Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Kek Kahwin Mawar Rashid, Raf Bertatahkan 7,777 Kristal Swarovski

4-12-2017 11:11 AM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 8164| Komen: 157

Ramai betul selebriti melangsungkan perkahwinan sejak dua menjak ni ya. Semuanya hebat-hebat dan meriah.

Tak kurang hebatnya, majlis resepsi Mawar Rashid, 22, dan Raden Ahmad Faizal Yaakob atau Raf, 32, yang dilangsungkan pada Jumaat lalu turut menjadi sebutan netizen.


Foto: IG Mawar Rashid

Memetik BH Online, majlis bertemakan Enchanted Garden itu diilhamkan perancang perkahwinan Glam Weddings by Rizalman dan berlangsung di Pusat Konvensyen Sime Darby, Bukit Kiara.

Bukan sahaja diadakan dalam suasana serba-serba meriah, malah kek perkahwinan mereka juga terlihat sangat elegan dan mewah!


Foto: BH Online

Netizen begitu teruja membincangkan kek setinggi 12 meter yang disediakan Ketua Pereka Kek SukaSucre Bistro, Azrene itu.

Mana taknya, setiap lapisan kek bertatahkan kristal Swarovski yang diletakkan di atas juraian lampu gantung mewah. Bukan sebutir dua, tetapi 7,777 butir kristal!

Pada 9 November lalu, Mawar sah menjadi isteri Raf yang juga adik kepada penyanyi dan cef selebriti, Datuk Fazley dengan sekali lafaz.


Foto: IG Mawar Rashid

Berapa agaknya kos kek perkahwinan itu kan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 157
Komen

Previous : "Tolong Berhenti 'Serang' Saya" - Rita Rudaini

Next       : Tun M Kagum Dengan Keberanian Fathia Latiff

Komen Terbaru

Quote biozipstar 13-12-2017 11:25 AM
sorry memang nampak bantal

Lain-lain Komen

Quote kibodwatriuh 4-12-2017 11:16 AM
Kek ke Kak diknon?
Quote lazim 4-12-2017 11:18 AM
wartawan cina bukit ke oi
Quote ALDRIN 4-12-2017 11:18 AM
Kek dia buruk...x de tarikan...hype je sbb ipar duai  buat kan...
Tak nmpk mcm chandeliar pon...more mcm gam je kotak2 gabus2 putih...
Quote hybridity 4-12-2017 11:21 AM
maaf your cake is so-so...not impressive at all. Next!
Quote tomaz 4-12-2017 11:22 AM
Tema beauty and the beast ke ni? Ke bimbo and the beast
Quote CardiGans85 4-12-2017 11:24 AM
Cantik juga tp bkn sampai wow.
Quote Catpaw 4-12-2017 11:32 AM
Tak nampak macam kek..macam bantal je
Quote CrowneGlory 4-12-2017 11:33 AM
acik2 kepams pprt jeles kek kawin masing2 sedehhh
Quote sarahmirza 4-12-2017 11:33 AM
Kek ni tak lawa pulak biarpun nampak gah tinggi hebat siap kristal bagai segala.
Quote missDollie 4-12-2017 11:34 AM
ALDRIN replied at 4-12-2017 03:18 AM
Kek dia buruk...x de tarikan...hype je sbb ipar duai  buat kan...
Tak nmpk mcm chandeliar pon...mor ...

Bahahaha..teringat iols wedding kawan husband..dari jauh kek gah 7 tingkat uolsssss..skali pegi tengok depan replika je..ceh..penat je iols brangan nak rasa dari jauh..koserr...
Quote missDollie 4-12-2017 11:35 AM
Indon ade mamak ke???
Quote matchstick 4-12-2017 11:44 AM
12meter ke 12 kaki. 12 meter tggi bangunan 3-4tingkat
Quote beautifulliar 4-12-2017 12:03 PM
Sbb family2 yg buat ok la tu..cantik je meols tgok.Yg penting 10 juta kali jauh lbih baik dari kek kawen hanis zalikha bgn herul.Tu pn family2 gk yg buat tp sedehhhhhhh
Quote miemiecha 4-12-2017 12:09 PM
mek ngat tu bantal je, hurmm..
nk upkan sukasukor je ek.. adehhh

lagi satu, mek kesian tgk raf, keding nau, kaki kuruih jahhhh
Quote miemiecha 4-12-2017 12:09 PM
beautifulliar replied at 4-12-2017 12:03 PM
Sbb family2 yg buat ok la tu..cantik je meols tgok.Yg penting 10 juta kali jauh lbih baik dari kek k ...

knp kek kawen deols sistur???
Quote beautifulliar 4-12-2017 12:12 PM
miemiecha replied at 4-12-2017 12:09 PM
knp kek kawen deols sistur???


Chuols nihhhh...kn kek kawen theoyls adik dia yg buat baking brothers ke apa nm nya aha tp sume kek tu sedehhh..xmcm kek kawen pn.Sama je level kek2 ngn sekut yg deme jual kt ig ngn rege premium tu haha.Tp tak sngka ada jgk yg g beli.
Quote miemiecha 4-12-2017 12:17 PM
beautifulliar replied at 4-12-2017 12:12 PM
Chuols nihhhh...kn kek kawen theoyls adik dia yg buat baking brothers ke apa nm nya aha tp sume  ...

ermm, mek kne gugel blik lh gmbo tu... mek x tgkkkkk
Quote nazzse 4-12-2017 12:26 PM
laa, baru 22 ke si mawar ni, iols ingat dah 25 and above, nampak tua. Pengantin pompuan bukan main lag menari mlm tu ya, kesian pakcik makcik tgok
pelamin by glam wedding dah but tak nampak wow factor, selalu GW ni gah sangat
Quote sukacactus 4-12-2017 12:26 PM
Semoga berbahagia lah
Tinggi punya tinggi punya tinggi kek tu, last2 1/4 of bottom part je yg boleh mkn
Yg lain semua dummy
Kalau camtu punya tinggi, dia punya berat (kalau semua kek la) xkan boleh digantung camtu

Lihat semua komen(157)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061039s Gzip On
To Top