Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Artis Celik Minda Macam Inilah Diperlukan Rakyat!" - Netizen Puji Pak Nil

Oleh: Ain|5-12-2017 06:19 PM |Dilihat:1833| Komen: 11
Anda suka cukai GST? Gilalah kalau ada yang suka cukai GST membebankan ni! Cuba tanya, mesti ramai minta GST dimansuhkan.

Ingat rakyat marhaen macam kita saja yang terbeban dengan GST? Oh, tidak! Lihat sahajalah di muka akhbar. Berapa ramai wajah selebriti tanah air terpampang kerana bermasalah menyelesaikan GST.

Terbaru, Datuk Aznil Nawawi atau lebih mesra disapa Pak Nil memuat naik sebuah posting di laman Instagramnya berserta gambar bersama Perdana Menteri (PM) Datuk Seri Najib Razak.


Foto: IG Aznil Nawawi

Apa yang menarik perhatian netizen, Pak Nil berkongsi soalan-soalan yang diajukan kepada Najib.

Tak payahlah ada GST ni Datuk Seri,"
tulisnya.


Apa reaksi Najib apabila
diajukan soalan sedemikian?


Kalau nak tahu, kenalah tonton rancangan barunya 'Bicara Empat Mata' akan datang di mana Pak Nil akan bersua muka dengan PM.

"Banyak lagi Pak Nil timbulkan bila berdepan 4 mata dengan PM. Korang kena tonton program Bicara 4 Mata akan datang,"
tulisnya.

Sementara itu, di ruang laman mikro Twitter, Tun Dr Mahathir Mohamad berterima kasih kepada Pak Nil kerana menjadi orang tengah menyuarakan rungutan rakyat.
Foto: Twitter

Macam-macam reaksi diberikan netizen. Ada yang suka dan ada yang tak setuju dengan 'suara' Pak Nil tu.

Apa kata mereka?


Foto: Facebook

Tak sabar nak tengok jawapan macam mana yang akan diberikan PM nanti. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 11
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote jane_hopper 6-12-2017 09:38 AM
Beria ko tny soalan tu pun najib still bg jawapan cover line, jawapan sekadar jawapan & x akan merubah apa2 pun, tp salute kat paknil sbb berani tny soalan tu direct ke pm, wartawan berita yg lain mampus nk tny direct mcm tu

Lain-lain Komen

Quote Burong_Hantuk 5-12-2017 08:51 PM
yer lah tu
Quote nashrudean 5-12-2017 09:50 PM
Wayang je tue.....cpt sgt Tun Mahathir ucap tq.
Quote ~boolean 5-12-2017 10:22 PM
soalan begitu tak ada lah celik minda sangat...itu soalan biasa makcik di pasar pun merungut benda yang sama..

celik minda kita lihat nanti boleh kah aznil patahkan balasan najib dengan menggunakan fakta dan statistik, bukan sekadar borak-borak sembang kedai kopi.



Quote de_ikea 6-12-2017 12:05 AM
Bila show nya? Nk tgok juga
Quote samasam90 6-12-2017 01:50 AM
tak sangka, tun m pun tertipu oleh paknil
Quote emelia1509 6-12-2017 02:39 AM
ye la tuk paknil...
Quote izzat1987 6-12-2017 04:13 AM
Sebenarnya masih ramai artis yg sokong dr m. Tapi disenyapkan sebab ketuajya si zeed zekdi kipas ampu mati ahjib. So yg sokong dr m rasa apa yg rakyat rasa.
Quote mieymiey 6-12-2017 07:30 AM
Tengok muka Najib pun dah tau apa dia nak jawab
Quote apedehal 6-12-2017 08:39 AM
maap la pd siapa yg xbersetuju..tun M boleh la kata mcm tu sbb zmn dia, dia buat onar pun org xtahu.zmn skang dgn adanya media2 baru mmg satu cabaran kut. iols xla ckp najib betul.. tp hutang2 yg ditanggung skang pun dr zmn pemerintahan tun M jua. byk dendam dgn najib sbb jib xnk ikut peel tun M ni, tipula kalau tun M put rakyat first. deyol ni semua buat utk kepentingan diri n korga sendiri baik dr mana2 pihak..yg jd lembu rakyat juge
Quote taji2906 6-12-2017 08:43 AM
ntah2 nak cut dari masuk tv soklan ni... haha
agak2 tokjib jawab apa? kepala bapak ko agaknya..
Quote jane_hopper 6-12-2017 09:38 AM
Beria ko tny soalan tu pun najib still bg jawapan cover line, jawapan sekadar jawapan & x akan merubah apa2 pun, tp salute kat paknil sbb berani tny soalan tu direct ke pm, wartawan berita yg lain mampus nk tny direct mcm tu

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064599s Gzip On
To Top