xnak buat xpayah buat.. Xda siapa suruh pun
Quote Siput_Sawah 7-12-2017 01:13 PM
mungkin Gen Z stress  sebab kadar jobless tinggi sbb tu ada masa buat benda benda mcm ini untuk release stress kata nyaaa!!
Quote Artemesiaa 7-12-2017 01:49 PM
Geng gila perhatian je suka buat benda2 cam ni
Quote palmolive 7-12-2017 02:01 PM
ekonomi dorang cantik pasal pak haji dh janji nak melabur..pasal tu la senang ati..
Quote kyleril 7-12-2017 02:24 PM
untuk makluman, ice bucket challenge bukan saja saja dibuat.

ianya merupakan satu simbolik dan juga awareness program untuk penyakit   amyotrophic lateral sclerosis (ALS, also known as motor neurone disease and in the US as Lou Gehrig's disease) and encourage donations to research.

Mohon betulkan fakta ye tuan tread.

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051707s Gzip On
To Top