Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Jijik, Peniaga Jenis Apa Ni?" -Picit Hempedal Ayam, Terkeluar Tahi

Oleh: Abdul|6-12-2017 11:17 AM |Dilihat:1521| Komen: 15
Sudahlah lapar, bila makanan sampai ada tahi pula dalam makanan itu!

Itulah nasib malang yang menimpa seorang wanita yang telah memesan sizzling untuk anaknya di sebuah pasara raya di Lukut, N.Sembilan.

Berdasarkan rakaman yang dimuat naik oleh wanita itu laman sosial Facebook, dapat dilihat cecair yang didakwa najis terkeluar daripada organ dalaman ayam tersebut apabila dipicit.

Menurut wanita itu lagi, dia bernasib baik kerana anaknya tidak sempat menjamah makan tersebut.

Dia juga turut meluahkan rasa kesal terhadap peniaga tersebut yang tidak mementingkan kebersihan.

Anda boleh saksikan video tersebut di bawah.


Video itu turut mendapat pelbagai reaksi dari netizen. Ada yang bersimpati dan mengecam peniaga tersebut, namun ada pula yang hentam wanita itu kerana tidak dapat bezakan pedal dan tongkeng ayam. 

Jadi hati-hatilah bila nak makan di luar tu ya, takut anda pula yang terkena. Tolong periksa betul-betul takut ada yang termakan tahi pula. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 15
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote miemiecha 7-12-2017 12:18 PM
ermm, mek satu famly mmg x mkn organ dalam ni.. tapi mek mkn hati ayam sbb ade org kata wat tambah darah.. hwaaaaa... meliuk lentok mek mkn.. sobs sobs...

Lain-lain Komen

Quote chinta89 6-12-2017 12:57 PM
euwwwwwwwwwwwwwwwwww
Quote Jorja 6-12-2017 01:02 PM
Vegan menang lagi
Quote Artemesiaa 6-12-2017 01:18 PM
Euwww membahayakan nasib cepat alert sebelum ada yang makan
Quote prettyuglybabe 6-12-2017 01:22 PM
sizzling mana ada bahagian dalaman ayam..
peniaga nak untung lebih ke apa..
Quote Andyscenes 6-12-2017 01:55 PM
Aku dulu pernah terkena makan rangka ayam. Dalam x cuci bersih.
Quote BebeQ 6-12-2017 02:16 PM
Aku tak pernah makan bontot ayam sebab tak lalu. Kalau beli ayam pun terus buang je bahagian tu.
Tapi nak tanya juga la, memang takde taik eh dekat bontot ayam tu?
Quote debab76 6-12-2017 05:49 PM
ewwwuwwwww
Quote pakwetizzaqyah 6-12-2017 07:16 PM
cam tangan keling je
Quote encikWawad 6-12-2017 07:55 PM
Kalau pasaraya kat lukut.hurm.tesco je.lah kot giant.dah lama.melingkup
Quote tembikai 6-12-2017 09:57 PM
kesian akak tu.....blh jadi trauma seumur hidup ni....
Quote emelia1509 7-12-2017 01:32 AM
kotor lah...yucksss....

ada je orang suka makan vontot ayam...laku je kat pasar malam tempat jual ayam goreng tu..

sedap ke vontot ayam ni??
Quote makton 7-12-2017 08:12 AM
duk picit2 kuar isi taik tu.. yuckss!
Quote silampumeja 7-12-2017 09:16 AM
foodcourt selalunya memang tak berapa nak bersih. nak-nak yang kat tesco ke giant ke... asal meniaga je diorang ni... better pergi je makan tempat yang established sikit... bukan i katakan restoran mewah....pergi je yang tahu ada piawaian or standard dah...kfc ke kcd ke...nak selamat n bersih... at least bersih la sikit dr yang sekadar acuh tak acuh nak meniaga macam ni
Quote pearl.silver 7-12-2017 10:58 AM
biasa pedal ayam org belah kan
klu beli ayam kat kedai pakcik tu dah belah siap2 pedal ayam tu
pedal ayam dalam mi acik ni terlepas pandang kot..sian acik ni
semalam baru makan pedal ayam goreng kat pasar malam..sedap laa plak tepung goreng org tu
Quote miemiecha 7-12-2017 12:18 PM
ermm, mek satu famly mmg x mkn organ dalam ni.. tapi mek mkn hati ayam sbb ade org kata wat tambah darah.. hwaaaaa... meliuk lentok mek mkn.. sobs sobs...

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061437s Gzip On
To Top