Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Pinjamkan Hatiku Kutip RM1 Juta Dalam 4 Hari Meskipun 'Bocor' Di Internet

5-12-2017 03:07 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 4415| Komen: 118

“Alhamdulillah, selepas empat hari tayangan, filem Pinjamkan Hatiku meraih kutipan RM1 juta. Namun begitu, di sebalik sambutan yang hangat, filem ini tetap menjadi mangsa cetak rompak."

Itulah yang dikatakan oleh penerbit eksekutif filem Pinjamkan Hatiku, Datuk Saiful Safwan Mohamed Ghazi.

Pertamanya, tahniah kerana filem yang membariskan pelakon Ayda Jebat, Shaheizy Sam dan Farid Kamil ini telah mendapat kutipan tiket yang sangat memberangsakan.

Namun yang tak enaknya, ia telah dimuat naik ke media sosial oleh individu yang tidak bertanggungjawab yang telah merakamnya secara penuh. 

Foto Astro Gempak
“Laporan dibuat selepas ada pihak yang mengadakan sesi Facebook Live sepanjang tayangan filem tersebut. Laporan polis kami lakukan agar pihak berkuasa dapat mengambil tindakan tegas ke atas individu tersebut.

“Sebelum membuat laporan, pihak kami sudah menghubungi individu tersebut dan memohonnya agar memadam rakaman itu. Selepas tidak menerima jawapan balas, kami laporkan kepada pihak Facebook dan akhirnya rakaman penuh filem itu dipadamkan.

“Kegiatan yang boleh disifatkan sebagai cetak rompak digital ini semakin berleluasa. Saya sangat kesal dan berharap agar pihak berkuasa dapat mengambil tindakan,” katanya kepada Astro Gempak. 

Dalam pada itu, pelakon utamanya, Farid Kamil berkata perbuatan cetak rompak itu ibarat merogol tanpa kerelaan. Dia telah pun membuat laporan polis ekoran hal tersebut.

Foto Malaysiandigest
"Sebagai pelakon siapa yang tak marah apabila hasil kerja yang dilakukan dengan penuh rasa tanggungjawab disalah gunakan seperti itu.

"Saya ibaratkan perbuatan cetak rompak digital ini seperti saya dirogol tanpa kerelaan.

"Tindakan harus diambil bagi memastikan masalah ini tidak bertambah parah dan jangan sewenang-wenangnya menyebarkan hak kerja orang lain kepada awam secara percuma,” katanya kepada mstar online.  - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 118
Komen

Previous : Zizan Razak Rebah Ketika Shooting Polis Evo 2

Next       : -

Komen Terbaru

Quote onexox97 16-12-2017 04:35 PM
Madel replied at 16-12-2017 11:24 AM
Ayda ni spoil tang gigi dia dgn muka lebar..lgi2 kalau dia menyeringai..aishh turn off terus

ayda ni kalu gedik sy suka tengok tapi tula
macam payah nak menjadi dia berlakon dgn org laib selepas rindu 200% tu

Lain-lain Komen

Quote noraidil_06 5-12-2017 03:10 PM
Since when merogol dgn kerelaan ujud.

Neway iols nk tgk lg citer ni. Esok la kut
Quote MH3707 5-12-2017 03:20 PM
ye ye je dah 1juta,,tah2 seratus pun tak lepas laie...saje cakap dah dapat sejuta nak kasi org excited nak gi tgk...aku nengok poster dah tau film ni sampah
Quote idakamaruddin 5-12-2017 03:26 PM
noraidil_06 replied at 5-12-2017 03:10 PM
Since when merogol dgn kerelaan ujud.

