Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Dituduh Gila Gara-Gara Tak Tun Tuang, Upiak Isil Diceraikan Suami

5-12-2017 03:41 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 3275| Komen: 40

Di sebalik personalitinya yang gila-gila, ramai yang tidak mengetahui kisah hidup Upiak Isil.

Penyanyi yang meletup dengan lagu Tak Tun Tuang ini sebenarnya berduka dengan episod kegagalan rumah tangganya.

Walaupun lagu tersebut menyebabkan namanya melonjak naik, namun disebabkannya jugalah Upiak diceraikan oleh suami.

Foto: Astro Gempak
“Saya berkahwin pada tahun 2013 dan bercerai dua tahun selepas itu. Keluarga bekas suami kurang menggemari saya.

“Selepas saya menghasilkan lagu Tak Tun Tuang, keadaan menjadi semakin tegang. Keluarga bekas suami menuduh saya gila dan kurang siuman kerana muncul dengan lagu dan konsep ‘gila-gila’ seperti itu.

“Akhirnya, bekas suami menceraikan saya dan tidak lama selepas itu, saya mendengar berita dia berkahwin dengah orang lain,”
katanya kepada Astro Gempak.

Foto: mStar Online
Pemilik nama sebenar Silvia Nanda, 32, yang berasal dari Padang, Indonesia ini bagaimanapun bersyukur kerana segala kesusahan yang dialami mempunyai hikmah tersendiri.

“Saya menangis selama tiga hari mengenangkan nasib ditinggalkan suami. Ketika itu, saya berdoa kepada Allah agar tunjukkan keajaiban kepada saya.

“Siapa sangka, lagu Tak Tun Tuang yang orang anggap sebagai lagu kurang siuman menjadi viral. Biarpun hampir tiga tahun berlalu, secara tidak sengaja, lagu ini meraih populariti di Malaysia, Thailand dan beberapa negara lagi.

“Saya anggap ini sebagai rezeki dan saya mahu berusaha dengan lebih kuat untuk mengukuhkan nama saya,”
tambahnya.

Bertabahlah Upiak. Semoga semakin sukses dalam kerjaya dan hasilkan banyak lagi lagu-lagu yang meletup pada akan datang. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 40
Komen

Previous : Kendall Jenner Takut Bella Hadid 'Main Dengan Api'

Next       : Chester Bennington Gantung Diri Bukan Kerana Pengaruh Dadah, Tapi...

Komen Terbaru

Quote aammyy 12-12-2017 01:50 PM
goss79 replied at 11-12-2017 11:05 AM
bukan lagu ni lagu siam ke? bukan lagu original dia pun. pastu org msia je yg menghagung2 kan siap m ...

Lagu dia. Tapi viral kat Thailand & Malaysia. Ramai orang kita & Thai cover lagu ni. Even kat Indon pun tak famous. Dia dah ada banyak album tapi lagu ni yang kebabom.

Lain-lain Komen

Quote Greenbutterfly 5-12-2017 04:19 PM
Dia ni kalau tang muka tu kurus sikit msti cantik..
Quote HS357 5-12-2017 04:28 PM
lagu ni mmg bodoh pn..netizen malaysia ni mudah sgt trhibur..nak2 dgn bnda bodoh
Quote felinecat 5-12-2017 04:41 PM
aku pon rasa lagu ni bodo
Quote pngky 5-12-2017 04:44 PM
tak tau aper yang best dengan lagu ni
Quote dubuk 5-12-2017 04:46 PM
أستغفر الله
Quote onexox97 5-12-2017 04:47 PM
siyan nya kalau nak cerai cerai je lah
napa nak kata orang gila pulak
Quote myakayina 5-12-2017 05:08 PM
apa maksud tak tun tuang tu..?
Quote pinkpunk 5-12-2017 05:14 PM
tan tun tuang tu mcm bunyi gendang lol..
Quote sheqim 5-12-2017 05:20 PM
Lahhhh... islam dia ni?
Quote zorrro_03 5-12-2017 05:47 PM
patut laaa orang kata gila...  
Quote Jorja 5-12-2017 05:47 PM
Ada iras Jeannie mai
Quote lumie 5-12-2017 06:30 PM
myakayina replied at 5-12-2017 05:08 PM
apa maksud tak tun tuang tu..?

Tu mimik bunyi gendang... Huhu
Quote greantea 5-12-2017 06:56 PM
cantik dia ni walaopon pakai kain batik jek
Quote tupaiterbang 5-12-2017 08:07 PM
stupid punya lagu..melambangkan tahap mentaliti melayu
Quote armin 5-12-2017 08:13 PM
Kenapa aku dgr lain masa tgk Motif Vieral? Mcm laki dia copy lagu dia ke apa. Pastu dia mintak duit nk buat lagu ni dr laki dia tp xdpt. Last2 deyols cerai. Nangis dia time tu. Ke aku yg tak paham bahasa indon dia
Quote aleesyasofia 5-12-2017 10:34 PM
armin replied at 5-12-2017 08:13 PM
Kenapa aku dgr lain masa tgk Motif Vieral? Mcm laki dia copy lagu dia ke apa. Pastu dia mintak duit  ...

iols pon dgr sperti yg chuolss ckp jgk.. psal produce lagu nie kan.
Quote jane_hopper 6-12-2017 01:09 AM
Lagu merapu & mmg mcm org gila pun, maybe jane bkn yg jenis mudah terhibur kot
Quote samasam90 6-12-2017 01:47 AM
revenge body ala2 khloe kardashian..malah lebih hebat dari khloe.. jangan lah pulak teti e mak mentua ex laki cari balik si upiak ne.
Quote Carcosa 6-12-2017 02:46 AM
Dia ni muka dia rabak teruk eh? Mcm berjerawat lepas tu ditepek dgn foundation bercapuk2. Risau aku tgk. Kalau aku depan2 dia mesti aku tak boleh focus dengar apa dia ckp.

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060301s Gzip On
To Top