Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Infozon Lihat artikel
Dec
04

18 Kereta Terbaik Pilihan Rakyat Malaysia Bagi 2017 Ialah...

4-12-2017 02:14 PM | Dilihat: 3709| Komen: 26

Dicop sebagai anugerah Oscar bagi industri automotif, iCar Asia People's Choice Awards sekali lagi memberi pengiktirafan buat jenama pengeluar kereta bagi tahun 2017. 

Dihoskan oleh iCar Asia iaitu portal automotif nombor 1 di ASEAN, majlis ini meraikan pemain industri automotif terbaik. 

Menurut Ketua Pegawai Ekskutif iCar Asia, Hamish Stone, pihaknya berasa teruja dan berbangga kerana menjadi paltform kepada anugerah yang sangat berprestij tinggi ini. 


"Peranan kami bukan sahaja menjadi sumber atas talian yang paling dipercayai untuk kereta baharu dan juga terpakai, malah kami juga mahu menyediakan platform buah memperkenalkan pengeluar kereta atas dedikasi luar biasa mereka dalam industri," katanya. 

Ini merupakan tahun ketika iCar Asia menjadi 'tuan rumah' kepada acara hebat ini. Namun yang istimewanya, bagi tahun 2017 ini merupakan tahun pertama yang memperlihatkan kesemua 18 pemenang dipilih sendiri oleh rakyat Malaysia.

Netizen telah menjalan proses undian secara online pada 12 Oktober hingga 1 November lalu. 


Berikut merupakan 18 pemenang yang telah menarik perhatian rakyat Malaysia:

Compact Hatch: Honda Jazz
Mid-range Hatch: Mazda3
Premium Hatch: Mercedes-Benz A-Class
Budget MPV: Honda BR-V
Mid-Range MPV: Toyota Innova
Premium MPV: Toyota Vellfire
Compact Sedan: Honda City
Mid-Range Sedan: Honda Civic
Family Sedan: Honda Accord
Premium Sedan: Mercedes-Benz C-Class
Premium Luxury Sedan: Audi A6
Crossover: Honda HR-V
SUV: Honda CR-V
Premium SUV: BMW X6
Performance Car: Ford Mustang
Pick-Up Truck: Ford Ranger
Green Car: Volvo XC90
Budget Car: Perodua Myvi


Acara gilang gemilang ini telah mendapat tajaan daripada Michelin dan juga Regal Valet.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
13
Marah
9
Terkejut
6
Sedih
6
Lawak
7
Bosan
4
Komen: 26
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dargo 9-1-2018 11:46 AM
aiyaaaak mana bao teng plotong plotong plotong ma ?

Lain-lain Komen

Quote kentel 4-12-2017 02:19 PM

Quote ctaz 4-12-2017 03:17 PM
ehhh...
ploton mana....ploton
Quote idakamaruddin 4-12-2017 04:34 PM
proton jgn nangis kt bucu katil ye

Quote mizzmimi 4-12-2017 04:43 PM
Jangan provok protong yep.. Menggigil kang peynos tus
Quote alesandra 4-12-2017 04:55 PM
proton tu dlm kategori mana sebenarnya?nak kata kalah pada myvi rasenya...tak.
Quote hitam_manis 4-12-2017 07:04 PM
Proton tak ada pun
Quote TuntungReturn 4-12-2017 07:32 PM
malaysia ni kalo keta honda, motor lak yamaha
Quote Otaku85 4-12-2017 08:30 PM
Bao Teng takde dalam list
Quote Otaku85 4-12-2017 08:31 PM
Ramai sgt beli kereta honda sekarang ni berbanding 10 tahun lepas
Quote grouper 4-12-2017 10:38 PM
Majoriti pengundi pakai honda bolehla..
Quote shamsadis 4-12-2017 11:18 PM
dekat negara aku ni, Honda tak laku pasal kes beg keselamatan tu
Quote pyropura 5-12-2017 03:05 AM
... hahaha semua keta jepon celop
Pprt banget yer taste ummah mulayu
Quote pyropura 5-12-2017 03:07 AM
Otaku85 replied at 4-12-2017 08:31 PM
Ramai sgt beli kereta honda sekarang ni berbanding 10 tahun lepas

Sebab Onda dah buat keta Pprt jepon celop - macam Brv, City  tuh ...
Quote stadlearnt 5-12-2017 07:04 AM
proton tu dlm kategori mana sebenarnya?nak kata kalah pada myvi rasenya...tak.
Quote stadlearnt 5-12-2017 07:04 AM
Ramai sgt beli kereta honda sekarang ni berbanding 10 tahun lepas
Quote stadlearnt 5-12-2017 07:05 AM
Majoriti pengundi pakai honda bolehla..
Quote merrissa 6-12-2017 01:05 PM
untung la ader kete
Quote pilot 6-12-2017 01:18 PM
VW range takde ke??
Quote tengah_bosan 13-12-2017 05:04 PM
Sedih proton...
Tak tersenarai ponn T___T

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042960s Gzip On
To Top