Neway iols nk tgk lg citer ni. Esok la kut

nangis lg nnt

hehehe
Quote nisako 5-12-2017 03:36 PM
best ke cerita ni..........
Quote mizruncing 5-12-2017 03:37 PM
best ke citer ni? sape da tengok? komen plz
Quote barfi 5-12-2017 03:41 PM
Macam geli je nak tengok. Lari sebelum kena hencap
Quote debab76 5-12-2017 03:59 PM
meols sampai skrg tertanya-tanya kenapa industri filem malaysia tak gunakan jumlah penonton sbg perangkaan instead of jumlah kutipan panggung? sah2 harga tiket sekarang dgn zaman sembilu beza 4-5x ganda yach.
Quote tomaz 5-12-2017 04:01 PM
debab76 replied at 5-12-2017 03:59 PM
meols sampai skrg tertanya-tanya kenapa industri filem malaysia tak gunakan jumlah penonton sbg pera ...

Mcm yindon kan? Dorang kira kepala. Bkn kira duit kutipan panggung
Quote apedehal 5-12-2017 04:03 PM
xberahi pun nk tengok...baik tgk daddy's home 2..boleh gelak2
Quote MH3707 5-12-2017 04:11 PM
barfi replied at 5-12-2017 07:41 AM
Macam geli je nak tengok. Lari sebelum kena hencap

cerita2 sampah camni tak rugi tak tengok...den kalu dapat tiket free film ni pun,den buat kesat bontot kucing jiran sebelah rumah je tiket tu..
Quote noraidil_06 5-12-2017 04:15 PM
idakamaruddin replied at 5-12-2017 03:26 PM
nangis lg nnt

hehehe

Nangis lite2 je. Promise
Quote noraidil_06 5-12-2017 04:15 PM
mizruncing replied at 5-12-2017 03:37 PM
best ke citer ni? sape da tengok? komen plz

Sy sukeeeeee
Quote shailyvelera 5-12-2017 04:16 PM
macam best...tp xtau la sbb aku x minat pelakon2nya...hehe
Quote barfi 5-12-2017 04:31 PM
MH3707 replied at 5-12-2017 04:11 PM
cerita2 sampah camni tak rugi tak tengok...den kalu dapat tiket free film ni pun,den buat kesat bo ...

Ahahaha... last iols tengok cerita melayu tombiruo. Cerita macam tu ok la kan. Ni cerita tangkap leleh. Zaman ombak rindu dah berlalu la..
Quote MH3707 5-12-2017 04:38 PM
barfi replied at 5-12-2017 08:31 AM
Ahahaha... last iols tengok cerita melayu tombiruo. Cerita macam tu ok la kan. Ni cerita tangkap l ...

tombiruo tu best ke? haritu dah beli tiket nak nengok,,tp tak jadik sbb ada emergency kena balik kg,,,end up sampai harini tak tgk...tunggu tv je lah jawabnya...hikhik
Quote barfi 5-12-2017 04:41 PM
MH3707 replied at 5-12-2017 04:38 PM
tombiruo tu best ke? haritu dah beli tiket nak nengok,,tp tak jadik sbb ada emergency kena balik k ...

Ko tunggu la nanti2 ada la keluar di mana2 website. Best! 8/10.

Sebab pengarah tombiruo mat salleh. So mmg cerita ala2 omputeh punya.
Quote MH3707 5-12-2017 04:45 PM
barfi replied at 5-12-2017 08:41 AM
Ko tunggu la nanti2 ada la keluar di mana2 website. Best! 8/10.

Sebab pengarah tombiruo mat sal ...

tau...tgk trailer pun look good...tu yg gi beli tiket...den bukan senang nk beli tiket wayang especially semata2 nk tgk cerita2 sampah,,especially film berdrama like film mcm 'pinjamkan hatiku' n cinta2 ni...
Quote Aduradura 5-12-2017 04:46 PM
Filem ni mcm best, tapi i kenot brain ayda jebat berlakon....ayda jebat so boring yachhhhhhhh
Quote barfi 5-12-2017 04:48 PM
MH3707 replied at 5-12-2017 04:45 PM
tau...tgk trailer pun look good...tu yg gi beli tiket...den bukan senang nk beli tiket wayang es ...


Iols sebab tengok tayangan perdana yg 30min di youtube tu. Takleh tahan sebab nampak best. Terus ajak laki pi tengok dengan perut memboyot. 2hari kemudian terus bersalin

Lihat semua komen(118)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091561s Gzip On
To Top